Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Kommentoitu viesti

Osmo Rantanen, aluetoimitsija, Metalliliitto

#1 Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

11.01.2013 15:28

Suomen nousussa lamasta tarvitaan vientiteollisuuden ulkomailta tuomia euroja. Sisämarkkinoilla pyörivä raha ei riitä lamasta nousemiseen. Lisäksi telakkateollisuuden säilyttäminen Suomessa vaikuttaa välillisesti myös työtekijöiden perheiden hyvinvointiin. Työttömyyden aiheuttamat kustannukset näkyvät paitsi menetettyinä verotuloina ja maksettuina työttömyyskorvauksina, niin myös lasten syrjäytymisenä ja perheiden pahoinvointina. Telakkateollisuuden säilymistä Suomessa pitää tukea kaikin tavoin!

Vastaukset


Vieras

#25 Re: Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

2013-01-12 12:59:12

Pertsa

#86 Re: Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

2013-01-14 12:25:20

#1: Osmo Rantanen, aluetoimitsija, Metalliliitto - Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan 

 Telakkateollisuutta ei pidä tukea kaikin tavoin varsinkin jos veronmaksajien tuki menee ulkomaalaisille ja rippeet jäävät työntekijöille eli veronmaksajille. Tuki tässä tapauksella olisi lahjoitus STX:n omistajille, vastuunottamista tarvitaan myös heiltä. Miljardien bisnes eikä omistajat saa lainoitusta kuin hallituksia kiristämällä ja lopetus uhkailulla.

Annetaan lopettaa. Perustetaan sitten oma uusi yhtiö, osaamistahan meillä on eikä sitten olisi kiristäjiä omistajina. Eurotkin jäisivät oikeasti hyödyntämään kotimaista teollisuutta eikä veronmaksajien tarvitsisi olla kokomaailman sosiaalitoimisto. En aio puoltaa tukea äänelläni.

P.H

#103 Re: Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

2013-01-14 14:24:44

#1: Osmo Rantanen, aluetoimitsija, Metalliliitto - Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

Urpilainen , Arhinmäki ja muut vasemmistoministerit tekivät jo päätöksen telakkateollisuuden alasajosta ennen joulua. Ei tämmöiset adressit mitään auta. Tämä on demareitten ikiaikaista politiikkaa kansan hämäämiseksi. Kohta väitetään, että porvariministerit olivat kielteisen päätöksen takana, vaikka hallitus oli yksimielinen kielteisen laina päätöksen takana.

Oestrus

#347 Re: Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

2013-04-09 07:35:19

#1: Osmo Rantanen, aluetoimitsija, Metalliliitto - Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

Kyllä suomen pitää olla valmis tukemaan kaukomaiden loistoristeilyjen asakkaita kompensoimalla alusten hankintahintaa.