Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kommentoitu viesti

Vuolasranta
Vieras

#379 Tulevaisuutta ajatellen

23.11.2010 08:48

Jos pidämme kristillisiä arvoja arvossa, varmistamme ettei muu uskonto pääse valloittamaan Suomea. Jos emme ota tosissamme ja puolusta omia perinteitä niin jälkeenpäin on turha itkeä jos esimerkiksi muslimismi saa ylivallan Suomessa.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#383 Re: Tulevaisuutta ajatellen

2010-11-23 11:13:22

#379: Vuolasranta - Tulevaisuutta ajatellen 

..Tälläisten kommenttien takia kannatan ennemminkin elämänkatsomustiedon opetusta johon kuuluu filosofiaa, yhteiskunta- ja kulttuuritieteitä.Kyllä siellä varmasti tulee kulttuuriperinnöstäkin tietoa..ja onhan tuolla kristillisellä kulttuuriperinnöllä ollut jonkinlainen jalansija huimat alle 1000 vuotta.

"..ettei muu uskonto pääsee valloittamaan Suomea" Kristinusko on lähetysuskonto ja tekee aika hallaa mm. afrikassa niin kuin islamkin. Toki kirkot tekee paljon hyvääkin, mutta suuressa mittakaavassa väitän, että esim. Afrikan kulttuurit ja kansat olisivat eheämpiä ilman uskontojen tuputtamista ja eurooppalaisten valloituksia.

Perusoptuksen opetussuunnitelmassa elämänkatsomustiedon oppiainetta kuvaillaan mm. näin: "Elämänkatsomustiedon opetusta ohjaa käsitys oppilaiden mahdollisuudesta kasvaa vapaiksi, tasa-arvoisiksi ja kriittisiksi hyvän elämän rakentajiksi." Minusta se kuulostaa todella hyvältä tulevaisuutta ajatellen"