Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Kommentoitu viesti

Apua tarvitaan

#661 Tarvitsisin hoitoa ja työkykyni takaisin

09.10.2015 11:57

Olen kärsinyt eriasteisesta väsymyksestä ym oireiista nuoruudestani asti. Nyt viisikymppisenä tarvitaan jo pitkiä sairauslomia. Syyksi tarjotaan masennusta. Itse en koe olevani sillä tavoin masentunut että se selittäisi kaikki oireeni. Valviran puuttuminen kilpirauhasongelmien hoitoon toi asian minunkin tietooni, mutta nyt sitten ne jotka osaisivat hoitaa eivät saisikaan hoitaa. Surullista. Itselläni ei juuri nyt ole voimia riittävästi lähteä etsimään apua, joten sairausloma ja masennuslääkket jatkuvat. Kilpirauhas tai muita mahdollisia syitä ei ole suljettu pois asiamukaisella tavalla vaikka Valvira syyttää kilpirauhasta hoitavia siitä että muita mahdollisia syitä ei ole asianmukaisesti suljettu pois. Masennuslääkitys voidaan kuitenkin määrätä, vaikkei muita mahdollisia syitä ole suljettu pois riittävillä tutkimuksilla.

Vastaukset

koelääkityskö

#662 Re: Tarvitsisin hoitoa ja työkykyni takaisin

2015-10-11 18:38:48

#661: Apua tarvitaan - Tarvitsisin hoitoa ja työkykyni takaisin 

Onko perusverikokeet TSH ja T4v otettu? Jos on ja ovat (väärin asetetuissa) "viitearvoissa", on sinun ja tuhansien muiden tilanne todella tukala. Oireita pitäisi osata selostaa jämptisti. Mitenkäs "Barnes'in kriteeri" eli kuumemittarilukema heti herättyä, vielä peiton alla pysyen? Nukkumisen määrä? "Aivosumu"?

YLEn Akuutissa "Kilpirauhasen vajaatoiminta ei näy aina testeissä" prof Välimäen teeseissä (punainen laatikko sivun lopussa) mainitsee viidentenä koelääkityksen, mutta kuulemma vaikea saada. (Vaikka lääke on niin turvallinen että käytetään psykiatriassa kilpirauhasterveillekin.)