Itsensä työllistävien työttömyysturvaa ei saa heikentää!


Vieras

#526

11.12.2015 09:35

Aloite on törkeä ja rikkoo jyrkästi ihmisen perusoikeuksia vastaan.

Vieras

#527

11.12.2015 09:50

Pienituloisten itsensä työllistävien asemaan saatava parannusta!

Vieras

#528

11.12.2015 09:58

Tämä on tärkeä asia kaikille itsensätyöllistäjille! Puretaan mieluummin byrokratiaa ja pienennetään eläkevakuutusmaksuja pienituloisilta ahkerilta ja vastuuntuntoisilta yksinyrittäjiltä.

Anonyymi

#529

11.12.2015 10:04

Ihminen joka ei saa vakinaista/määräaikaista työpaikkaa, vaan joutuu elättämään itsensä kaikenkarvaisilla tunti- keikka ym. hommilla ei ole yrittäjä, vaan köyhä ihminen, joka yrittää repiä leipänsä, mistä tahansa.

Vieras

#530

11.12.2015 11:45

Kuulun kohderyhmään, osuuskuntalaisiin.

Vieras

#531

11.12.2015 11:51

aihe hyvin tärkeä

Vieras

#532 Re:

11.12.2015 11:56

#520: -  

 "On täysin vastuutonta levittää perätöntä tietoa ihmisille ja vaikeuttaa siten heidän toimeentuloaan."

Tämä adressi ja aiheesta noussut kohu ja huoli on täysin ymmärrettävää ja aiheellista. Huolestuttavampaa olisi se, jos kansalaiset olisivat jo niin alistuneen tottuneita kaikkiin SSS-hallituksen aloitteisiin ja toimiin, että kaikki nieltäisiin täysin purematta. Se, ettei yritystoiminnan pää- tai sivutoimisuutta määritellä laissa on mielestäni juuri ydinasia, mistä pitäisikin huolestua. Jos yrittäjyyden sivutoimisuuden tai päätoimisuuden arviointi jätetään pelkästään TE-toimistojen virkailijoiden, yksittäisten henkilöiden milloin minkäkin käsityksen ja mahdollisten subjektiivisten antipatioiden ja tulkintojen varaan, ei yhdenmukaisuus lain edessä toteudu. Pärstäkerroin pahimmillaan saattaa olla määräävin kerroin, millä yrittäjyyttä mitataan. Minä en usko TE-toimistoista löytyvät täydellistä puolueettomuutta vaan lähinnä vaarana on niin kuin tähänkin asti, että silloin kun valtaa saadaan sitä mahdollisesti käytetään myös mielivaltaisesti. Kaksi saman verran omaa työtä tekevää, samoilla tuloilla voi saada vastakkaiset asemat yrittäjänä, toinen sivutoimisena ja toinen päätoimisena, toinen oikeutettuna työttömyysetuuteen toinen ei, täysin riippuen virkailijasta. Kaikki, joilla on vähänkään omakohtaista kokemusta TE-toimiston vallankäytöstä, ymmärtävät tämän huolen. Tästä syystä laki on epätäydellinen, sitä on muokattava niin, että kansalaisten yhdenvertaisuus toteutuu eikä tulkinnanvaraa yrittäjyyden status-kysymykseen jää. Yhteiskunnan moniin muihin tukiin löytyy tiukat ehdot ja raamit ja määritelmät kuka niihin on oikeutettu - miksi yrittäjyyden tulkintaan ei saataisi samaa täsmällisyyttä?  


Vieras

#533

11.12.2015 12:13

Olen työttömänä, ja ainut keino saada edes lyhyitä muutaman tunnin työkeikkoja on laskuttaminen laskutuspalvelun kautta. Epäilen että harva haluaisi ryhtyä työnantajaksi muutaman tunnin takia. Jos minusta ja muista kaltaisistani nyt tehdään "yrittäjiä", työt tehdään jatkossa oravannahka-kauppana tai harmaana. Ei palvele ketään.

Vieras

#534

11.12.2015 12:46

Järjetöntä!

