ELINLUOVUTUSKIELTO KAAVAKE SAIRAALOIHIN JA TERVEYSKESKUKSIIN

Kommentoitu viesti


Vieras

#4

27.09.2011 15:44

ihan hyvä että itse saisi päättää tahtooko tulla kuoleman jälkeen leikellyksi vai ei. mutta toisaalta, jos voi antaa toiselle elämän sillä että sinusta otetaan jotain irti, niin miksi edes lähteä miettimään sitä että jos en minäkään, niin ei muutkaan.

Vastaukset

Järkikulta älä jätä !

#5 Re:

2011-09-27 16:52:01

#4: -

Elinluovutustestamentti on sitä varten, että omia elimiä käytettäisiin oman kuoleman jälkeen toisten ihmisten sairauksien parantamiseksi siten, että jos kuolleella henkilöllä ,joka siis on luvannut testamentillaan jotain,  löytyy esim. terve munuainen, niin sen saa terve ihminen, vaikkapa muutoin kuoleva lapsi.

Tässä asiassa ollaan erittäin tarkkoja jo hygienian vuoksi. Valtava riski on siinä, toimiiko siirrettävä elin elävällä, joten luovuttamisasioissa testataan useaan kertaan, jotta turhilta kuolemilta vältyttäisiin. Myös turha ja huoleton elinsiirtoleikki ja -bisnes tulisivat kalliiksi.  Esimerkiksi jo veriryhmien on sovelluttava toisiinsa.  Tällaista kauppaa ei tehdä kenenkään osapuolen tietämättä.  Joissakin kehitysmaissa valitettavasti asian tilanne on näinkin, siis, että nuorukaisen on köyhyyden tai muun vastaavan takia myytävä esim. toinen munuainen.  Tai katulapsia tapetaan ja otetaan elimet talteen myyntiin.

Kannattaa varmasti ottaa ensin selville asioita ennenkuin rupeaa pakolaisbisneksistä tai muustakaan täällä höpöttämään ja kiihkoilemaan.  Siinä tekee vain itsensä naurunalaiseksi ja sivistymättömäksi.