Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Kommentoitu viesti

Ilkka Kapraali
Vieras

#353 Vastaus kysymykseen (#348)

10.12.2010 15:18

Tuija Palosaarta en kauhean tarkkaan kuunnellut siellä kaupungintalon edessä, joten minulle ei jäänyt mieleen, sanoiko hän jotain tarkastusltk:n kehotuksesta/vaatimuksesta/käskystä/suosituksesta tms. Minulle tieto välittyi Outin kirjoituksesta, eikä minulla ole mitään syytä epäillä, etteikö Tuija olisi sellaista sanonut.

Koska Outi kuitenkin näki ainoaksi "syylliseksi" ltk:n vasemmistoliittolaisen puheenjohtajan Olavi Stoorin, soitin asiasta Ollille. Ollin mukaan tarkastusltk:lla EI ole valtuuksia antaa KÄSKYJÄ lautakunnille eikä muillekaan. Sen sijaan suosituksia se kyllä antaa, ja korkeintaan kehotuksina niitä voi pitää. Paitsi raporttejaan valtuustolle, tarkastusltk. voi antaa suosituksia myös palvelualueille.

Tarkastusltk:n tehtävähän on valvoa, että kaupungin hallintoa hoidetaan Suomen LAKIEN ja ASETUSTEN sekä myöskin kaupungin elimissä tehtyjen PÄÄTÖSTEN mukaan. Tähän tehtävään ja nimenomaan laillisuus-näkökulmaan perustuen tark.ltk. kirjoittaa kaupunginvaltuustolle osoittamassaan v:n 2009 arviointikertomuksessa s.12 kohdassa 7.3. "Hankintojen strategiset linjaukset" seuraavaa:..."tarkastuslautakunta esitti näkemyksensä, että palvelualueiden tulee kiinnittää erityisesti huomiota palveluostojen asianmukaiseen hankintalain mukaiseen kilpailuttamiseen..."
Olavi Stoorin mukaan em. asia on saatettu myös kaikkien niiden palvelualueiden tietoon, jotka käyttävät kilpailuttamisen vaatimia ostopalveluja.

Olavi Stoorin mukaan JOKAINEN TARKASTUSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS ON SYNTYNYT YKSIMIELISESTI, niin myöskin tuo em. arviointikertomuksen kohta. Siksi on vähintäänkin paheksuttavaa sellainen menettely, että joku jäsen lautakunnassa on kehottamassa hallintokuntia noudattamaan lakeja (tässä tapauksessa hankintalaki) ja sitten jossakin toisaalla vaatimassa laittomuuksien noudattamista. Valitettavasti tämäntyyppisiä "lautakunnassa tai kh:ssa yhtä mieltä, julkisuudessa (esim. tällä palstalla) toista mieltä" -tapauksiahan tämän jutun tiimoilta on muitakin.

Uskon, että tarkastusltk:n puheenjohtaja ja jäsenet voivat antaa asiasta tarkempaa tietoa.

Vastaukset

jänishousu
Vieras

#355 Re: Vastaus kysymykseen (#348)

2010-12-10 16:07:07

#353: Ilkka Kapraali - Vastaus kysymykseen (#348) 

Kiitos Ilkka vastauksesta. Todettakoon kuitenkin, että adressin tekstissä tai yhdessäkään tällä palstalla nimellä kirjoitetussa tarkastuslautakunnan jäsenen viestissä ei kritisoida sitä, että asia on kilpailutettu.