Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Toinen sivusta seuraaja

#326 Re: Re: Uskomatonta

08.02.2013 11:19


Taas Sinulta, Old Timer, tuli niin vankkaa ja oikeaa tekstiä, ettei siihen ole paljoa lisäämistä.

Toivotaan, että yhteinen tahto löytyy yli puolue- ja alueellisten rajojen ja ymmärretään katsoa vähän pitemmälle tulevaisuuteen, jotta koko Suomelle ja meille suomalaisille tärkeä laivanrakennus- ja telakkateollisuus voidaan pelastaa.


Vieras

#327 Tehkää jotain...

10.02.2013 00:58

... te adressin allekirjoittaneet vinkujat :-) Jos vaikka jokainen teistä laittaisi 20e kuussa (ei pitäisi olla ongelma!) STX:n Suomen telakan tilille, tekisi se jo 3miljoonaa 828tuhatta vuodessa. Kyllä sillä muutama työpaikka pelastetaan.

Vieras

#328

10.02.2013 13:25

työvoimaa suomeen! Ei ulkomaille.
maksajakansaako??

#329 joo ja kannattaa miettiä miten syvälle suohon vajoamme

10.02.2013 18:54

Seilori

#330 Sota lamaa ja työttömyyttä vastaan

11.02.2013 06:56

Elinkeinoministerimme käy taistelua lamaa ja työttömyyttä vastaan. Katso Iltalehden juttu:

http://www.iltalehti.fi/talous/2013021016657520_ta.shtml

Itsetietoinen taistelun airut on antanut viholliselle reilusti hyvitystä viime kuukausina - ja vielä moneen otteeseen.
Kustaa Vaasa

#331 Jyrki Kataisen viimeisin telakkalausunto

13.02.2013 08:01

Aamun 13.2 uutisissa Jyrki Katainen puolusteli hallituksen aiempaa päätöstä evätä 50miljoonan Euron pääomalaina STX Finlandilta perustuen väittämään ettei hallitus tue kannattamatonta teollisuutta.

Olisi hyvä tarkemmin määritellä milloin teollisuus on kannattamatonta ja millä kriteereillä.
Hallitushan on useaan otteeseen hehkuttanut jäänmurtajarakentamisen ja arktisen meriteollisuuden puolesta.
Tällaisia tuotteita valmistava Helsingin telakka toimii raskaasti tappiollisena. Viimeksi käytössä olevien tilinpäätöstietojen 2011 mukaan vuosittainen tappio on reilusti yli puolet liikevaihdosta. Markkinoilla liikkuvien tietojen mukaan nykytilauskanta on myös tappiollista ja laivojen rakentaminen Helsingissä täysin kannattamatonta. Näitä tuotteita Katainen, Urpilainen, Vapaavuori ja kumppanit haikailevat lisää Suomeen tehtäväksi.

Samaisen vuoden 2011 osalta STX Finland ylsi sentään 11 miljoonaa plussalle (!).
Markkinoilla liikkuvien tietojen mukaan ollivat 2009 ja 2010 luovutetut Oasis ja Allure toki hieman tappiollisia. Eri lähteiden mukaan laivakohtaiset tappiomäärät vaihtelevat 2-4% välillä. Tämä vastaa korkeintaan sellaista 20-40 miljoonan Euron tappiota laivakohtaista yli 900 miljoonan Euron liikevaihtoa kohden.
Voisi olettaa, että telakka teki suuremman tappion ensimmäisestä laivasta.
Nyt menetetyt kolmas ja mahdollinen neljäs Oasis-laiva olisi varmasti näitten lukujen valossa kyetty tekemään jo vähntäänn nollatuloksella tai normaalin oppimiskäyrän mukaan muutaman prosentin voitolla.

Joka tapauksessa marginaalit ovat hyvin pienet suuntaan ja toiseen. Mitenkään raskaasti tappiollista Oasis 3n tekeminen Turun telakalla ei ainakaan olisi voinut olla.
Lisäksi kun otetaan huomioon se valtava liikevaihto, työllisyysvaikutus, verotulot, välilliset vaikutukset muuhun elinkeinoelämään, saadut vientitulot, mahdollisuus korkean teknologian edelleen kehittämiseen ja tekemiseen Suomessa jne. ei voi muuta kuin valittaen todeta hallituksen täydellistä ammattitaidottomuutta kauppa-ja talouspoliittisessa sekä teollisuuspoliittisessa toimintakentässä.

