Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#444

01.01.2011 21:36

Käyttäkää nyt järkeä... Miksi ihmeessä rajoitukset kohdistuisivat adrenaliiniin eikä kipulääkkeisiin?? Epipen-kyniä on etelän ambulansseissä satunnaisesti näkynyt ja niitä voi jaelle allergisenreaktion saaneille potilaille, jotka ovat oman kynänsä käyttäneet ettei tarvitse heti lähteä sitä metsästämään jostain.

En hirveästi laittaisi painoarvoa jos spr:n työntekijä jota ei valittu Mg:lle sanoo jotain hoidon-/kaluston ladusta. Ihan provoilua väittää ettei autoissa ole kunnon adrenaliinia.

Kilpailutukset tulee pohjoiseenkin väistämättä eikä sille juuri mitään voi tehdä. Ollaan vielä kuitenkin niin kaukana siitä että päättäjien arvostus ensihoitoa kohtaan nousee samalle tasolle sairaalan sisäiseen hoitoon nähden.

Vastaukset


Vieras

#446 Re:

2011-01-01 22:18:54

#444: -  

No eiköhän ne rajoitukset kohdistu muihinkin lääkkeisiin jos tentit on tosiaan menneet niin huonosti. Tokko heille parasetamolia vahvempaa kipulääkettä on annettu käyttöön, tai muitakaan lääkkeitä joilla voi osaamaton pahimmillaan tappaa ihmisen. Ja Epipeniä on näkynyt lähinnä ensivasteella ja maallikoilla. Ammattitaitoiset ensihoitajat osaavat kyllä "jaella" sitä adrenaliinia oikean määrän ihan tavallisesta adrenaliiniampullista.