IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

vastaus on Canada

#1893 Re:

26.11.2012 17:24

#1887: Turveheikki -

"Turveheikki" ja "Turvemaamies", huomioinette, että Vapolla on urakoitsijoitaan kohtaan aivan oma "suostrategiansa". Vai ettekö tuota arvanneet? Ulkomaan tuonnilla on kautta aikojen pidetty kotimaan tavarantoimittajat nöyrinä. Hyvänä pahana esimerkkinä metsäteollisuuden harjoittama puuntuonti rajojemme ulkopuolelta, jotta puun hintataso Suomessa on saatu poljettua mahdollisimman alas. Kun tarjontaa (vaikka sitten ulkomailta) on "paljon", niin markkinahinnat kotimaassa voidaan polkaista alas, vaikka yhtiöt ovat useimmiten maksaneet tuontipuusta enemmän kuin suomalaisille puunmyyjille. Niin elinkeinoelämän markkinaliberalismi toimii, eikä Vapo ole tästä mikään poikkeus. Sielläkin lasketaan ja laskelmoidaan kylmällä kädellä.

Turpeen tuonti on tietysti oma lukunsa, koska Vapo omistaa isoja turvekenttiä (teidän kilpailijoitanne!) Baltiassa (Viro, Latvia) ja Ruotsissa. Sieltä se kuitenkin uittaa kalliilla rahdilla (ja tuontidieselillä) turvetta Suomeen, eikä pelkästään "turvepulan" tukkeeksi, vaan myös strategisista syistä. Urakoitsijan suitset saadaan pidettyä edelleenkin kireällä, kun voidaan vedota "tarjonnan" kasvuun. Tottahan minä sen silti tiedän, että Vapon vaateet ja ehdot ovat kovia urakoitsijoille ja "alihankkijoille".

Kaikki ei ole vapolaisessa toiminnassa niin kuin näyttää, ja niinkuin Vapoviesteissä ja yhtiön mediasyötöissä kirkkain otsin julistetaan. Ja muut alan toimijat seuraavat suurimman ja rumimman edesottamuksia kuin hait laivaa.

Vastaukset


Vieras

#1895 Re: Re:

2012-11-26 19:32:19

#1893: vastaus on Canada - Re:

Nyt puhuu ufouskontoon uskova tai vapon sisäpiiriläinen.Jompi kumpi, uskokaa ken haluaa?