Täysin absurdiksi tilanteen tekee se, että hallitus antaa ohjeita teollisuudelle asioista, joista se ei selvästikään ole lainkaan perillä. Hallitus kykenee vain amatöörimäisiin heittoihin: kannattamaton teollisuutta ei tueta, telakoiden tulee keskittyä jäänmurtajiin ja arktisiin aluksiin sekä offshoreen, jne.

Lopuksi toteaisin vielä, että eiväthän telakat, saati Suomen hallitus voi päättää mitä tuotteita ja laivoja markkinat haluavat. Niitä laivoja on tehtävä, joista on kysyntää ja joissa tekemisemme on kannattavinta ja tuotantovolyymiä on riittävästi tarjolla. Tällä hetkellä risteilulaivat tuntuvat olevan ainoa laivatyyppi, joka täyttää nämä edellytykset. Muu on haihattelua ja toiveajattelua.
beb

#332 Valtio omistajana?

14.02.2013 13:14

Mielenkiintoista että tämä valtionomistus on sitten niin paljon parempi että sen toimintaa voidaan pelastaa lisärahalla mutta telakkateollisuuden pelastamiseksi ei löydy rahaa? Onko alueella tai paikkakunnilla mahdollisesti merkitystä?

Talvivaara: Anti onnistuu tai myynti uhkaa
http://yle.fi/uutiset/valtion_solidium_osallistuu_talvivaaran_antiin_23_miljoonalla_eurolla/6495039

Valtion kokonaan omistama Solidium aikoo merkitä 23 miljoonalla eurolla kaivosyhtiö Talvivaaran uusia osakkeita.
Lisäksi Solidium sitoutuu merkitsemään lisää osakkeita 30 miljoonalla eurolla, jos Talvivaaran nyt meneillään oleva osakeanti ei mene kaupaksi.
http://yle.fi/uutiset/valtion_solidium_osallistuu_talvivaaran_antiin_23_miljoonalla_eurolla/6495039

Toinen sivusta seuraaja

#333 On hieman hiljaista

15.02.2013 17:54

On hieman hiljaista "adressirintamalla". Ei tämä taistelu ole tähän loppunut, eikä häviötä näköpiirissäkään. Jokainen nimi on tärkeä. Se on merkki välittämisestä.

Monia sekoittavia asioita on tullut väliin.
Näistä vähäisin ei ole EU-maksujen ja palautusten kahdet luvut ja tulkinnat....sekä selitykset. Vaikka osa ymmärtäisikin, että on kyse komission (ennakko)luvuista ja VM:n luvuista, niin aika hyvin osattiin nämä asiat sotkea. Ei olisi ollut kovin vaikeaa selittää kumpienkin lukujen taustat. Eikä olisi tarvinnut "polttaa poliittisia hihoja" ja käydä aivan turhia "eipäs-juupas"-keskusteluja.
Sen, onko Suomi "onnistunut tai epäonnistunut" neuvotteluissa, näemme aikanamme.

Olen aina pitänyt valtiovaraiministerin roolia varsin tärkeänä ja vaikeana "postina". Nyt sitä on hoidettu luokanopettajan kokemuksella.
Mietinkin, miksi me opiskelemme ja olemme opiskelleet, jos näitä opiskelun kautta saamia tietoja, taitoja ja oppeja ei edes yritetä hyödyntää. Ja jos jonkin puolueen jäsenkirja, ml. ääretön itsevarmuus, ovat "kovempaa valuuttaa" näinkin vaativissa tehtävissä.

Työurien pidentäminen: Hyvä ja kannatettava asia, mutta miten saa sopimaan nuorisotyöttömyyden ja työurien pidentämisen sopivasti yhteen. Hyvä, että jaksetaan pitempään työssä. Kaikki työhyvinvoinnin ja jaksamisen keinot ovat tärkeitä, mutta nuorissa on kuitenkin tulevaisuuden voimavarat. Sitä ei saa unohtaa.

