IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Metsänhoitaja
Vieras

#306 Esa Härmälä aloitti uutena Suomen "energiapomona"

13.01.2011 09:59

Työ- ja elinkeinoministeriön uutena energiaosaston ylijohtajana aloitti Esa Härmälä. Hän on ottanut kantaa turpeen käyttöön ja on ehdottomasti turpeen käytön kannalla. Hänen mielestään turpeen energiakäyttö on täysin perusteltua.

Härmälä toteaa että turve on ympäristövaikutuksiltaan likimain samanlainen kuin kivihiili, jota tuodaan maailmalta, pahimmassa tapauksesa toiselta puolen maapalloa, niin miksi ei sitten käytettäisi kotimaista, työllistävää ja hinnaltaan edullista vaihtoehtoa.

Suurimpana erona esimerkiksi öljyyn ja kivihiileen Härmälä pitää turpeen jättämää jälkeä. Kun turve on kerätty pois, kasvaa paikka metsää tai kosteikkoa, joka toimii hiilinieluna. Öljyn ja kivihiilen jäljiltä jää puolestaan vain tyhjä aukko meren pohjaan tai maahan.

Turve on ympäristövaikutuksiltaan likipitäen samanlainen kuin kivihiili, jota tuodaan hyvin kaukaakin maailmalta, niin miksi ei sitten käytettäisi kotimaista, työllistävää ja hinnaltaan edullista vaihtoehtoa. Niin kauan kun Suomeen tuodaan ulkomailta yksikin laivalastillinen kivihiiltä, ajaa kotimaasta saatava turve sen edelle, toteaa Härmälä kannanotossaan.



Vastaukset

Koulutus ei näköjään takaa järkeä

#947 Re: Esa Härmälä aloitti uutena Suomen "energiapomona"

2012-01-19 12:58:39

#306: Metsänhoitaja - Esa Härmälä aloitti uutena Suomen "energiapomona" 

 Hei metsänhoitaja

Missäpäin asut, jotta voin tuoda sitä turvekentän valuttamaa kuravettä sinulle pesuvedeksi tai juomavedeksi.