IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Taisto Holla, Mieskonmäki

#909 Re: Ves Ryyppykö, pyllyn alta?

23.11.2011 00:31

#907: Peat & Peat machine vorking - Ves Ryyppykö, pyllyn alta? 

En tiedä mitä haluat kirjoituksellasi viestittää, mutta...

" PUHTAASTI - PUHDASTA TURVETTA - Kohti puhtaampaa huomista.", jonka nostaminen ja kuljetus voimalaitokselle tapahtuu tuontipolttoaineen voimin, se siitä puhtaasta.

Vastaukset

Peat & Peat machine vorking

#910 Re: Re: Ves Ryyppykö, pyllyn alta?

2011-11-24 02:19:35

#909: Taisto Holla, Mieskonmäki - Re: Ves Ryyppykö, pyllyn alta?

 

Herättää keskustelua, ottaen mukaan kokonaisvaltaisen näkemyksen ja laajemman ajattelutavan.   Totta on että turve, ja turvetuotanto on ja aiheuttaa ongelmia monella tapaa, erityisesti pienissä järvissä, sekä vesistöissä. Ongelmat ovat  suuremmat, Suurempien turvetuotantoalueiden, vesien vaikutusaluella. Kärjistyen yhdessä pienen virtaaman / veden vaihtuvuuden alueilla, jossa turvevesien osuus on huomattava. Turve on puhdasta,  Mutta totannossa käytettävät tuotantopanokset eivät.   Jos tarkoin mietitään ja kyseenalaistetaan menetelmiä joita on käytetty, suon alusta, polttolaitoksen kattilaan...      Lienee kulunut lähes sama energiamäärä, kuin että "poltettaisiin" Öljy, sekä muu energiapanostus, joka tuotantoaikaan on kulunut.  alku-

suon raivaus, kunnostus , nosto,  kuljetus, kaluston valmistukseen käytetty energia, materiaalit, työmatkoilla kulutettu kokonaisenergia,   ketju jatkuu,   Energialähde taitaa muutua negatiiviseksi.   Ei pidä kuitenkaan unohtaa että ei mikään ole puhdasta toimintaa enää,   Kuin käsikaadettu puu, hevoosella mettästä, lankkusahalla miesvoimalla halkaistu, puuveneeksi, soutaen, luonnonantimia syöden, järvikallaa, vettä särpien,  kauas metsään ulostaen.