Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti


Vieras

#930 Re: Re: Re: Re:

04.07.2012 13:03

#927: - Re: Re: Re:

Kun kirjoitin, ettei ole varaa, tarkoitin kirjaimellisesti. En kuvainnollisesti. Tarkista ihmeessä Japanin kauppa- ja vaihtotaseiden kehitys viimeksi kuluneen vuoden aikana. Ilmaisu "Japani pärjää mainiosti ilman ydinvoimaa" on samaa kaliiperia kuin "Kreikka, tuo Europan taloustiikeri".

Japani on kiinnostunut hiilidioksidipäästöistään, koska tätä menoa se joutuu irtautumaan Kioton sopimuksesta.

Toki esittämäsi ajatus poliittisesta kustanuksesta on mielenkiintoinen. Japanin hallitus näyttää päättäneen tehdä kuten tietää oikeaksi, vaikka se onkin poliittisesti epäsuosittua. Jos ydinvoimalat jätetään käynnistämättä, seuraa taloudellinen katastrofi. Lisäksi kesäkaudella seuraa väistämättä kuolonuhreja asuntojen viilennyksen pettäessä. Käy Japanissa kesällä, niin huomaat kuinka väistämätöntä se on.

Vastaukset


Vieras

#931 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-07-04 16:58:08

#930: - Re: Re: Re: Re:

Suomessa ydinvoimalat pyörivät täysillä ja lisää rakennetaan, siitä huolimatta vaihtotase on painunut pakkaselle ensimmäistä kertaa 20 vuoteen,liukuva alijäämä 3,1miljardia€/12 kk...eikö tämä huoleta yhtään...tähän kun vielä lisätään käynnistyvät ydinvoimaprojektit ja OL3 projektin loppuun saattaminen, jotka vaativat kymmenien miljardien hankintoja ulkomailta, niin suomen vaihtotase on reilusti pakkasella seuraavat 10 vuotta jo yksistään ydinvoiman lisärakentamisen takia...ja siinä sivussa pelastetaan etelän lomaparatiisivaltioiden konkurssipankkeja ja mahdollisesti myös omia.

http://www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/maksutase/pages/maksutase_201204_kesa.aspx

Japanin ulkomailla toimiva teollisuus tekee kaikesta huolimatta tulosta ja vaihtotase on plussalla. Japanin kansantalouden suurin uhka on ikääntyvä väestö ja alhainen syntyvyys, vierastyövoimaa on hankala löytää...kielimuuri on kirjoitusjärjestelmän takia paljon suurempi kuin suomessa... ja tuskin ydinvoima onnettomuuden seuraukset mitenkään lisäävät synnytyshalukkuutta ja ydinvoimaloiden uudelleen käynnistäminen tuskin lisää tulevaisuudenuskoa.

http://www.reuters.com/article/2012/04/09/japan-economy-current-idUSL3E8F900E20120409

http://www.youtube.com/watch?v=SAo5bOGJvLo