Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa

Kommentoitu viesti

Suomen Kansa Oy

#23 Työttömyyskö rikos?

17.02.2015 12:58

Hyvä havainto adressissa: työttömyydestä on tehty Suomessa rikos. Siitä rangaistaan kovemmin kuin työkkärin virkailijan pahoinpitelemisestä rangaistaisiin (ei, en ehdota mitään). Jatkuvasti saa kuulla vihapuheita työtöntä kansanosaa vastaan. Heitä syyllistetään, uhkaillaan, nöyryytetään, rangaistaan. Onko tarkoitus tappaa heidät nälkään? Eivät he kurjistamalla ainakaan työllisty.

 

Jos työttömyys tosiaan olisi rikos, vielä suurempi rikos pitäisi olla työttömäksi saattaminen, eli palkkatyöläisen irtisanominen. Irtisanomisesta voitaisiin rangaista ainakin vuoden tai parin työttömyysturvamaksulla, eli entinen työnantaja maksaisi sen tuon ajan. Vapautus tästä voitaisiin antaa alle sata henkeä työllistäneille firmoille. Jokin rangaistus kuitenkin heillekin. Vähintään julkinen nuhtelu ja yrityksen johtajien kuvat ja henkilötiedot nettilistaan, jotta heidät tunnistettaisiin kadulla. Ja yritysten nimet listalle, jotta voisimme boikotoida niitä.

Vastaukset

erkki

#59 Re: Työttömyyskö rikos?

2015-03-25 08:50:10

#23: Suomen Kansa Oy - Työttömyyskö rikos? 

 Mulle tuli 2500 euron sakot kun mollin sivuilla innoissani vedin rastin ruutuun, mutta myöhemmin aattelin ettei mulle passaakaan. Olen ollut 25 vuotta työssä ja maksanut sievoisen summan veroja. siitä ajasta nyt vasta 3 kk työttömänä ja nyt karenssin takia ilman minkäänlaisia tuloja. Ei ole kuin 5 suuta ruokittavana ym..., 

Eli jos vaikka pankin ryöstäisin ja jäisin kiinni, en sais ensikertalaisena varmaan paljoakaan ja sakotkin katottaisiin tulojen mukaan.  Ehkä pääsisin valtion ylläpitoon. Saisin koulutusta lisää. Päivärahatki tulis. Kela maksaisi lasten elannon ja kasvatuksen. En minä pankkia ryöstäis kuiteskaan...2kk on kuiteski aika lyhyt aika ja rahaa saa muualtaki.

Autollakin saa kaahata aika lujaa että sakot nousee 2xkuukausitilin kanssa tasoihin. Joskus voi päästä huomautuksella. Mutta työvoimatoimisto rokottaa heti yhdestä rastista. Vois olla vähän inhimillisempää ihmisten kohtelu, ei me koiria olla .

Mieleen tulee että on se työtön todella suuri rikollinen.  Mitähän joku euroopan ihmisoikeustuomio istuin tai joku muu, mikä nyt lie, tästä sanoisi?

Mietittäisiinkö joskus omia vaatimuksia?

#97 Eläkeläiset rikollisia

2015-04-27 11:53:34

#23: Suomen Kansa Oy - Työttömyyskö rikos? 

 Miksi aina itketään vain työttömien ja lapsiperheiden puolesta? Kukaan ei ole nälkään Suomessa kuollut. Tutustukaa pieneläkeläisiin ja havainnoikaa kuinka he tulevat toimeen tässä yhteiskunnassa. Pieneläkeläisen palkkatulot ovat olleet niin pienet, ettei ole voinut hankkia asuntoja, autoja ym. kerskakulutustavaroita ja myös siksi saavat pientä eläkettä jopa 50 työvuoden jälkeen. Koska tässä yhteiskunnassa aidosti otettaisiin huomioon myös pieneläkeläiset? Kuinka moni meistä on pitämässä heidän puoliaan? He ovat rakentaneet tämän hyvinvointivaltion sodan jälkeen, mutta saavat työrupeaman palkaksi työttömien, lapsiperheiden ym. jatkuvat vaatimukset toimeentulon parantamisesta ja eläkkeiden pienentämisestä. Meillä nuo asumiskulut, lääkekulut ym. jokapäiväiset kulut eläkeläisille ovat varmasti suuret pieneen eläkkeeseen nähden mutta kuinka ollakaan tukien ulkopuolelle jäävät aina.