Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Kommentoitu viesti

Pysäkillä seisoja

#156 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

08.02.2013 17:56

#155: Keijo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka 

Kyllähän tämä vastakkainasettelu pyöräilijöiden ja joukkoliikenteen muutoksista suivaantuneiden välillä johtuu pitkälti siitä, että pyöräilijät hyppäävät välittömästi seinälle, jos joku sanoo poikkipuolisen sanan katusuunnitelmasta. Kaikki tulkitaan välittömästi pyöräilyn vastustamiseksi. Täällä on ties kuinka monta kertaa yritetty vakuuttaa, että adressin sisältö on juuri sitä, mitä sen otsikossa lukee. Vaan eipä mene jakeluun. Joka puolella näkyy vain kieroja autoilijoita, jotka vainoavat pyöräilijäraukkoja. Käykääpä katsomassa, millaisia väitteitä Helsingin Pyöräilijöiden kotisivuilla esitetään asiasta. Joidenkin on aivan ylivoimaisen vaikeaa uskoa, että joku/jotkut voivat oikeasti tarkoittaa sitä, mitä sanovat. Että joku oikeasti kulkee ratikalla ja bussilla, ei siis henkilöautolla.

Sitä paitsi, Helsingin koko elokuinen bussiuudistus on aivan hanurista, koska se ei palvele enää ketään. Bussit eivät enää kulje siellä, missä ihmiset asuvat ja liikkuvat. Linja 16 ajaa talvella iltapimeässä tyhjänä Korkeasaareen, 24 kiertää autiota hautausmaata ja hiekkarantaa, ja 14 ja 18 ajavat yleensä peräkkäin noin minuutin välein. Bussi 14:ssä meinasi viimeksi syntyä keskellä päivää tappelu, kun kaikki eivät mahtuneet kunnolla sisälle, kuski ei suostunut lähtemään pysäkiltä ja matkustajat raivosivat toisilleen. Takana olisi tullut melkein tyhjä 18, mutta kukaan ei suostunut menemään enää ulos, koska kaikki olivat jo maksaneet. Että tämmöistä liikennesuunnittelua.

Vastaukset

Tapio Keihänen

#161 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

2013-02-09 14:59:39

#156: Pysäkillä seisoja - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

Helsingin polkupyöräilijöiden kotisivuilta en löytänyt koko Mechelininkadun remonttiin liittyen mitään muuta kuin asiallisen kommentoinnin liittyen katusuunnitelmaan: http://www.hepo.fi/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=408&cntnt01returnid=81

Lyhykäisesti esitettynä tuossa toivotaan joitakin ajolinjauskorjauksia, reunakivien poistoa ja esimerkiksi parannuksia jalankulkijoiden turvallisuuteen jatkamalla suojatie myös pyörätien yli.

Esitettyjen väitteiden tueksi olisi kiva saada jotain konkreettisia linkkejä, eikä pelkkää louskutusta nimimerkkien takaa.

Ystävällisin terveisin,

Tapio Keihänen, Helsingin Polkupyöräilijöiden rivijäsen