Ota kantaa kannabikseen!

Kommentoitu viesti

No voi! Että oikein vainottu... =(

#29 Re: Yksi vainotuista...

02.08.2012 11:32

#15: - Yksi vainotuista... 

Niin että jos tietentahtoen, tekonsa laittomaksi tietäen, tekee jotain laitonta, niin siitä ei sitten pitäisi saada rangaistusta ja kärsiä tuomiota? 

Että jos "lainaa" työnantajan kassasta muutaman kymmenen tuhatta ja jää siitä kiinni ja tämän vuoksi saa vaikkapa sekä rikossyytteen että maksuhäiriömerkinnän, niin on sitten väärin ettei tällaista ihmistä enää oteta töihin pankkiin tai työhön jossa käsitellään suuria määriä käteistä?

Että jos ajaa tuhannen kännissä autolla ja jää siitä kiinni ja tämän vuoksi saa saa vaikkapa sekä rikossyytteen että menettää ajokorttinsa, niin on se sitten niin väärin, ettei tällaista ihmistä enää oteta töihin koulukyytitaksariksi tai bussikuskiksi. Tai vaikka liikennelentäjäksi.

Voi hyvänen aika ihmiset! Te haluatte, että koko teitä ympäröivä yhteiskunta on miehitettävä tiukasti sääntöjen sitomilla ja itsensä kurissa pitävillä ihmisillä jotta te saisitte toteuttaa infantiiliä ja itsekästä haluelämäänne joutumatta teoistanne vastuuseen. Tässä sitä taas vaaditaan nuhteettomia poliitikkoja jotka säätävät lakeja joiden ansiosta lainrikkojia kohdellaan "lempeän inhimillisesti" ja poliiseja jotka hengestään ja terveydestään välittämättä pamputtavat väkivaltaisia ja psykoottisia piripäitä "lempeän inhimillisesti".

Lakeja pyritään säätämään sen mukaan mikä on yhteiskunnalle paras. Yksilöiden kuuluukin tuntea toisinaan lain rajat ihollaan. Se muistuttaa että meillä on myös velvollisuuksia. Yhteiskuntaa, toisia ihmisiä kohtaan. Jos päättää lain ja säädösten vastaisesti toimia, on turha itkeä.

Tämä ainainen pazkapuhe oikeuksista saa minut oksentamaan karvapalleroita. Mitä jos tehtäisiin niin, että aina kun keksitään kirjata jonnekin uusi subjektiivinen individualisitinen oikeus, niin samaan aikaan julkaistaan sitova, yleistä hyvää kasvattava velvollisuus kaikille?

 

Vastaukset

Petra Pohjonen/ YAD ry

#30 Re: Re: Yksi vainotuista...

2012-08-02 13:02:38

#29: No voi! Että oikein vainottu... =( - Re: Yksi vainotuista...

Onneksi kaiken ei tarvitse olla näin mustavalkoista. Seuraamusten ei tarvitse olla kohtuuttomia suhteessa aiheutettuun haittaan.


Vieras

#46 Re: Re: Yksi vainotuista...

2014-05-07 13:49:37

#29: No voi! Että oikein vainottu... =( - Re: Yksi vainotuista...

En näe siinä mitään infantiilia, jos ihminen nauttii kannabista, se on päihde siinä niinkuin illanistujaisissa juotu punaviini tai hyvässä seurassa nautittu sikari - sosiaalinen huume.

Kirjoittajan äänensävy paljastaa varsin ehdottoman asenteen kannabista, miksei myös muita päihteitä kuten alkoholia ja tupakkaakin, vastaan ja asettaa kannabiksen käyttäjät ala-arvoiseen asemaan. En usko, että kenenkään tarvitsisi ottaa tosissaan sellaista ihmisitä, joka ei löydä kunnioitusta vastapuolelle asiassa, josta käydään 2010-luvulla jo varsin hienostunutta keskustelua.

Viittaamasi laki on säädetty kolikkoa heittämällä. Sen jälkeen on todettu alkoholin riittävän suomalaisille laillisena viikonloppuhuumeena. Tämä on ollut virhe, koska kannabis on tullut jäädäkseen ja sitä käytetään vedoten sen laadukkaampaan ja hallitumpaan "humalatilaan" kuin alkoholista voi saada. Pilvessä ihminen ei vaaranna terveyttä samalla tavalla kuin 30-luvulla uudeleenlaillistettua alkoholia nauttiessaan.