Ei pakkorokotuslaille

Kommentoitu viesti

epäilys
Vieras

#82 Mitä pakollisuus tarkoittaa tässä yhteydessä?

03.12.2010 23:47

Minusta tuntuu, että pakollisuus tässä yhteydessä tarkoittaa noiden organisaatioden pakollista velvoitetta ottaa tuo rokote, eikä yksilön pakollista velvoitetta ottaa rokote. Eli pakollisuus rokotuksen organisoimiselle kuuluu kunnalle, puolustusvoimille ja rajavartiolaitokselle. Lakihan ei tältä osiolta muutu juuri mihinkään, joten mitäs tässä muutosta vastustamaan.
Voisko oikeesti joku selvittää kehen tuo pakollisuus kohdentuu?

Vastaukset

Vieras
Vieras

#85 Re: Mitä pakollisuus tarkoittaa tässä yhteydessä?

2010-12-04 04:10:52

#82: epäilys - Mitä pakollisuus tarkoittaa tässä yhteydessä? 

Kun vertaan pykäliä 11 ja 12 keskenään, niin ymmärtäisin että pykälässä 12 pakollisuus koskee rokotettavia, eli yksilön pakollista velvoitetta ottaa rokote.

11 § (19.12.2008/1042)

Kunnan on järjestettävä yleisiä vapaaehtoisia rokotuksia ja terveystarkastuksia tartuntatautien ehkäisemiseksi. Valtioneuvoston asetuksella voidaan antaa tarkempia säännöksiä yleisten vapaaehtoisten ja muiden rokotusten antamisesta. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella säädetään tarkemmin kansallisesta rokotusohjelmasta ja rokotusten haittavaikutusten ilmoittamisesta sekä raskaana olevien terveystarkastuksista.

12 §

Kunnan on järjestettävä yleisiä pakollisia rokotuksia sellaisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön tai sen osan terveydelle, taikka muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä. Valtioneuvosto päättää pakollisen rokotuksen toimeenpanon ajankohdasta ja siitä, mitä väestönosaa, ryhmää tai ikäluokkaa rokottamisvelvollisuus koskee, minkä ajan päätös on voimassa sekä mitä rokotuksessa on muutoin noudatettava. Ennen päätöksen tekemistä asiasta on hankittava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunto, jollei Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ole tehnyt asiaa koskevaa esitystä.