Välikysymys: Antoi toivottavasti ainakin hieman potkua "poliittisen flegmaattisuuden ja välinpitämättömyyden poistumiseen" ja vientiteollisuutemme "solmujen ratkomiseen" sekä
Suomen tärkeimpiin teollisuudenaloihin kuuluvan laivanrakennus- ja telakkateollisuuden tulevaisuudesta huolehtimiseen.

Haluan uskoa, että järki ja oikeudenmukaisuus voittavat!

Vieras

#334

15.02.2013 18:36

mikä on solidumin raha ja miksi eläkevakutuus yhtiöt
eivät antaneet raha telakille, nukkuivatko ay -jotajat eläkevakuutus yhtöden hallituksissa

Vieras

#335

15.02.2013 20:47

Tässä maassa ei ole kohta kellään töitä kun Suomalainen osaaminen annetaan siirtyä muualle.

Vieras

#336

15.02.2013 21:06

Katainen sanoi ettei valtio tue kannattamatonta teollisuutta. Talvivaaraa kuitenkin tuetaan. Vapaavuori vaikenee...
Selkärangattomia veronmaksajien rahoilla eläviä yhteiskunnan loisia he kaikki.
Miten päästä eroon heistä?

Vieras

#337

22.02.2013 15:42

Turussa ja muillakin telakoilla on , metallialan osaamista vaikka kuinka paljon . Eikö sitä osaamista voida hyödyntää jollain muulla tuotekehittely suunnalla , pelkästään laivan rakentamisessa . Rakentakaa jotain joka on erikois osaamista vaativaa , vaikkapa maailman suurin maailman pyörä ja huvipuisto . Oikeesti se vois olla jotain bioenergia tuotantoon liittyvää , vaikkapa tuotantolaitoksia kaikkine laitteineen .

Vieras

#338

24.02.2013 14:16

Järkeä ja rohkeutta tehdä järkeviä päätöksiä

Vieras

#339 Pohjaton rahareikä

24.02.2013 15:31

Telakka on vaihtanut omistajaa kerran toisensa jälkeen. Joka kerta on tuottanut pelkkää persnettoa vaikka veronmaksajien rahoja on annettu. Miksi heittää rahaa kankkulan kaivoon? Antakoot persut sitten vaikka omista miljardisäätiöistään älkäätkö hurskastelko. Katsotaan sitten pärjäisikö "persu-yards" paremmin kuin edeltäjänsä.

Kustu

#340 Näin siinä sitten kävi...

27.02.2013 07:09

Suomen hallitukselta löytyi sitten viime metreillä ne vähäiset järjen rippeet, että ymmärsivät tehdä sen välttämättömän päätöksen TUI-laivojen rahoituksen turvaamiseksi. Lopulta löytyi jopa hiven mielikuvitusta telakan maa-alueiden ostamisen myötä.
Täysin anteeksiantamatonta on se tökeryys ja totaalinen amatöörimäinen hölmöläisyys, jolla hallitus ja varmaan suurelta osin myös asiassa touhunneet virkamiehetkin söhlivät Oasis 3 ja 4 todellisten jättiristeilijöiden kaupan Ranskaan.
Rahoitusneuvotteluja käytiin viime vuonna kuukausitolkulla eikä näin yksinkertaista ratkaisua kyetty junailemaan ajoissa, vaan päästettiin asia lipeämään lähes täydelliseen katastrofiin.
Todella törkeää on se, että nyt etenkin hallituspuolueet toisensa jälkeen kehuskelevat tehdyllä ratkaisulla ja näin pyrkivät omimaan kunnian. Kunnian asiasta, jonka ovat ensin saattaneet katastrofin partaalle. Tämä osoittaa hyvin minkälaisia yhteiskunan todellisia parasiittejä ja tuholaisia politiikkomme itse asiassa ovat.

