Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Kommentoitu viesti

Matti Suopajärvi
Vieras

#517 Re: Outille ja Ilkalle (Jänishousulle)

11.01.2011 00:46

Minunkaan nimellä ei ole merkitystä, oikeasti, vaan itse asialla. Se että halusinpa tai en minut varmasti on jo leimattu anti-symppikseksi kaikkialla missä kalikka on kalahtanut kohteeseensa. Mutta aivan sama...etenkin kun en älyä olla signeeraamatta juttujani.

Kirjoitat asiaa. Poistin omasta tekstistäni vielä sunkin tekstiä pessimistisemmän osion siitä kuinka tuonkaan kirjeen johdosta ei tulla tekemään mitään ja kuinka asiaa tullaan viivyttämään, juuri kuten kerroit. Mullakin on heikot hetkeni ja maailmani ajoittain musta.

Totuus on se että asiat eivät valitettavasti ole ihan kohdallaan. Esimerkiksi liuotushoitoa ei kyetä ambulansseissa antamaan tällä hetkellä kuin erittäin satunnaisesti, jos vielä silloinkaan - edes ykköslähdön autossa. Aiemmin tuo onnistui kakkoslähdön osaltakin lähes 100%:sti. Palvelutaso on siltä osin romahtanut.

Seitsenkohtaisen kirjeeni muutkin kohdat pitävät valitettavasti paikkansa. Työvuoroja tehdään jatkuvasti ylimittaisina. Paikallistuntemuksesta en varmasti osaa sanoa (kun en voi sitä testata), mutta uskon sen olevan suurimmaksi osaksi sitä ja tätä jne...

Ja toki...onhan aivan käsittämätöntä että sopimukseen mennään itse kirjoittamaan että meillä on VELVOLLISUUS valvoa ja sitten jätetään homma tekemättä! Tilaajavastuulaki hoi!!!

Vastuulääkärin osa ei ole helppo ja toimintamahdollisuudet vähissä. Päätös on kuitenkin poliittisissa käsissä...

Ehkä vielä viitsin ja jaksan koska ainakaan keinot eivät lopu. Ellei kaupunki sisäisesti valvo että sen ostamassa palvelussa noudatetaan asianmukaisia työaikoja aina voi vedota vaikkapa tilaajavastuulakiin tai tehdä ylipitkistä työajoista poliisille tutkintapyynnön jos epäilee niin olevan jne...

Uskon että Med Group tulee kohtapuoliin uudistamaan valtakunnallisen haun Tornion työpaikkoihin. Ei ole ilmaista lennättää hoitajia Tornioon ympäri Suomea muutamaksi päiväksi. Etenkin kun ko. henkilöt ovat jo tehneet normaalit vuoronsa toisaalla - TES:in mukaan heille todennäköisesti joudutaan maksamaan ylityöpalkkaa koko ajalta.  

PS. Kuningaskuluttajalle tuossa ylhäällä. Ei kyse ole siitä että päättäjät maksaisivat banaaneistaan. He maksattavat ne sulla ja nostavat sen päälle kokouspalkkionsa!

kysyttävää, matti

 

 

 

 

 

Vastaukset

kuningaskuluttaja
Vieras

#524 Re: Re: Outille ja Ilkalle (Jänishousulle)

2011-01-11 22:12:47

#517: Matti Suopajärvi - Re: Outille ja Ilkalle (Jänishousulle) 

 Näin se on! Kaikki me kuntalaisina maksamme tästä nykyisestä palvelusta.