Vieras

#535

11.12.2015 12:52

Kyseisessä laissa kulttuurin freelancerit ja pätkätyöläiset jätetään Kelan ja TE-toimistojen susille. Olen neljä kertaa joutunut TE-toimiston mielivaltaisuuden uhriksi, kahdesti selvityskierteeseen, velkakierteeseen ja lopulta lääkekierteeseen unettomuuden ja masennuksen takia. TE-toimistossa ei uskottu, että haen aktiivisesti töitä ja vaikka minulla oli todistusaineistoa (työhakemuksia, työnantajien yhteystietoja), niillä ei ollut merkitystä. Lopulta "ostin" vapauteni menemällä 9 €/päivä työkokeiluun. Olin aikaisemmin pitänyt Kelan ja TE-toimistojen ns. mustia listoja salaliittohöpötyksenä, mutta nyt olen aivan varma, että ne ovat olemassa. 

Meitä aktiivisia itsensä työllistäjiä pitäisi tukea ja kannustaa. Olemme paikalla silloin, kun joku sairastuu ja tarvitaan tuuraajaa. Meillä on ammattitaitoa ja erikoisosaamista, mitä tarvitaan ja tilataan tarpeen tullen. Joka paikassa on YT-neuvotteluja ja yritykset eivät palkkaa vakituisia, olemme milloin milläkin sopimuksella eikä se ole aina oma valinta olla pätkätyöläinen. Ei kaikista ole yrittäjiksi eikä kaikkien ala taivu yrittäjyyteen, vaikka kuinka pakottaisi. Minusta on alentavaa puhua mistään "some-raivosta" tai ylireagoinnista, meitä on iso joukko, jotka ovat kokeneet ihmisarvoa loukkaavia mielivaltaisuuksia.


Vieras

#536

11.12.2015 14:22

Taiteilijat joutuvat entistä turvattomampaan asemaan.

Vieras

#537

11.12.2015 14:51

Pitäisi päin vastoin siirtää kaikki vain itsensä työllistävät työntekijäluokkaan. Ensimmäisen muun henkilön työllistämiseen sitten vielä tukea.

Vieras

#538

11.12.2015 14:52

Työllistin itse itseni vuosikausia. Se on hyvä ja kova työ, mutta monelle myös ainoa mahdollisuus. - Pinimmät eläkkeet taitavat löytyä ihmisiltä, jotka ovat kaiken aikaa vastanneet itsestään ja työstään.

Vieras

#539

11.12.2015 14:55

"...sitten turvapaikanhakijat saa kaiken hopeatarjottimella."

Eivät kyllä saa. Turvapaikan saavista varmaan osa tulee elättämään itsensä samalla tavalla kuin me, kaikenlaisilla työkeikoilla, pätkätöillä ym. eli ovat samassa asemassa. Kyllä se katse on suunnattava SSS-hallitukseen, eikä köyhän tarvitse nokkia toista köyhää.


Vieras

#540

11.12.2015 15:38

On liikaa omakohtaista kokemusta siitä, kuinka vapaata kirjoittajaa yritetään pakottaa yrittäjäksi.

Vieras

#541

11.12.2015 15:59

Olen itseni työllistäjä - mikroyrittäjä, ja vaikkei minun turvani tästä voi tämän enempää heiketä niin toisia täytyy tukea.

Vieras

#542

11.12.2015 16:04

Todella tärkeä asia! Itsensä työllistävien ja pakkoyrittäjien määrä kasvaa jatkuvasti!
Ugh olen puhunut

#543

11.12.2015 17:08

Teen tv- ja elokuva-alan töitä. Työt ovat aina projektiluontoisia, ja niille haetaan rahoitusta rahoittajilta ja etsitään ostajia. Erittäin vaativat ja työläät av-alan projektien esivalmistelut ovat aikaa vieviä. Rahoittajien ja myös ostajien löytäminen on hyvin kilpailtua ja vaikeaa etenkin lähtökohtaisesti pienyrittäjän nollabudjeteilla.

