Superfood

Kommentoitu viesti


Vieras

#59 Re: Re:

08.11.2011 13:25

#56: Maria - Re:

Olet aivan oikeassa, kuluttajan täytyy olla monessa asiassa tietoinen. Kuitenkin vitamiinien, kivennäisaineiden ja lääkeaineiden toiminnan ymmärtäminen molekyyli-, solu- ja elimistön tasolla vaatii hyvin laajaa ymmärrystä biokemiasta, fysiologiasta ynnä muusta, ja voidaan ajatella olevan kohtuutonta jokaisen kansalaisen itse näitä asioita selvittää. Esimerkiksi tupakkaa markkinoitiin vuosikymmeniä terveellisenä, vaikka asiasta ei ollut olemassa mitään tutkimuksia. Meniköhän se homma ihan nappiin? Oletko sitä mieltä, että myös kaikkien apteekin reseptituotteiden täytyisi olla täysin vapaasti kaikille saatavilla ja näitä tuotteita saa käyttää miten kukakin mielii oman tietonsa rajoissa?

Vastaukset

Maria

#63 Re: Re: Re:

2011-11-08 13:44:31

#59: - Re: Re:

Olet oikeassa, kaikki ei osaa biokemiaa. Mutta ns. "maalaisjärki" riittää jo pitkälle. Jos käyttää järkeä, niin voi päätellä, että hyvistä luonollisista ruoka-aineista ei ole haittaa, mutta esim. lääkkeet ovat eri asia, joiden kanssa kannattaa olla varovainen.

En ole mikään äärioikeistoihminen, tottakai jonkinlaista sääntelyä tarvitaan. Mutta tämä kyseessä oleva lakiehdotus on AIVAN liikaa.