Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Kommentoitu viesti

Jarmusch

#379 Re: Re: Re: Re: Re:

25.08.2011 15:46

#373: Englantia ja ruotsia taitava - Re: Re: Re: Re:

Berlusconin puolue taitaa olla sukua perussuomalaisille myös englannin taidon osalta. Britanniassa ja Yhdysvalloissa puolueet eivät käytä (isolla alkukirjaimella kirjoitettua) artikkelia nimen osana.

Suomen kielessä puolestaan suositus ja käytäntö on, että puolueen virallinen, yhdistysrekisteriin kirjattu nimi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, mutta käyttönimi kirjoitetaan pienellä, puhutaan sitten kokoomuksesta, keskustasta tai perussuomalaisista, joten Perussuomalaiset ei viittaa puolueeseen eikä sen kannattajiin. Sitä vastoin, jos meillä olisi perhe, johon kuuluisivat vaikka Kari Perussuomalainen, Lippe Perussuomalainen ja Lilli Perussuomalainen (nimet keksittyjä), iso alkukirjain kuuluisi mainitussa sanassa asiaan.

Vastaukset

E-PK

#403 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-08-26 14:44:49

#379: Jarmusch - Re: Re: Re: Re: Re:  

 "mutta käyttönimi kirjoitetaan pienellä, puhutaan sitten kokoomuksesta, keskustasta tai perussuomalaisista, joten Perussuomalaiset ei viittaa puolueeseen eikä sen kannattajiin."

Kieli köyhtyy ja muuttuu, mutta kyllä minulle on aina opetettu, että erisnimet kirjoitetaan isolla. Niitä ovat muiden muassa Perussuomalaiset, Kansallinen Kokoomus ja Suomen Keskusta. Vain käyttämällä isoa alkukirjainta lukija voi tietää, tarkoitetaanko puoluetta nimeltä Keskusta vai esimerkiksi kaupungin keskustaa. Puhuttaessa tätä eroa ei tietysti voi tehdä, mutta siinä tarvitaankin sitten parempaa ymmärrystä asiayhteydestä.