Usea ennakkovalmistelutyötä vaatinut projekti ei koskaan toteudu ja riski on yksinomaan elokuva-alan työntekijällä eli suuin osa työstä ei koskaan tuota rahallisesti mitään. Myös av-alan yrityksen on oltava ennakkoverorekisteriin kuuluva. Muuten ei rahoitusta saa ja ohjelmatuotantosopimusta ei tehdä. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka tekee paljon työtä, on rahoituksen saaminen epävarmaa, satunnaista ja projektiluontoista. Kaikki tämä ilman työttömyysturvaa.

Eli audiovisuaalisen alan yrittäjä on vailla minkäänlaista tukea saati työttömyysturvaa vaikka on yleisesti tiedossa, että suurimman osan aikaa heillä ei ole ostettuja projekteja eikä tuloja vaan lähinnä suuria kuluja; esim. Ilman alv rekisteriin kuulumista ja ennakkaveroperintärekisteriä ei saa rahoitusta rahoittajilta eikä myyntisopimuksia ohjelmanostajilta. Korkeita Yel- maksuja pitää maksaa joka kuukaudelta, tonneja vuodessa. Kirjanpito ja pakolliset tilinpäätökset on alalla myös pakollista ja kallista. Työkoneet ovat suunnatoman kalliita ja työ-/kalustonsäilytystilat ja niiden vakuuttaminen ja ylläpito maksavat. Myös kalliseen työttömyyskassaan pitä kuulua, puheli, netti yms kulut oman asumisen lisäksi viellä päälle. Jne jne. Kallista hommaa yrittäjäksi pakosta joutuneelle pätkätyöläiselle. Ilman minkäännäköistä perusturvaa. Eikö se ole perustuslain vastaista? Pitäisi ainakin olla.

Sitten tietysti ovat muut vaihtoehdot; firma nurin ja goodby työllistymiselle ja heikkopalkkaisiin satunnaisiin pätkätöihin muutamia kertoja vuodessa, jotka tietty katkaisevat työttömyysturvan taas vievät rahattomalle karenssiajalle, joka on huomattavan pitkä.

Huonoista vaihtoehdoista on valittava vähiten huonolta kuullostava. Se taitaa olla puljun sulkeminen, työttömyys kortiston jatkeeksi meno ja haistattaa pitkät kaikelle yrittämiselle. Perusturvan saa katkaistua pätkätöillä, ja pitkä rahaton karenssi taas on kohtuuton. Ei latin latia mistään. Sitten vaan leipäjonoihin. Homma yleensä jatkuu diibadaaba kursseilla ja palkattomalla työharjoittelulla, eli ilmaisena orjatyövoimana hallituksen tilastojen kaunistelemiseksi. 

Toisin sanoin Suomen valtio kohtelee pöyristyttävällä tavalla itsensä työllistäviä pienyrittäjiä jotka ovat lähinnä maksumiehiä korkeimmasta päästä suhteessa työpanokseen ja varallisuuteen. Valtion pitäisi päinvastoin rohkaista itsensä työllistävää, poistaa karenssit ja höllätä kallista byrokratiia.  Kohtuuttoman hintaiset; verot,yel-maksut, kassamaksut, yms muut vättämättömät maksut olisi joko osittain tiettyyn rajaan asti poistettava tai huomattavasti ja omaan tilanteeseen suhteutettava. Ja ehdottomasti pitäisi tarjota perusyysturvaa pienituloisille pienyrittäjille, heidän siitä tarvitessa. Perheet kärsii ja yhteiskunnan eriarvoisuus ja negatiivinen ja jopa vihamielinen ilmapiiri kasvaa ellei jotain tehdä näiden asioiden hyväksi. Sen kai tajuaa jo nykypäivänä jokainen... tai sitten ei ymmärrä paljosta muustakaan.

 


Vieras

#544

11.12.2015 18:40

Hienoa nähdä, että näinkin suuri osa ihmisiä on hereillä ja vastustamassa tätä hallitukselle niin kovin tyypillistä aivopierua. Jos nimiä kertyy adressiin jatkossakin tätä tahtia, voisi harkita kansalaisaloitteenkin alulle pistämistä. Toivon kuitenkin, että jo tämä adressi riittää aukaisemaan silmiä.

