Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#314 Tornion malli?

06.12.2010 00:20

Eihän tämä varmasti näin ole mennyt, mutta olisi asia voitu hoitaa niinkin, ettei tällaisia spekulointeja voi eikä tarvitse esittää.

Kaksi valtuutettua mietiskelee, mitä sitä tällä vaalikaudella tehdään ja huomaavat, että sairaankuljetuksen sopimus päättyy.
- Harimittava juttu. Viimeksi homma meinasi karata lapasesta, ja tilanne oli nolo, kun asiaa valmistellut työryhmä äänesti omaa esitystään vastaan. En haluaisi, että taas nousee esille ajatus sairaankuljetuksen järjestäminen kunnan omana palveluna.
- Älä murehdi, minulla on ajatus. Katsos näin Tornion malli toimii:
1) Perustetaan valmisteleva työryhmä, mutta nimetään se harhaanjohtavasti eikä määritellä sille tehtäviä, niin asian valmistelu ei paljastu hallituksen pöytäkirjasta. Koska työryhmän pöytäkirjat eivät ole julkisesti esillä, eikä niitä tarvitse toimittaa ennen kuin työryhmä lopettaa tehtävänsä, saa ryhmä toimia rauhassa.
2) Tuodaan työrymästä valmis esitys lautakunnalle ja nuijitaan se siellä läpi ilman, että kukaan ehtii tehdä kiusallisia ehdotuksia.
- Entä jos joku silti ehtii tehdä vaikkapa aloitteen? Esityslistahan on julkinen jo ennen kokousta ja viimeksi selvitettäessä kunnan oma palvelu oli edullisin - voisivat vedota siihen ja saada lautakunnan taakseen kuten viimeksikin kävi.
- Käsketään viedä aloite kaupunginhallitukselle, ja palautetaan se sitten sieltä myöhästyneenä lautakunnalle.
- Otanko minä lautakunnan ja sinä työryhmän - voit pitää muutaman ylimääräisen kokouksen ja nostaa niistä kokouspalkkiot?

Tämä on siis kuvitteellinen tarina. Faktoja ovat vain (koostettu ja muokattu useista aiemminsta viesteistä ja pöytäkirjoista):
- Työryhmän nimi: Ikäihmisten palvelujen ym. kilpailuttamistyöryhmänä
- Työryhmän pöytäkirjat: Jokaisen työryhmän tulee toimittaa alkuperäiset pöytäkirjat kaupunginhallituksen kirjaamoon työn päätyttyä.
- Kilpailutustyöryhmä on kokoontunut 29.3.2010, 13.4.2010 ja 11.5.2010 käsitellyt ensihoidon kilpailuttamista ja laatinut tarjouspyynnön.
- Sosiaali-ja terveyslautakunnan asialistalla oli sairaankuljetuksen kilpailuttaminen ensimmäistä kertaa 20.5.2010. Tätä aikaisemmin kutalaisilla ei voinut olla tietoa asian valmistelusta.
- 16.5.2010 Matti Suopajärvi, Juha Buska ja Kimmo Palmgren tarjosivat kunta-aloitetta Ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluiden järjestämisestä kunnan omana toimintana sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajalle vietäväksi kokoukseen. Hän pyysi osoittamaan aloitteen suoraan KH:lle. KH käänsi aloitteen sosiaali- ja terveyslautakunnalle, mutta asiakirja ei enää ehtinyt 20.5.2010 kokoukseen.
- 15.6.2010 kokouksessa todettiin, että kilpailuttaminen on jo käynnistetty.

Vaikka tarina on kuvitteellinen, niin eritysesti aloitteen käsittely viittaa vahvasti Matin mainitsemaan Paul Valeryn lausahdukseen.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#316 Re: Tornion malli?

2010-12-06 10:54:55

#314: - Tornion malli? 

Ei taida olla pelkästään "Tornion malli". Näin toimitaan varmaan joka kunnassa. Eihän sitä saisi omaa tahtoaan läpi ja lahjus jäisi saamatta jos kaikille huutelisi. Miksi yleensä pitää kilpailuttaa mitään jos kaikki toimii?

Vieras
Vieras

#319 Re: Tornion malli?

2010-12-07 09:33:48

#314: - Tornion malli? 

 Ei med grouplaiset syö vaan ne säästää ne rahat. koska säästöjähän on tullu joku 200 000 niin mistä muualta ne säästäis ne ei laita bensaakaan autoon vaan joku toinen työntekijä työntää autoa tai sitten se jumppaohjaajapomo juoksee pelastaan ihmisiä niin ei kulu rahhaa siinä autoillessakkaan