Vieras

#341

06.03.2013 08:54

Isojen osinkojen lunastajat on pakotettava rahoittamiseen ehdottomasti.
Kemikaaleja ei saa laskea vesistöihin

#342 Talvivaaran tuho on estettävä, Mafian valta alas

06.03.2013 09:51


Talvivaaran uraanikaivos tuhoaa Suomen vesistöt
Kemikaalien käyttö on ryöstäytynyt käsistä ne tappavat
kaiken elollisen, joista ,puroista sekä järvistä !
Tämä on hätä huuto Suomen vesistöjen puolesta !
Elämä itkee ihmisen pahojen tekojen tähden !
Lukekaa Kainuun sanomia niin selviää mistä on kysymys.
Tulkaa allekirjoittamaan adressi ; Stop Talvivaara !
Uraania ei saa louhia missään muualla Euroopassa
niin ei myöskään Suomessa.


Vieras

#343

08.03.2013 05:58

Tärkeä adressi Suomen rautakourille !

Vieras

#344

08.03.2013 22:14

Telakkateollisuuden loppuminen lopettaisi myös suuren määrän alihankkijoita. Tästä alkava työttömyyskierre saattaisi olla erittäin suuri.
T:kohta harvinainen metallimies.

Vieras

#345

22.03.2013 20:53

Täyttä asiaa päättäjille, jos ne vaikka tajuaisi asian vakavuuden.

Vieras

#346 Re: Uusi telakkayhtiö

08.04.2013 16:44

#27: Roope - Uusi telakkayhtiö

Terve Roope!

 

Olet harvinaisen oikeassa. Olen yrittänyt esittää samoja ajatuksia sekä Seppo Lehtiselle että Veijo Mikolalle. Eivät ole vielä vastanneet.

Roopen esittämät tahot eivät yksin riitä. Suuri raha tarvittaisiin myös mukaan. Saarikangaan malli sopisi myös tähän yhtyteen ja aikaan. Anttila tietää hyvin mitä pitää tehdä.

Minä en olisi lopettamassa myöskään Rauman telakkaa. Ilvosen porukalla on myös muilta puuttuvaa erikoisosaamista.

Hoidetaan homma yhdessä suotuiseen maaliin.

Rami, telakkalainen emeritus

Oestrus

#347 Re: Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

09.04.2013 07:35

#1: Osmo Rantanen, aluetoimitsija, Metalliliitto - Asia on laajempi kuin yleensä ajatellaan

Kyllä suomen pitää olla valmis tukemaan kaukomaiden loistoristeilyjen asakkaita kompensoimalla alusten hankintahintaa.

beb

#348 Pientä spekulaatiota?

03.05.2013 09:57

Ihan turha tällainen spekulaatio on mutta onko mahdollista että tämä myyntioperaatio oli suunnitelmissa jo silloin kun risteilijätilaus meni Ranskaan?

Tyhjänpanttina olevia telakoita on vaikea myydä eikä niistä ainakaan mitään rahaa saa, mutta nyt on sekä Ranskan että Turun telkoilla tilaukset niin ajatellaan että niistä saa parempi hinta?

Ja telakoiden lopettaminen ei pelastaa STX-emoyhtiötä vaan se tarvitse puhdasta raha.

Tämä ilmoitus tuli vaan niin sopivasti heti sen jälkeen kun oli kerrottu että TUI-laivojen rakennusaikainen rahoitus on turvattu?

Vieras

#349

03.05.2013 11:04

Pidetään Telakkateollisuuden tieto,taito ja osaaminen suomessa.

Vieras

#350

03.05.2013 15:58

Suomen on saatava oma telakka, ja valtio
mukaan tukemaan uuden telakan syntymistä.
Ulkolainen työntekijä Suomen verotuksen piiriin
maksamaan verot Suomeen, niin muutkin maat tekevät.Palkat oltava samat kuin suomalaisilla.
Jolloin ammatti henkilön valinta päätyy suomalaiseen työntekijään.
Komennus miehet maksavat verot siihen maahan missä työ suoritetaan, eli suomeen. Työllistettävä suomalaisia ammatti ihmisiä suomesta. Ent. telakkalainen