Tupakointi sallittava Helsingin kaupungilla tauoilla ja kellokorttilla omalla ajalla

Janzku
Vieras

#1 Kiellon voimaantulo

23.06.2010 12:41

Tämä oli todella naurettavaa toimintaa kaupungin taholta, oikea tiedottamisen kukkanen. Moni sai tietää asiasta vasta samana päivänä eli ei siis saanut tilaisuutta edes nikotiinipurukumin yms. hankintaan. Lisäksi kaupunginvaltuustossa käsittääkseni todettiin, että kaupunki tulee tukemaan tupakasta luopumista. Millaisia vieroituskursseja yms. on nyt keskellä kesää saatavilla???? Touhu on täysin naurettavaa. Ilmeisesti kaupungin johdossa on niin tupakan vastaista porukkaa, että saa tästä jotain nautintoa itselleen. Kiellon valvominen tietyillä aloilla on myös mahdotonta. Kieltoja, joita ei voi valvoa, on täysin turha antaa. Silloin harvoin, kun haluan käydä tupakalla, niin käyn ja mielelläni myös leimaan itseni ulos.

Jou
Vieras

#2 Onkohan koko kielto voimassa muualla kuin Talpassa vielä?

23.06.2010 13:14

Jossain virastoissa on saatettu jopa käyttää järkeä kiellon täytäntöönpanossa... Talpassahan toimitaan aina ohjesäännön mukaan.... ;)
Tulen tupakoimaan
Vieras

#3 Työajan seuranta

23.06.2010 13:33

Esimiehet eivät ole tähänkään asti pystyneet valvomaan työajan käyttöä esim. kahvitauko 1x10 min ja lounastauko 1/2 tuntia. Mitä aikaa mahtaa aamupuurolla käynti olla?

Tupakoivat ryhtyvät valvomaan tupakoimattomien työaikaa, se kyllä ennestään huonontaa työilmapiiriä.

Mikä on kaupungin varoitusmenettely ohjeiden mukaisesti?

 

 

 


Vieras

#4 Kahvitauot !

23.06.2010 13:46

Itse olen jättänyt tupakoivana kahvitauot pitämättä. Tupakoimattomat pitävät meillä 2 n.1/2 tunnin kahvitukoa ja lounastauon. Pitänee puuttua myös siihen !

Vieras

#5 sanelupolitiikkaa

23.06.2010 14:02

Meitä aikusia ihmisiä aletaan ohjeistamaan ja valvomaan kuin lapsia! Mitä seuraavaksi?

Koska puututaan ylipainoon, terveysriskihän sekin on, ja joku voi vaikka syödä työajalla!

Olisin toivonut tähän maalaisjärkimäisempää lähestymistapaa, kieltäminen harvoin saa mitään hyvää aikaan, työhyvinvoinnista on nyt turha jankuttaa ja kysellä... 

sakarias
Vieras

#6 tupakointi...

23.06.2010 14:54

jahas,taas on yksi syy vähemmän olla kaupungilla töissä.johdon kannattaa kysellä itseltään miksi yhä useammat ihmiset lähtevät kaupungin pitkän mutta kapean leivän äärestä yksityiselle sektorille jossa se palkkaus on ainakin kohdallaan..minkä ihmeen takia kukaan enään haluaa tulla kaupungille töihin kun ruvetaan vetämään kaikkia etuja pikku hiljaa pois millon laman yms.varjolla..ja nyt vielä kiristetään tahallaan työilmapiirit pilalle.


Vieras

#7 Voisikohan joku viedä Helmiin linkin tälle sivustolle!

23.06.2010 15:33

Kun kaupungin intrasta poistettiin niin fiksusti yhteiset keskustelupalstatkin....

