IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Jarkko Nisula

#896 Re: Maa- ja metsätalous pahin vesistöjen pilaaja

14.11.2011 10:26

#895: Jukka Hämäläinen - Maa- ja metsätalous pahin vesistöjen pilaaja

GTK:n ilmoittamiin lukuihin ei ole syytä uskoa minkään vertaa näissä asoissa. Suhteet turveteollisuuteen ja VAPOon ovat aivan liian lämpimät.

GTK eli Geologinen tutkimuskeskus on KTM:n alainen tutkimuslaitos, jonka kansainvälisestä palvelutoiminnasta vastaavana johtajana toimiva Markku Mäkelä on IPS:n eli Jyväskylään rekisteröidyn Kansainvälisen Turveyhdistyksen entinen presidentti ja nykyinen kunniajäsen. IPS pitää majaa Jyväskylässä samoissa VAPO:n omistamissa tiloissa, kuin Turveteollisuusliitto ry. Turveteollisuusliiton toimitusjohtaja Jaakko Silpola taas toimii myös IPS:n pääsihteerinä.

GTK on myös näiden yhdistysten kannattajajäsen, eli tukee toimintaa taloudellisesti. Lisäksi VAPO:n viime keväänä eläkkeelle jäänyt ympäristöjohtaja Pirkko Selin on GTK:n johtokunnan jäsen.

Vastaukset

jussi alanko

#897 Re: Re: Maa- ja metsätalous pahin vesistöjen pilaaja

2011-11-14 12:12:15

#896: Jarkko Nisula - Re: Maa- ja metsätalous pahin vesistöjen pilaaja

Oivallista taustatyötä Jarkolta. Kun tässä nyt alkaa olla kertyneenä melkoinen joukko turvetuotannon tuhoista perillä olevia kansalaisia niin olisi siitä joukosta varmaan löytyisi tietoja ympäristöhallinnon ja turveteollisuuden kytköksistä. Jotainhan siellä täytyy olla, koska ympäristöhallinto puhuu näistä asioista yksinomaan turveteollisuuden suulla.