IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Pauli Pajunen
Vieras

#112 Vesien kuormituksesta

07.10.2010 20:18

Kerrankin Vapolaisten taholta puhutaan asiaa. Vesien saastuttajalähteet täytyy tutkia ja sitä olen henkilökohtaisesti hakenut toiminnallani ja tulen hakemaan esiintymällä toreilla asian puolesta, sekä yhdistyksen puitteissa, joka kasataan syksyn aikana.
Mitä onkaan valtion politiikkamme, joka suojelee maataloutta, kuin myös turvetuotantoa ja yhteiskuntamme jätevesipäästöjä? Puulaveteen olis laskettu toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa puhdistamon jätevedet puhdistamattomina, jollei kansanliike saanut muutosta. Saastuttaja lähteet täytyy todella tutkia.

Nykytekniikalla ei liene kovin vaikeaa todeta pohjalietteestä, mistä aine on peräisin. Kiitos jo etukäteen, jos se tutkitaan puolueettomasti.

Leikasta ja Vapolaisia näyttää harmittavan Länsi-Savon 6.10 antama reilun puolentoistasivun palstatila Rauhajärven tilasta ja turveasiasta.

Julkisuutta ja keskustelua tässä asiassa tarvitaan, jotta tämä saadaan loppumaan.
Julkisuuden kipeydestä tai esillä olosta tätä tuskin kukaan tekee.
Näkisin asiat näin. Vesien/ilmaston tila, soiden tila, omaisuuden arvon lasku, Valtion sanelupolitikka harmittaa, joihin haetaan muutosta.

Olisi mukava kuulla Vapolaisten näkemys Eu:n antamista pyyhkeistä turvetuotannosta.

Niin kuin Länsi-Savon tekemässä totesin, että lähestymme Eu:n tahoja, niin totean tässäkin, ettei tätä asiaa ratkaista kansallisella tasolla, vaan annetaan selvää näyttöä Eu:hun vesiemme tilasta. Olkoon sitten Vapo, tai muu saastuttaja, mutta asiaan täytyy tulla loppu.
Mainittakoon vielä, että Länsi-Savon taholta otettiin yhteyttä ja pyydettiin haastattelua, noin viikkoa aiemmin olleen yleisöosaston kirjoitukseni johdosta.
(että siinä se julkisuudenkipeys osaltani.)

Vastaukset

Vieras
Vieras

#119 Re: Vesien kuormituksesta

2010-10-08 21:47:38

#112: Pauli Pajunen - Vesien kuormituksesta

Kohta 1. Oikein

Kohta 2. Voi olla kallista, ja tulos voi olla sangen suuri pettymys tilaajille

Kohta 3. Myötähäpeän Länsi-Savon puolesta

Kohta 4. HÖH?