Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti


Vieras

#927 Re: Re: Re:

02.07.2012 22:37

#926: - Re: Re:

"Japani käynnistää ydinvoimaloita, koska sillä ei ole varaa tehdä toisin" Mikä on se Japani joka kansan vastustuksesta huolimatta käynnistää ydinvoimaloita ja jolla on varaa jättää kansan enemmistön(n 70%) mielipide huomiotta...onko millään demokraattisella valtiolla varaa tällaiseen...lisääkö se luottamusta hallitukseen ja muihin päättäjiin varsinkin kun ydinvoimaonnettomuus johtui pääasiassa ydinvoimateollisuuden ja viranomaisten ja politikkojen keskinäisestä korruptoituneesta toimintakulttuurista. Tuskinpa japanilaiset ovat vajassa kahdessa vuodessa ehtineet tehdä laitoksiin olellisia parannuksia ja yhdeksän magnitudin maanjäristykset ovat aivan yhtä todennäköisiä nyt kuin ennenkin ja voivat sattua aivan voimaloiden alapuolellakin joten tavalliset japanilaiset ovat läksynsä oppineet...japain maaperä ei kertakaikkiaan sovellu ydinvoimaloille, ydinvoimateollisuus ja sen sidosryhmät toimivat kuin mitään Fukushimaa ei olisi ollutkaan, tässäkään tapauksessa motiivina tuskin on ensisijaisesti hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Ydinvoimaloita valmistavien Thoshiban ja Hitatchin bisneksiä tuskin edistää se, että kotimaan markkinoille tuotteilla ei enää olisi asiaa.

Vastaukset


Vieras

#930 Re: Re: Re: Re:

2012-07-04 13:03:09

#927: - Re: Re: Re:

Kun kirjoitin, ettei ole varaa, tarkoitin kirjaimellisesti. En kuvainnollisesti. Tarkista ihmeessä Japanin kauppa- ja vaihtotaseiden kehitys viimeksi kuluneen vuoden aikana. Ilmaisu "Japani pärjää mainiosti ilman ydinvoimaa" on samaa kaliiperia kuin "Kreikka, tuo Europan taloustiikeri".

Japani on kiinnostunut hiilidioksidipäästöistään, koska tätä menoa se joutuu irtautumaan Kioton sopimuksesta.

Toki esittämäsi ajatus poliittisesta kustanuksesta on mielenkiintoinen. Japanin hallitus näyttää päättäneen tehdä kuten tietää oikeaksi, vaikka se onkin poliittisesti epäsuosittua. Jos ydinvoimalat jätetään käynnistämättä, seuraa taloudellinen katastrofi. Lisäksi kesäkaudella seuraa väistämättä kuolonuhreja asuntojen viilennyksen pettäessä. Käy Japanissa kesällä, niin huomaat kuinka väistämätöntä se on.