Urheilu pois YLE puheesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#76 Mielenilmaus tekeillä

23.01.2012 20:59


YLE:n pettyneet

Vuoden 2012 alusta Yleisradiossa uudistettiin linjauksia, jotka ovat herättäneet paljon tunteita suuntaan ja toiseen.

Juuri oltiin päästy kohisemasta YLE-verosta, joka aiheutti monenlaista ristiriitaa ja polemiikkia sekin. Osa kansalaisista oli iloisia siitä, että heille rakkaan ja merkityksekkään viestintäforumin (radio, televisio, internet-palvelut) rahoitus taattiin myös tulevaisuudessa.

Tässä ryhmässä mukana on varmasti paljon radioihmisiä, joiden mieltä painaa eniten YLE Puheen muutokset. Uudistusta ja sen aiheuttamaa kritiikkiä on käsitelty mm. aamu-TV:n lähetyksessä, missä YLEn reaktio (Olli-Pekka Heinosen suulla) oli lähinnä ”aina roiskuu kun rapataan” ja ”tyytymättömät voivat aina vaihtaa kanavaa”. Samansuuntaista on ollut palaute myös YLE Puheen omassa facebook-rymässä. Mutta siinähän se vitsi ja purnaamisen aihe piilee – ei enää ole kanavaa mille paeta!

YLE Puheen entisten kuuntelijoiden joukko on suivaantunut eikä tässä ole kyse pelkästä ”urheiluvastaisuudesta”, koska osa heistä kuuntelee urheilua mielellään mutta se ei sulje pois tarvetta yhdelle täysipainoiselle asiakanavalle. Uudella Puheella vastarintaa ovat herättäneet niin jinglet, ohjelmien mainokset, uudentyyppinen juontaja/toimittajalähtöisyys kaupallisten kanavien mallin mukaan, uusi tapa sijoittaa uusinnat todella pian alkuperäisen ohjelman jälkeen ja tietenkin myös se leijonan siivu parhaaseen kuunteluaikaan, joka menee nyt urheilulle (jääkiekkokierrokset ja tapahtumaurheilun selostukset).

Entisistä tai pettyneistä kuuntelijoista tuntuu melko laajasti siltä, että odotetaan vain melun laimenemista, jotta voidaan jälkiviisaasti todeta, uudistuksen vain aiheuttaneen pientä alkukitkaa.

Facebookissa on tekeillä mielenilmaus aiheesta https://www.facebook.com/pages/YLEn-Asia/364237073603396

Vastaukset

M Kleemola

#77 Re: Mielenilmaus tekeillä

2012-01-24 11:47:47

#76: - Mielenilmaus tekeillä 

 

Mikäli yllä oleva hyvä yhteenveto tai Yle Puhe Facebook -seinä eivät vakuuta yleisestä mielipiteestä, kannattaa myös lukea tammikuun puolivälin Helsingin Sanomien Mielipide-osastoa. Lähes päivittäin on julkaistu kirjoituksia, jotka harvinaisen yksimielisesti haluavat vanhan Yle Puheen takaisin. Arvon Yle Puheen johto sekä viestintäministeri: Myöntäkää virhe ja palatkaa vanhaan. Aina muutos ei ole positiivinen asia ja tällöin olisi miehen työ myöntää virhe. Kuuntelijalukujen valossakaan päätöstä ei tosiasiassa voi perustella. Radion kuuntelijamäärien mittausmenetelmä on sellainen, joka aiheuttaa aina mittausvirheen. Mikäli yksittäinen kuuntelija kuuntelee useaa kanavaa, kutakin (muistaakseni) 15 minuuttia, on hän tilastoissa jo moninkertaistunut. Tätä Ylen johto varmasti ylpeänä esittelee ja perustelee muutoksen hyvyyttä. Valheellinen tilasto ei kuitenkaan muuta tosiasiaa eli sitä, että moni on lopettanut Yle Puheen kuuntelemisen.
petronfin

#84 KÄYKÄÄ AVAUTUMASSA YLELLÄ!!!!

2012-01-26 21:28:56

Veronmaksaja

#142 Re: Mielenilmaus tekeillä

2012-02-03 18:34:48

#76: - Mielenilmaus tekeillä

Riku Saarenluoma ei vastaa asiallisesti saamaansa arvosteluun. On käsittämätöntä, että "uudistus" tarkoittaa

kaupallisten kanavien matkimista. Välisoitot eivät kuulu puhekanavalle, nehän luovat mielikuvaa kaupallisten

kanavien mainostauoista. Päähaastattelija OLGA. K sössöttää. Hänellä on siis PUHEVIKA. Suomessa koulutetaan

mediaan työntekijöitä, niin että ylitarjonnan vuoksi koulutusta supistetaan. Miksi ei yritetä etsiä "uusia ääniä".

YLE PUHEESTA täytyy tulla selvää puhetta ja painavaa asiaa. Tätä sivistävää tehtävää ei tule täyttämään yksikään

kaupallinen kanava. Se on YLEISRADION tehtävä. YLE PUHE haluaa tavoittaa nuoret aikuiset, hyvä. Tehkää

ohjelmia lasten hoidosta ja kasvatuksesta, ohjelmaa työssä jaksamisesta, työn ja kotielämän yhteensovittamisesta.

Nämä ovat asioita, jotka koskettavat niitä nuoria, jotka maksavat verotuksessa suurimmat lupamaksut.