IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Jukka Hämäläinen

#884 Maa- ja metsätalous pahin vesistöjen pilaaja

08.11.2011 09:18

 

 

Taisto Hollalle:

Suomen metsien uudelleenojitustarve ja myös tavoite on 80 000 hehtaaria vuosittain. Tätä lukemaa ei todellakaan voi vähätellä. Turvetuotannossa on kutakuinkin 50 000 - 60 000 hehtaaria vuosittain eli metsäojituksia tehdään joka vuosi enemmän kuin on koko Suomen turvetuotantopinta-ala esim. Vapolla. Ja liki 5 000 000 ( siis viisi miljoonaa ) hehtaaria soita on ojitettu metsätalouden käyttöön ja maatalouden käyttöön soita on ojitettu 330 000 hehtaaria.

En oikein voi ymmärtää Hollan kirjoitusta jonka mukaan vain turvetuotannosta tulee kaikki päästöt vesistöihin. Hollan kirjoitus itsessään on nimenomaan kansalaisten harhauttamista. Ei kai vaan ole niin että Holla itse omistaa peltoja ja metsiä. Itseä kun on yleensä vaikea syttää.......

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#890 Re: Maa- ja metsätalous pahin vesistöjen pilaaja

2011-11-11 22:11:29

#884: Jukka Hämäläinen - Maa- ja metsätalous pahin vesistöjen pilaaja 

Taisto Holla ei omista metsää eikä peltoa, omistan vain omakotitalon Puulan Siikaveden rannalla ja asunut siellä jo yli 30 vuotta, ja tässä tapauksessa se on kylläkin turvesuot Kälkänjoen valuma-alueella jotka aiheuttaa suuremmat päästöt Siikaveteen kiintoaineena ja liuenneena humuksena.

Keskustelemme täällä tämänhetkisestä tilanteesta ja emmekä kaivele yli 30 vuotta vanhoja asioita.

Taidat olla tuon propakandas kanssa hieman väärällä kaistalla.

Käypäs tutkimassa Havumäessä kuinka toimii paras käyttökelpoinen tekniikka BAT (Best Available Techniques) ?????

Ps. Aika huono saitti kalastella ääniä.