Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Kommentoitu viesti

Hohhoijaa

#205 Missä vika

17.01.2013 08:36

Ikävä kyllä suurin syntipukki tähän tilaan ajetussa telakkateollisuudessa ovat ay-liikkeet. Työn kustannuksia on nostettu vuosikymmenestä toiseen tavoitteena lähinnä oman ay:n ja oman aseman ja arvovallan kasvattaminen. Vaatimuksia on pönkitetty aivopesulla, että suomalainen duunari vastaa vähintään kymmentä ulkomaista - ja duunari menee kuin pässi narussa nyökytellen perässä. Samalla on jäänyt (tahallisesti) huomiotta, että muualla tehdään halvemmalla, kovalla motivaatiolla ja vähintään yhtä kovalla ammattitaidolla. Ei kai niitä työntekijöitä huvikseen Puolasta suomeen kuskata. Ammattitaitoisia ja suurimmaksi osaksi motivoituneita riittää suomessakin, mutta kun kun kilpailukyky on tuotantokustannusten nousun mukana viety, on enää vähän tehtävissä. Huvittavaa/surullista tässä on, että tälläkin hetkellä SAK:ssa ei tajuta tätä vaan edelleen vaaditaan korotuksia palkkoihin - ja duunari komppaa. No tietysti, muutenhan menisi hyvä paikka ammattiyhdistyksessä. Tätä nyt on vaan mahdottoman vaikea myöntää.

Mutta kuitenkin, tämä adressi on hyvä!

Vastaukset


Vieras

#211 Re: Missä vika

2013-01-17 12:32:37

#205: Hohhoijaa - Missä vika

Väärin, ay-liike ei ole syntipukki.

Ota asioista selvää, ennen kuin alat päästää tuollaisia.

Meillä on EU, johon liittymistä muuten vastustin aikoinaan. Voi sanoa, että helppo on olla jälkiviisas.

Mutta me olemme aina olleet Eurooppaa, enkä mitään ongelmia matkustamisen ja muun suhteen kokenut myöskään enen Eu:ta.

EU on vain rikkaiden ja suuromistajien hyödyksi. Työn orjat liikkuu ja ihmisiä voi paiskoa kuten haluaa. Köyhää vaan kyykkyyn ja liitot matalaksi.

Meillä raukka hallitus on kiltisti liekassa ja yrittää nostattaa rintaansa EU:n herrojen pöydissä.

Älkääkä leikkikö herroja, jos ette ole suuromistajia. Kaikki, jotka tekevät työtä jollekin, ovat renkejä.

 

terv.Kari Sutinen

Janne Laulumaa

#240 Re: Missä vika

2013-01-22 10:41:28

#205: Hohhoijaa - Missä vika

Se on totta, että ay-liikkeen pitää muuttua ajan mukana. Uskoisin kuitenkin Puolasta ja muualta tuotavan työvoiman tarkoitus olevan joku muu kuin korkea työmoraali tai motivaatio. Työnantaja paineessa kustannusten laskun takia ottaa niitä halvempia työntekijöitä. Palkankorotukset yleisesti liittyy kustannusten nousuun eli inflaatioon. Eli varsinaisesti sopimuskorotukset eivät ole vuosikausiin olleet enää palkankorotuksia siinä mielessä, että siitä jäisi samalla tavalla tekijälle kuin esimerkiksi jää johtajille. Osittain telakalla on myös itse sössitty suomalaisen työn kilpailukyky. 5 luokan hitsarit katsoo ja valvoo ja korjaa toisten jälkiä. Monta kertaa olisi parempi kuin tekisi suoraan itse ilman lastenvahti hommia.

Pölvästit päättäjinäkö

#242 Re: Missä vika

2013-01-22 12:53:02

#205: Hohhoijaa - Missä vika 

 Oletko tosiaan sitä mieltä, että meilläkin duunarit ovat kannattavuuden jarru. Suomi on kuitenkin maa, jossa on kuljettava ja lämmitettävä paljon enemmän kuin maissa, joissa "työvoima" asuu konteissa työmaalla tapaamatta edes perheitään. Jos tämä on sinun visiosi kannattavuuden parantamiseksi, niin jätä lompakkosi kotiin ja mene hitsariksi halpamaan telakalle. Ymmärrät kuitenkin sen, että tilauksen sössiminen oli virhe ja iso sellainen.  Adressin allekirjoitus osoittaa kansalaisten halua vaikuttaa päättäjiin, jotka kuitenkin viittaavat  kintaalla kansalaisten mielipiteille. Asioiden parantaminen alkaa virheiden myöntämisestä. Onko hallitus myöntänyt yhtäkään?