Sisustusarkkitehti

#545 Ei vain taiteilijat

11.12.2015 19:58

Meitä yksin yrittäjiä on monella alalla. En ole koskaan halunnut yrittäjäksi, vaan olen joutunut perustamaan toiminimen palkkatyön puuttuessa. Kädestä suuhun elämistä pian 20v ja toivon kuolevani työn ääreen,  koska eläkkeelle ei ole varaa jäädä. 

Melina Voipio
Adressin tekijä

#546 Haluan kiittää kaikkia kommentoijia! Niiden avulla saamme vietyä -

11.12.2015 22:18

- päättäjille valtavan määrän arvokasta tietoa.
Jokainen kommentti on luettu ja poimittu käsityönä tiedostoon, joka tulostetaan käytännön lukemistoksi poliitikoille siitä, millaisia ajatuksia tilanne nostattaa. Juuri käytännön kokemustietoa pitää saattaa päättäjille ja nyt siihen on mahdollisuus. 
Kommenteista on poistettu kaikki tunnistetiedot, vaikka anonyymeja ne ovat toki tällaisenaankin. Lisää saa kommentoida!
Viestit siis viedään perille päättäjien käteen.

Kiitos!
Yst. M.V.

Suivaantunut

#547

11.12.2015 22:32

Moisessa ei ole pienintäkään järjenhiventä!! Nykypäivän työllisyystilanteessa on vain hyvä jos joku pystyy vähäisen toimeentulonsa saamaan jostain. Itse olen työtön ja yritän saada itseäni työllistettyä, ikävä kyllä en ole muuta onnistunut saamaan kuin pätkätöitä/ satunnaisia töitä. Toinen perheessä taas on muusikko, ja käytännössä tekee pakosta freelancerina työtä ja tuo samalla leivän pöytään. Tulot on kuitenkin yhteensäkkin todella surkeat. Joten nyt järki käteen ja sallitaan työnteko sillä tavalla kun kukin pystyy ja saa tehtyä!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.12.2015 00:16


Eerikki Peltokorpi -Dj-

#549 Järkyttävää Toimintaa!!

12.12.2015 05:51

Siis lähinnä se että on näin monta ihmistä jotka eivät edes vaivaudu itse lukemaan sitä lakiehdotusta, saatikaan ymmärtämään mistä oikeasti on kysymys.

Ei ketään palkansaaja asemassa olevaa Freelanceria olla siirtämässä yrittäjäksi eikä varsinkaan sen takia et no se vaan tienaa niin monesta eri duunipaikasta noita palkkojaan et varmaan on yrittäjä, vaan joskus on ollut Käytössä tällainen "luokitus" kuin itsensä työllistäjät, joka on tarkoittanut y-tunnuksen omaavaa yleensä pelkästään oman työnsä laskuttavaa "yrittäjää" nyt tämä luokitus tullaan poistamaan samoin kuin mikroyrittäjä luokitelma, ja on vaan enään lakiteknisesti olemassa joko palkansaajia (ihmisiä joilla ei ole Y-tunnusta) tai Yrittäjiä (Ihmiset joilla on Y-Tunnus).

 

Ja Nyt myös tämän yrittäjän on mahdollista päästä työkkärin rahoille, jos hän vaan todistaa ettei yritys tuota tarpeeksi, tai se ei ole päätoiminen tulonlähde. Aikaisemmin päästäksesi työttömäksi on Y-tunnus ja firma käytännössä pitänyt lopettaa ennenkuin tämä on ollut mahdollista.

 

Ja ne jotka nyt laskee allensa sen takia että tuolla ei puhuta mitään freelanceri verokortista, niin sillä verokortin nimellä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, vaan se on verottajan ihan oma nimitys tietyntyyppiselle verokortille. Siihen asiaan tällä ei ole mitään muutosta. ns freelancer korttihan on tainnut käytännössä poistua jo parivuotta sitten tehdyn verokorttiuudistuksen yhteydessä jo pois.


Vieras

#550

12.12.2015 06:19

Jos hslutaan, että Suomessa ihmiset uskaltavat yrittää luoda itselleen tyltä ja toi.eentuloa, sitä pitää kannustaa eikä vaikeuttaa. Pienyrittäjän turva on nytkin aivan liian heikolla tasolla