VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#1409 Re:

18.01.2012 18:03

#1404: Puolueeton -

Otappas tuo Romania luvuiksi prosenttien sijaan: 153000 raadeltua kotieläintä, 43,7 kotieläintä/susi/vuosi, n. 3 miljoonaa kiloa lampaanlihaa susien suuhun/vuosi = Suomen koko poronlihatuotanto, vähintään 15 miljoonaa euroa pois elintarvikehuoltoketjusta Romanian kaltaisessa maassa missä korvaava on tuotava ulkomailta ja maksettava viennillä tai EU:n tukieuroilla. Ensin sen maksaa romanialainen lampuri saamatta mitään korvauksia vastineeksi ja lopuksi mm. AAA-Suomi EU:n nettomaksajana, mutta ei sille lampurille, vaan tuettuna elintarvikevientinä tukkuliikkeiden pörssiin.

Vastaukset

Puolueeton

#1416 Re: Re:

2012-01-18 19:36:02

#1409: - Re:

Tiedän, että luvut ovat isoja kun tarkastellaan, paljonko eläimiä konkreettisesti on joutunut suden tappamaksi. Onhan niitä lampaitakin 9000000.

Mikäli Romanian susien määrä suhteutetaan maan metsäpinta-alaan (jolloin mukaan ei tule vesistöjä tai kaupunkeja, mutta en kuitenkaan väitä, että susi eläisi vain metsässä) ja saatua susitiheyttä verrataan Suomen metsäpinta-alaan, tulisi Suomessa olla yli 14 000 sutta, jotta Romanian ja Suomen susimäärä olisi suhteessa sama. Siis noin sata kertaa suurempi, kuin nyt.

Maassa on ihmisiä sen 90/neliökilometri, yhteensä vajaa 22milj. Suomeen verrattuna tämä vastaisi sitä, että Suomessa olisi noin 30milj. ihmistä. Kun tämä yhdistetään esimerkiksi lampaiden määrään, joita on noin 30/km^2, ei susille jää hirmuisesti tilaa. Tämä selittää suuren osan kotieläintappioista - noin suuri susimäärä pienellä alueella aivan varmasti turvautuu myös lammasravintoon, luultavasti osan laumoista tai joidenkin yksilöiden erityisesti erikoistuvan tähän.

Kun otetaan huomioon, että maan lampaiden määrä on valtava, susien määrä sekin varsinkin suhteellisesti erittäin korkea ja maassa ihmisiäkin sen 22milj., ovat Romanian susivahingot mitättömän pienet. En vieläkään ymmärrä, miksi ne meidän nykyiset sudet ja muutama lisää eivät tänne mahdu, varsinkin jos ihmisasutuksen seassa säännöllisesti liikkuville myönnetään kaatolupa.

(Jotta minuakin ei leimata cityvihreäksi "sairaaksi pedonrakastajaksi", lisätään vielä, että maan susikanta lienee kuitenkin liian suuri, sillä tällä hetkellä laumat ajautuvat keskinäisiin nahinoihin ja reviiri-/ruokakiistoihin useasti, ja käsittääkseni kannan harvennusta kyseisessä maassa kaavaillaan virallisestikin)

Susien aiheuttamia kotieläintappioita ei lisäksi oikein voi suoraan laskea suoraan miinukselle, vaan sudet siinä missä muutkin pedot tuovat myös tuloja ekoturismin myötä.

(Olin aiemmin kirjoittanut Romanian väkiluvuksi 29milj, pahoittelut tästä näppäilyvirheestä. Oikea luku siis 22milj.)