 

Työhyvinvointi vain sanahelinää...
Vieras

#8 Tiedoitus ja tukitoimet kaupungin tupakkakiellossa

01.07.2010 08:45

Omassa virastossa virallista tietoa kiellosta ei ole tullut vaikka kielto jo voimassa. Tieto kiellosta löytyy intrasta kaivamalla ja ohje päivätty 21.6.2010 parhaaseen loma-aikaan. Moniko "rivityöntekijä" siellä sitä älyää käydä etsimässä? Kielto on asetettu voimaan heti, mutta tietoa ei ole tukitoimista muuta kuin yleisellä tasolla. Melko raakaa toimintaa.  Tupakkaklinikka on kiinni kesän! Nekin, jotka ovat ajatelleet lopettaa eivät ole yhtään voineet valmistautua asiaan loma-aikana. Voiko olla tosiaan oikein, että kellokortilla ei saa itseään leimata ulos ja taas sisään tupakoimassa käydessään, jos kerran muut omat asiat voi kuitenkin näin hoitaa edelleen? Siirtymäaikaa tosiaan tarvitaan: eihän mikään lakikaan tule voimaan "heti" vaan aina annetaan jokin päivämäärä ja usein myös siirtymäaika jolloin toiminta voidaan järjestää lain vaatimalla tavalla.

Ellu
Vieras

#9 Torstaita

01.07.2010 08:46

Kuinka riitaisaksi mahtaa tämä homma muuttua syksyllä kun kaikki palaavat lomiltaan. Nyt jo täällä ihmetellään kun toiset edelleen käyvät tupakilla ja toiset ei. Ja tämähän riippuu niistä esimiehistä. Jotkut laittoivat heti alaisilleen tiedotteen tupakkikiellosta ja toiset esimiehet eivät taas reagoineet mitenkään. Tuleeko tasa-arvoisesti hoidettua tämä asia???? Riippuu niin paljon esimiehestä, miten hän asian hoitaa ja jos toiset heistä hyväksyvät ja toiset eivät, niin sota siitä seuraa! Jokainen alainen rupeaa kyttäämään toista ja se taas aiheuttaa TYÖPAHOINVOINTIA!

Työntekijä vain karjaa....
Vieras

#10 Asia on sinänsä hyvä mutta toteutus tökkii ja pahasti

01.07.2010 09:04

Joku tässä keskustelupalstalla ihmettelee miksi ihmiset purnaavat kun kyse on omasta terveydestä. Tottakai ajatus henkilökunnan (ja siis omasta) terveydestä ja sen yhteydestä tupakointiin on hyvä ja kannatettava, ei kai kukaan ole tietämätön tupakoinnin vaaroista eikä purnaa suinkaan siitä. Mutta tuo kiellon toteutus on kyllä aivan ala-arvoisesti toteutettu ja se vaatiikiin purnausta ja toimenpiteitä. Kyseessä on kuitenkin tosi iso asia ja sen toteuttaminen olisi vaatinut suunnitelmallisuutta ja selviä ohjeita samanaikaisesti kaikille hallintokunnille ja ehdottomasti jokin tietty voimaanastumispäivä. Nyt jokainen tosiaan soveltaa omalla tavallaan ja tällainen salakähmäisyys ja piittaamattomuus osoittaa, että todellisuudessa työntekijää ei arvosteta ihmisenä juuri yhtään paitsi suurissa ja kauniissa puheissa paperilla ja strategioissa. Jos asia olisi hoidettu asiallisesti ja suunnitelmallisesti, olisi vältetty monet ongelmat kuten kyttäys, kateellisuus ja epätasa-arvoisuus. En uskalla ajatellakaan mitä tämä tekee työyhteisöille. Yleensä uskallan laittaa nimeni alle jos olen mieltä jostain asiasta, mutta nyt kirjoitan poikeuksellisesti nimimerkillä, koska pahoin pelkään, että tähän asiaan kriittisesti suhtauva saattaa joutua tulevaisuudessa silmätikuksi.

Tunteeko joku muuten lehtien toimittajia? Voisi yrittää saada lehtiin tämän asian toteutuksen mokat. Nyt olisi hyvä aika kun on keskikesä ja uutispulaa, voisivat ottaakin.


Vieras

#11 Tästä olisi hyvä saada lehtiin juttua!

01.07.2010 13:43

Suomen suurimman työnantajan ala-arvoinen suoritus olisi hyvä saada kaikille tiedoksi. Henkilöstökeskuksessa ei tosiaankaan järki päätä pakota. Tuskinpa päättäjätkään osasivat arvata kuinka tökörösti heidän päätöstään noudatetaan.

