IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Taisto Holla, Mieskonmäki

#953 Jukajoen tilanne

17.02.2012 12:33

Näyttää Suomen poliisikin liittyneen Vapo myönteisiin linjauksiin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012021715218531_uu.shtml?ref=hakemisto

Vastaukset


Vieras

#954 Re: Jukajoen tilanne

2012-02-17 22:41:28

#953: Taisto Holla, Mieskonmäki - Jukajoen tilanne

Pitänee hieman tarkentaa. Poliisihan ei voi kallistua ratkaisussa puoleen tai vastaan, vaan tehtävänä on tutkia asian lain mukaisuus.

Jutussa aivan oikein ja hyvin näkyy, että tutkinnassa ei juurikaan kyseenalaisteta mistä kaikki johtuu, eli kyllä, Vapostapa hyvinkin. Sen sijaan siinä on otettu kantaa, että ei saada näyttöä siihen, että lupaehtoja olisi jätetty noudattamatta.

Jotenka: Eikös niin sanotusti tykkimme olisi tämänkin pohjalta suunnattava älyttömien, mielipuolisten, järjettömien jne. onnettomien lupaehtojen päättäjiin ja myöntäjiin. Ilmoitus täytyisikin kenties kohdistaa siellä vallitsevan välinpitämättömyyden, huolimattomuuden ja asiantuntemattomuuden tutkintaan. Ja ennen kaikkea hutkintaan! Kyseinen osoite lienee oikea myöskin harkittaessa korvausvaatimuksia. Vapohan pesee kätensä "lupa ehtoja noudattaneena" ja maksattaa tekonsa täten tavalla tai toisella veronmaksajalla.

Vapohan se pää rosvo ilman muuta on, mutta tutkinnassa on varmaankin todettu, että juuri kyseisillä perusteilla, siis näennäisten lupaehtojen näennäisen "tinkimättömällä" noudattamisella, käärme luikertelee hyvän puolustuksensa kanssa koloonsa ja jatkaa taas iskujaan.

Silti, minusta ainakin, asia olis ollut poliisinkin syytä saattaa joka tapauksessa syyttäjän päätettäväksi. Ja jos asiasta on jo sinne taholle informoitu, sekä kenties ratkaisussa tällaiseen yhteispäätökseen tultu, niin sekin olisi hyvä näkyä asian ratkaisussa.