Opintotuen sitominen indeksiin

Kommentoitu viesti

Itsenäiseksi oppinut
Vieras

#67 Re: korjaus...

19.09.2010 18:08

#48: neljäs opiskelija - korjaus...

"Yksi korjaus vielä: ei vanhempien usein tarvitse olla edes erityisen hyvätuloisia, monesti riittää että he ovat keskituloisia jotta heillä on mahdollisuus tukea rahallisesti."


Joopa joo. Keskituloisten vanhempien lapsena olen 13 vuotiaasta lähtien maksanut itse koulun ohella tienaamillani rahoilla (kesä/viikonlopputyöpaikka sentään järjestyi tädin avulla) kaikki harrastukseni, suurimman osan vaatteistani ja tienannut kaiken käyttörahan itse.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen maksoin vanhemmilleni vuokraa siitä, että asuin välivuoden kotona. Puhumattakaan siitä, että vanhemmat olisivat pystyneet avustamaan ajokortin kanssa tms. Tällä hetkellä vanhempani tosin rahoittavat nuorimman sisarukseni lukio-opinnot toisella paikkakunnalla. Muut lapset ovat tosin jo omillaan eikä oikein vaihtoehtoja ole, kun sisareni ei pysty saamaan mitään tukea.

Ymmärrän kyllä sinänsä pointtisi, mutta en vaan osaa kuvitella tilannetta tosielämässä. En ikimaailmassa edes kehtaisi pyytää vanhemmiltani ruokarahaa tai muuta avustusta enää tässä vaiheessa.

 

Vastaukset

Lahjaverotus
Vieras

#70 Re: Re: korjaus...

2010-09-20 12:57:39

#67: Itsenäiseksi oppinut - Re: korjaus... 

 Jos vanhemmat alkavat tukea lastaan, joka opiskelee toiselle paikkakunnalla ja rahat siirretään opiskelija-lapsen tilillle, kohta verottajakin on perimässä lahjaveroa. Eli valtio on vielä sitä mieltä, etteivät suomalaiset vanhemmat saa lapsiaan kouluttaa tukemalla heitä rahallisesti.

Antti Tanskanen, joku poliittikko, oli sitä mieltä joku aikaa sitten Hesarin kirjoituksessa, että ensin opiskelijoilta täytyisi poistaa nuo opintotuet, koska se estää valmistumista, ja toiseksi hän näki valmistumisen esteenä opiskelijoiden työntekoa. Mutta mistä sitten opiseklija saa ruuan? Suomen talvetkin ovat liian kylmiä nukkuakseen puiston penkillä, ja nurmikkoakin ei ole talvella ruuaksi kuten kaneille.

neljäs opiskelija
Vieras

#78 Re: Re: korjaus...

2010-09-26 21:57:14

#67: Itsenäiseksi oppinut - Re: korjaus... 

 

Meillä Suomessa mättää kyllä se, että kaikki yrittävät niin kovasti pärjäta omillaan ilman muiden apua. Jos opiskelija on tiukoilla niin hän ei kehtaa pyytää rahaa vanhemmiltaan. Tuo sinun tarinasi on aika uskomaton eikä vanhemmilla ole kyllä oikeutta käyttäytyä noin. Monessa muussa maassa on itsestään selvää että vanhemmat rahallisesti tukevat opiskelijalastaan jokapäiväisessä elämässä. Suomessa ajatellaan että sen auttajan pitäisi aina olla valtio.