Urheilu pois YLE puheesta

Kommentoitu viesti

Asia on parasta viihdettä

#208 Re: Re:

12.04.2012 23:44

#207: Radisti - Re:

Olen harvinaisen samaa mieltä kaikesta #207: Radistin kanssa. Myös minä ihmettelin jo aikaisempinakin vuosina tätä "minuuttiuutiset"-kohkaamista. Nyttemmin tuosta uudistetusta ns. "YLE Puheesta" tosiaankin tulee ulos vain joitakin pelleuutisia. Minäkin olen ihmetellyt, kuinka alta lipan suomalaisia radionkuuntelijoita voidaan panna, kuinka hölmöinä heitä voidaan pitää.

Lisäksi oudoksun tuota YLEn viihdekäsitystä. Minusta hyvin toimitettu ja asiapitoinen ohjelma voi olla juuri sitä kaikkein parasta viihdettä. Sen lisäksi, että hyvä ohjelma voi saada ihmiset oivaltamaan, ajattelemaan, ymmärtämään ympäröivää maailmaa, se ei täysin tärvää ihmisen aikaa tyhjän taustamelun kaltaisen höpötyksen muodossa.

Eiköhän myös useimmat nuoret / nuoret aikuiset/ ruuhkavuotiset lue noita viihdemakasiinijuttuja naistenlehdistä, iltalehdistä ja netistä ihan riittämiin. Yleisiä perhehöpinöitä näkee paitsi vauvalehdissä, myös kuulee työpaikan kahvi- tai lounaskeskusteluissa tai vaikka ruuhkabussissa ja -junassa. En yhtään ymmärrä, että niitä pitäisi vartavasten alkaa kuuntelemaan myös radiosta. Varsinkaan jos radiosta ei enää tule mitään muuta kuin iltalehtien tasoista naistenlehtihöpinää ja urheilua.

Kuka näistä asiaohjelmien lopettamisesta onkaan YLEllä vastuussa, hänellä / heillä on tullut tehdyksi mitä rankimmanpuoleinen virhearvio.

Edelleenkin jaksan siis toivoa, että YLE radio 1:lle palautetaan vähintäänkin edes se viimevuotinen määrä asiaohjelmia. Lisäksi toivon, että YLE Puhe palautetaan samankaltaiseksi, kuin se oli ennen vuoden vaihdetta: YLE Puheelle hankitaan tai toimitetaan omana työnä hyvin toimitettuja ja pitkäkestoisia asiaohjelmia kaikilta eri aloilta. Ohjelmia tulisi lähettää uusintoina eri vuorokauden aikoihin, että mahdollisimman moni halukas pystyy kuuntelemaan hyvän asiaohjelman radiosta. Useimmat hyvät ohjelmat kestävät kuuntelun moneenkin kertaan, jotkut jopa vaativat sitä useaan kertaan kuuntelemista. Lisäksi toivon, että radio-ohjelmat toimitetaan huolellisesti ja julkaistaan niin, että niitä lukemalla voi helposti päättää jo etukäteen, mitä asiaa haluaa kulloinkin kuunnella.

Vastaukset

?

#209 Re: Re: Re:

2012-04-14 12:11:16

#208: Asia on parasta viihdettä - Re: Re:

Kuuntelin paljon Puhetta, toimittajien tekemiä ohjelmia, ei juontovirtaa. Nyt radionkuuntelu on lähes loppunut. Luen sen sijaan kirjoja enemmän, kiitos virkeä kirjasto.