Yksikin lapsimurha on liikaa

Kommentoitu viesti

Hanna

#142 Ymmärrystä molempiin suuntiin

01.09.2012 11:59

Allekirjoitin adressin ja olen samaa mieltä siitä että sosiaaliviranomaiset tekivät jonkinlaisen virkavirheen tässä tapauksessa.

Kuitenkin tunnen monia sosiaaliviranomaisia ja olen kuullut heidän suustaan sen miten vaikeaa tämä työ on.
He elävät jatkuvassa ristitulessa lapsen etujen ja biologisten vanhempien oikeuksien kanssa.
Biologisten vanhempien oikeudet lapseen välittyvät hyvinkin pitkälle, vaikka lapsi olisi huostaanotettu. Päämääränä on lähes aina palauttaa lapsi biologisille vanhemmille, jos vanhemmat osoittavat kykyä huolehtia itsestään ja näin ollen myös lapsestaan.
Tämän vuoksi on todella vaikeaa tietää milloin asiakkaana on psykopaatti ja milloin vanhempi, joka on oikeasti tsempannut itsensä ja lastensa takia. Psykopaatit ovat todella hyviä manipuloijia ja näyttelijöitä.
Lisäksi vuosittain tapahtuvien huostaanottojen määrä on niin suuri, että viranomaisilla ei ykisnkertaisesti ole resurusseja, eli rahaa ja paikkoja kaikille näille häiriintyneille sekä traumatisoituneille lapsille ja nuorille. Tämän vuoksi paine biologiseen perheeseen palauttamiseksi on suuri, vaikkei se aina olisikaan parasta lapselle.
Em. faktojen vuoksi voin ymmärtää miksi sosiaaliviranomaiset ovat päättäneet palauttaa lapsen biologisen vanhempansa luokse.

Jos haluamme auttaa, voisimme kysyä itseltämme; haluaisiko meidän perhe ruveta sijaisperheeksi tällaiselle lapselle/nuorelle ? Sijaisperheenä toiminen ei yleensä ole helppoa. Lapsilla on usein mielenterveydellisiä ongelmia ja jatkuva vääntö lasten biologisten vanhempien oikeuksien kanssa on todella uuvuttavaa. Tosin työ on todella palkitsevaa, kun/jos onnistuu kasvattamaan lapsen yhteiskuntakelpoiseksi.

http://www.sijaisvanhemmaksi.fi
http://suomenperhehoitopalvelut.fi/sijaisperheeksi

Vastaukset

äiti

#183 Re: Ymmärrystä molempiin suuntiin

2012-09-01 16:19:21

#142: Hanna - Ymmärrystä molempiin suuntiin

Minä tunnen lastensuojelun myös, siltä osin mitä suvussani oli. Perheen isä oli tuomittu 5 kertaa pahoinpitelyistä, oli rattijuopumuksia, käytti mm kirvestä uhkaillessaan vaimoaan jne. Oli myös pahoinpidellyt oman teini-ikäisen lapsensa. Tämä mies on narsisti, erittäin taitava puhumaan ja valehtelemaan. Me sukulaiset tiesimme mikä hän on. Tein sossuille lukuisia ilmoituksia tuosta, aina siis kun sukulaisnaiselta tuli viesti että "Nyt se hakkaa".. lapset näkivät kaiken, aina. Sossut eivät "uskaltaneet" mennä perheeseen, pelkäsivät tuoa miestä. Lapsille etsittiin sijaisperhettä jotta äiti pääsee tuosta helvetistä pois elävänä. Mutta perheita ei tosiaankaan ollut. Sijoitus tehtiin perhekotiin, sinne meni myös äiti jossain vaiheessa. Isälle tuli lähestymiskielto vaimoonsa. Sai ehdonalaiset pahoinpitelystäkin. Isä sai tavata lapsia mutta vain valvotusti. Meni puoli vuotta niin isä sai lapset kotiinsa - yhdeksi illaksi. Vaikka edelleen oli sama pahoinpitelijä ja rattijuoppo. Soitin sossuun ja ihmettelin asiaa. "Lapsella on oikeus vanhempiinsa". Poliisit tiesivät lukuisista rattijuopumuksista mutta sossu ei uskonut niiden olevan haitallista lapsilla vaikka isä lapsia autolla kuljettikin. Että kyllä tuo yhteistyö sossujen ja poliisin välillä on heikkoa, samoin lääkäristä ei tainnut mennä viestiä sossuille että isä oli hakannut tyttäreltään hampaat suusta.. LAIN MUUTOKSIA tarvitaan todella, yhteistyöhön ennen kaikkea.