VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#1283

16.01.2012 18:36

Luontoliiton tiedote on asiallinen ja selkeä. Sudenvihaajat - koittakaa oikeasti perehtyä lajiin. Erittäin tarkassa hierarkiassa elävä laji joka hoitaa luontoa huomattavasti fysiologisemmin kuin yksikään metsästäjä.

En sano, että sudet ovat vaarattomia, mutta niiden kanssa on pystyttävä elämään. Jos maailmamme olisi "Ihmis-Jumalan" tekemä, olisi metsien ja erämaiden tilalla puistoja ja puistoissa ainoastaan ajettavia ja ammuttavia eläimiä. Suurin osa luonnosta olisi korvattu asfalttipolkuja risteilevillä golf kentillä. Riesana olevat ketut, sudet, ilvekset ja karhut tapettaisiin tietenkin viimeistä karvaa myöden ja totta kai ruokittaisiin merikotkia possun raadoilla ja metsästettäviä peuroja riistapelloilla. Tämä karrikoiden mutta hyvin läheltä totuutta liippaavana. Nöyrä lisäys tähän täytyy kuitenkin laittaa: meillä on lukuisia, vastuullisia metsästäjiä, jotka ajattelevat luonnosta sen arvon mukaisesti. Uskon heidän taholtaan vain positiivista suhtautumista luontoa - myös susia - kohtaan.

Tosin tähän uskoon tuli särö tuon pantasuden ampumisen myötä. Sille ampujalle on saatava pahin mahdollinen tuomio, koska "vahingosta" ei varmasti ollut kyse.

Vastaukset

Metsästäjätär koirineen

#1285 Re:

2012-01-16 18:48:50

#1283: -

Luontoliiton tiedote oli asiallinen (i.e. ei ollut esim. alatyylinen) ja selkeä (kieliopillisesti OK ja kappalejaot myös). Ovat vain väärässä. Koita itse perehtyä susiin vai onko se todellakin mielestäsi niin, että on OK, että sudet kulkevat ihmisten pihoissa. Se olisi sitä suden luonnollista käytöstä? Jos susi pelkäisi terveellä tavalla ihmistä, luulisi ihmisen hajun olevan pihoissaan niin voimakas, ettei susi tulisi lähellekään ihmisten asutuksia.

Niin ja olen tosiaan metsästäjä. Kuljen umpimettässä koirieni kanssa, jotka eivät aja, vaan etsivät ja pysäyttävät. Olen eläintensuojelija ja lahjoitan rahaa esim. kissojen katastrofiyhdistykselle. En juo viinaa ja osaan kirjoittaa ja lukea. Silti haluan, että susien määrää Suomessa vähennetään. Riittävä määrä on mielestäni kaikkien asutusten lähellä pyörivien susien määrä.

Mukavaa myös huomata, että tuo 1283 viestin kirjoittaja uskoo puolueettomaan ja reiluun oikeudenkäyntiin. Syyllinen, kunnes toisin todistetaan... Hyvä, hyvä, tulihan se sieltä!

Btw, kuten täällä ovat jotkut yrittäneet muistutella, niin ei tässä ole hätää kärsimässä vain metsästäjät koirineen. On niitä koiria siellä metsissä muissakin hommissa. YMS. joita tämä asia koskee.