Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Kommentoitu viesti


Vieras

#125 Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

07.05.2012 12:02

#124: - Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella... 

Eli sait jo kaivettua jostain tilaston, jossa sanotaan, että uraanipitoisuudet juomavedessä ovat kohonneet. Ja selvitit vielä senkin, että päästöt menevät Oulujärveen, joka laskee Oulujokeen, jonka vettä oululaiset juovat. Kai nyt jo pitäisi jonkun viranomaisen tajuta, että kuinka suurelle väestölle Talvivaara on terveysriski  

Vastaukset

Viranomaiset tekevät työtään

#127 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

2012-05-07 12:59:03

#125: - Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Viranomaiset työtä ja protestoijat omaansa.  Mitä siitä tulisi, jos viranomaiset juoksisivat jokaisen mielen mukaan?  Ei muuta kuin mielipiteiden sekamelska ja lopulta kaaos.


Vieras

#138 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

2012-05-08 12:52:41

#125: - Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Terve jälleen,

 

Ilahduttavaa, että keskustelua ja ajatuksia on kommenttien pohjalta syntynyt.

Noita sulojoja kyllä esintyy luonnossa aivan normaalistikkin. Vesitöihin liukenee ko. aineita tästä rakkaasta isiemme maasta, haluttiinpa tai ei. Ne ovat luonnon omia aineita sinänsä. Mitään uutta erikoismyrkkyä evät ole Talvivaaralaisetkaan onneksi onnistuneet keksimään.

Taas jälleen päästään siihen mikä on paljon ja mikä on vähän...

Haetaanpa hieman tietoa tarkastelun pohjaksi ja lasketaanpa taas määriä ja ihmetellään sitten tuloksia...

Oulujoen kokonaisvirtauma 259m3/s, 259000 l/s ja Talvivaaran vastaavat luvut ovat 0,0197m3/s, 19,7l/s. Joka taasen on 0,0076% koknaismäärästä.

...Ja tuloksiin:

Minua ei kyllä väittämäsi valitettavasti vakuuta lainkaan. Pitoisuudet laimenevat kaikelta osin niin pieniksi, että niitä on mahdoton edes mitata millään laitteella vesien omasta, normaalista suolojen tasosta.

Jos joku haluaa välttämättä olla huolissaan jostakin, niin toivoo Oulun vesilaitoksen vaan toimivan kaikelta osin oikein. Ettei sinne vaan tulisi mitään odottamattomia käyttöhäiriöitä tai laiterikkoja.

Kanustan ihmisiä tutustumaan erilaisiin tiedon lähteisiin ja tekemään omia johtopäätöksiä vasta sitten. Tämänkin tiedon hankintaan meni aikaa melkein 10 minuuttia.

Kirjoittamani tiedot voi tarkistaa helposti esim. netistä... ; )

Hyvää päivän jatkoa kaikille.