IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#1309 Re: Re:

02.07.2012 08:01

#1308: Rex - Re:

Maa- ja metsätalous on turvetuotantoa suurempi vesistönpilaaja. Näin kaikki tilastot ja tutkimukset kertovat.

Myös muita suurempia vesistönpilaajia löytyy kuten teollisuus ja pelkästään ihmisten olemassa oleminen.

 

Luonnonsuojeluliiton sivuilla on komea lista torpatuista turvetuotantohankkeista.

Kysyisin heiltä eikö heitä yhtään hävetä?

Tuntuuko siltä, että suomen työllisyys siitä kohenee, kun oma tuotanto ajetaan alas ja siirrytään ulkomailta ostettuun energiaan. Onko Helsinkiläinen luonnonsuojelija ylpeä venäläisellä tuontienergialla lämmitetystä kaupungistaan? Ovatko kivihiili ja maakaasu kotimaisia ja kotimaista työllisyyttä tukevia?Mihin työllistyvät nokialta irtisanotut, entä FNSteelin, Myllykosken, Leafin, Pilkingtonin, puolustusvoimien jne. ?

Suomen uppoava kansantalous vähiten kaipaa omien kotimaisten hankkeitten torppaamista.

Vastaukset

Yhtään ei hävetä ja ylpeä siitä

#1312 Re: Re: Re:

2012-07-02 12:33:19

#1309: - Re: Re:

"Luonnonsuojeluliiton sivuilla on komea lista torpatuista turvetuotantohankkeista.

Kysyisin heiltä eikö heitä yhtään hävetä?"

Et ehkä vielä tiedä, että Suomen Luonnonsuojeluliitto ei käsittele turvelupahakemuksia, ei anna ympäristölupia, eikä myöskään niitä evää?. Tuon työn tekevät lupaviranomaiset, turvelupien kohdalla aluehallintovirastot. Heidän on noudatettava toiminnassaan lakeja ja asetuksia sekä valtiovallan ohjeistusta.

Luettelit listan ulkomaisessa omistuksessa olevia ja Suomesta ulos tuotot siirtäviä yhtiöitä. Heiltä voit mennä kysymään mikä on suhtautumisensa Suomen "uppoavaan" kansantalouteen. Saattavat tosin hymyillä.

Ajatuksesi muistuttavat kovasti niiden älämölyäjien huutoa, jotka syyttävät luonnonsuojelijoita aina silloin kun jokin bisnestoimija ahneudellaan ja piittaamattomuudellaan aiheuttaa tuhoa suomalaiselle luonnolle. Huuto kuuluu näin: "Missä olette luonnonsuojelijat, kun tällaista sikailua annatte tapahtua kotinurkillamme, Hävetkää!!!" Siinä pikkasen unohtuu, että luonnonsuojelijat ovat eturivissä puolustamassa luontoa, mutta päätäntävalta ympäristörikosten estämisestä ja mahdollisista rangaistuksista on aivan muualla. Turvetuotannon ympäristörikoksista ei kylläkään Suomessa rangaista, mutta syytettäisiinkö siitäkin luonnonsuojelijoita?, niin olisi väkijoukolle joku lynkattava. Meininkihän on sama kuin parituhatta vuotta sittenkin.


Vieras

#1313 Re: Re: Re:

2012-07-03 01:11:56

#1309: - Re: Re:

Kerrotko vielä, miten tuo maa- ja metsätalouden vesien pilaaminen oikeuttaa turveporukan tekemään saman rikoksen?

Kuulostaisi eri mukavalta jos olisit lisännyt vielä tuohon listaan vapon :D, vaikka onhan heille töitä kun alkavat siivoamaan aiheuttamiaan sotkuja.

Nokian insinöörit turvenevalle ... hehheh - montakohan työllistyy?