Itsensä työllistävien työttömyysturvaa ei saa heikentää!

Kommentoitu viesti

Eerikki Peltokorpi -Dj-

#549 Järkyttävää Toimintaa!!

12.12.2015 05:51

Siis lähinnä se että on näin monta ihmistä jotka eivät edes vaivaudu itse lukemaan sitä lakiehdotusta, saatikaan ymmärtämään mistä oikeasti on kysymys.

Ei ketään palkansaaja asemassa olevaa Freelanceria olla siirtämässä yrittäjäksi eikä varsinkaan sen takia et no se vaan tienaa niin monesta eri duunipaikasta noita palkkojaan et varmaan on yrittäjä, vaan joskus on ollut Käytössä tällainen "luokitus" kuin itsensä työllistäjät, joka on tarkoittanut y-tunnuksen omaavaa yleensä pelkästään oman työnsä laskuttavaa "yrittäjää" nyt tämä luokitus tullaan poistamaan samoin kuin mikroyrittäjä luokitelma, ja on vaan enään lakiteknisesti olemassa joko palkansaajia (ihmisiä joilla ei ole Y-tunnusta) tai Yrittäjiä (Ihmiset joilla on Y-Tunnus).

 

Ja Nyt myös tämän yrittäjän on mahdollista päästä työkkärin rahoille, jos hän vaan todistaa ettei yritys tuota tarpeeksi, tai se ei ole päätoiminen tulonlähde. Aikaisemmin päästäksesi työttömäksi on Y-tunnus ja firma käytännössä pitänyt lopettaa ennenkuin tämä on ollut mahdollista.

 

Ja ne jotka nyt laskee allensa sen takia että tuolla ei puhuta mitään freelanceri verokortista, niin sillä verokortin nimellä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, vaan se on verottajan ihan oma nimitys tietyntyyppiselle verokortille. Siihen asiaan tällä ei ole mitään muutosta. ns freelancer korttihan on tainnut käytännössä poistua jo parivuotta sitten tehdyn verokorttiuudistuksen yhteydessä jo pois.

Vastaukset

ahneudelle piste

#600 Re: Järkyttävää Toimintaa!!

2015-12-14 17:18:03

#549: Eerikki Peltokorpi -Dj- - Järkyttävää Toimintaa!! 

Lainaus Eerikki Peltokorpi -Dj- kirjoituksesta: "Ja Nyt myös tämän yrittäjän on mahdollista päästä työkkärin rahoille, jos hän vaan todistaa ettei yritys tuota tarpeeksi, tai se ei ole päätoiminen tulonlähde."

Asia ei ainakaan ollut näin 10.12.2015 kun asioin Työvoimatoimiston kanssa, kun ilmoitin sinne yritykseni tämän hetken heikosta tilasta. Yritykseni ei tuota tällä hetkellä riittävästi edes perusmaksuihin saati elämiseen. Pankkien jokakuiset "tilinhoitomaksut" ym jatkuvat yrittäjyyden toiminnan edellyttämät pakolliset menot ovat vieneet yritykseni tilin miinukselle, eikä tuloja tässä taloustilanteessa ole näköpiirissä. 

Työllistyminen on kuitenkin erään mahdollisesti toteutuvan projektin ansiosta mahdolista, mutta tuloja siitä ei ole tiedossa kuukausiin. Raportoidessani työkkäriin tilanteestani, minua kehoitettiin ykskantaan lopettamaan yritystoiminta. 

Työvoimatoimisto totesi myös hyvin selväsanaisesti, että yrittäjänä minulla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta saada työttömyyspäivärahaa, vaikka esitin kaikki mahdolliset tositteet siitä että yritys tuota tarpeeksi. Yritys ei voi olla muuta kuin päätoiminen tulonlähde, kun tuloja ei mistään muualta voi saada.

Eli Peltokorpi on täysin väärässä eikä tunne asioita mistä puhuu, tai työkkäri huijaa mikroyrittäjiä.

järkyttynyt nro2

#643 Re: Järkyttävää Toimintaa!!

2016-01-08 22:51:38

#549: Eerikki Peltokorpi -Dj- - Järkyttävää Toimintaa!! 

 Järkyttävää on se ettei itse tiedä mistä puhuu. Kirjoituksessa ei ole mitään todenperäistä:

-Tässähän juuri siirretään yrittäjäksi palkansaaja-asemassa olevat freelancerit, jotka ilman y-tunnusta ovat tehneet laskutettavaa työtä ja saaneet työttömyyskorvausta työttömyysjaksoilta ihan samalla tavalla kuin "muutkin", ainoana poikkeuksena että 2013 alusta se ei enää ole kartuttanut työssäoloehtoa.

Mikä tässä on "uutta" että enää ei katsota onko sinulla y-tunnusta vaiko ei, lukeeko tilinauhassasi "palkka" tai jotain muuta, vaan jos käytät esim. osuuskuntapohjaista laskutuspalvelua sinut katsotaan automaattisesti yrittäjäksi. Tässä ei ole mitään seikkaa siitä asiasta että "kuinka monesta paikasta rahansa saa", riittää että sinulla on em. "epätyypillinen työsuhde" jota ennen sanottiin nimikkeellä "työllistyy omassa työssään" niin TE-toimistolla on nyt ihan lain valtuuttamana työntää tällainen henkilö yrittäjän lokeroon ilman sen kummempia perusteluita joka tässä kaikkein huonoin asia on koska siitä ei voi valittaa. Ei sillä että ne ennenkään olisivat muutoksenhakulautakunnassa mihinkään johtaneet.

Ja kuten tuossa joku jo vastasikin niin yrittäjänä ei ole mitään mahdollisuutta saada työttömyyskorvausta, tuotti yritys sitten mitään tai ei.