Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#321 Re:

26.04.2012 06:49

#317: Mami -

Miksi konserttia ei pidetä? Kyllä kai siellä kuoro voi harjoitella vaikka yksi henkilö on poissa. Kai ne lapset osaa edelleen laulaa ja ei kai muut opettajat voi kieltäytyä töistä, jos yksi opettaja lähtee. Tietääkseni kuoroja vetää kaksi opettajaa, joista toisen työt tietysti jatkuu. Kyllä muillakin työpaikolla tehdään todella ikäviä päätöksiä joskus, mutta silti ei voi työn tekemistä lopettaa eikä kieltäytyä töistä. Kummallisia oikeuksia kuulostaa tuolla julkisella puolella olevan, jos opettajat voivat itse valita mitä tekevät tai mitä eivät tee??

Vastaukset

Toinen äiti

#322 Re: Re:

2012-04-26 08:42:34

#321: - Re:  

 Kertoipa paljon itsestäsi tuo kommenttisi... Sääli.

ei nimimerkkiä

#325 Re: Re:

2012-04-26 18:05:36

#321: - Re:

Tottakai kuoro voi harjoitella. Kuorossa on 2 luokan oppilaat (n. 60) jolloin tarvitaan vähintään 2 opettajaa kuria pitämään (!). Lisäksi nämä muut musiikinopetajat ovat ensinnäkin luokanopettajia, joilla on tunnit täynnä eivätkä voi noin vain ruveta tekemään ylimääräisenä kaikkea sitä suunnittelu- ja valmennustyötä jota kuorojen päävetäjä ja taiteellinen johtaja on tähän asti tehnyt (tosin viimeiset 5 vuotta aika vaivalloisesti eri tahojen häirinnöistä ja esimiesyhteistyön/tuen puuttumisesta johtuen).

On kyllä todella suuri ylilyönti sanoa näitä parhaansa yrittäviä, musiikkia luokanopettajantyön ohessa opettavia, opettajia "puoskareiksi"! Mutta silti kuka tämän kaiken tekemättä jääneen työn tekee? Ei suinkaan ole kyse mistään "kiukuttelusta" vaan realismista. Jos kaikki opettajat käyvät jo suorituskykynsä äärirajalla, ei tämä päätös ainakaan työtehoa ja tuloksia lisää.