 

vieras

#12

27.07.2010 22:37

Ei tulisi mieleenikään harkita työpaikkaa, jossa ei voi päivän aikana tupakoida. Kun aikanaan menin töihin, sai pöydälleen halutessaan tuhkakupin, jota myös sai käyttää. Mihin ovat tarkasti vartioidut saavutetut edut kadonneet? 

entinen tupakoitsija, kohta nykyinen
Vieras

#13

10.08.2010 11:10

Tiedotusta ei omalla työpaikallani virallisesti ole ollut, jotkut esimiehet ovat ilmeisesti jotain sanoneet tupakoitsijoille ja tupakoitsijat ovat sitten jutelleet asiasta keskenään. Outoa toimintaa kaupungilta, kun joka virastossa on käsittääkseni henkilöstö-osasto ja tiedotus, jos esimiehet eivät asiaa kykene hoitamaan. Erästä toista ongelmaryhmää ohjataan hoitoon eikä ensimmäisen varoituksen jälkeen ilmeisesti potkuja saa???? Tupakoitsija saa ainakin huhun perusteella yhden varoituksen ja seuraavasta sitten kengänkuvan persuuksiin. Sen toisen ongelman kanssa ei työnteosta tule juuri mitään, tupakoitsija tietääkseni vielä työnsä tekee, vai onko niin ettei sekään maistu :) Niin ja sitten ne kahvikuppiseurueet, kun kerran kateelliseksi ryhdyttiin, aamulla istutaan vähintään puolituntia, ruokiksella tunnin verran ja iltapäivällä on taas puolen tunnin rupattelutauko. Kaupunki on nyt asettanut riman, katsotaan kuinka alas sitä saadaan työnnettyä, valvotaan oikein urakalla kaikkea.

Vieras

#14 Tupakointi sallittava Helsingin kaupungilla tauoilla ja kellokorttilla omalla ajalla

11.08.2010 12:14

Otsikosta 1 T- kirjain liikasellaisena voisi poistaa

vastustan
Vieras

#15

11.08.2010 13:53

Ote ohjeesta:

"Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan kaikilla kaupungin työpaikoilla. Kaikkia kohdellaan yhdenvertaisesti samankaltaisissa tilanteissa."

Ei todellakaan pidä paikkaansa!  Viimeiseksi tässä olisi kaivannut aikuisten ihmisten holhoamista.

Gunilla Nevalainen
Vieras

#16

11.08.2010 14:50

Nimeni saa näyttää

Vieras
Vieras

#17 Re: Tupakointi

11.08.2010 16:05

#16: Gunilla Nevalainen -

 Jokaisen on voitava itse päättää tupakoinnistaan, se pieni aika ei ole keneltäkään pois. Itse en tupakoi.

Onko parempi, että ihmiset menettävät hermonsa vai

että saavat tupakoida?

 

Vieras
Vieras

#18 Re: sanelupolitiikkaa

12.08.2010 10:26

#5: - sanelupolitiikkaa

 Seuraavaksi se menee niin että pukukaappiin ilmestyy parinumeroa pienempi työpuku ja työnantaja sanelee että sinun täytyy tiettyyn päivään mennessä mahtua siihen.

anonyymi
Vieras

#19

13.08.2010 19:16

Onko oikein että meidän työpaikalla muut saa tupakoida, mutta emme me työntekijät...puistossa...

Vieras
Vieras

#20 Re:

16.08.2010 14:03

Janzku
Vieras

#21 Heken ohjeistus ei vastaa kaupunginvaltuuston päätöstä

18.08.2010 13:43

Valtuustossa asiasta käytiin keskustelua, ja alkuperäinen ehdotus ei mennyt läpi.

Helsingin kaupungin henkilökunnan tupakointi kielletään
työaikana. Kielto ei koske lakisääteisiä lepotaukoja

Valtuuston päätöksen mukaisesti tupakointi kahvitauolla on siis sallittua!!!

No täydennän nyt sitten vielä tähän, että olin väärässä. Kahvitauko ei ilmeisesti ole lakisääteinen tauko. Jussi Halla-aho kylläkin ilmeisesti tarkoitti valtuustossa nimenomaan sitä, että kaikilla tauoilla saisi polttaa.

 


Vieras

#22 Painoindeksi

18.08.2010 14:50

Terveyskeskus ehdottaa, että kaupungin työntekijöiden tulee sitoutua olemaan normaalipainoisia. Ylipainoiset työntekijät aiheuttavat työnantajalle suuria kustannuksia mm.  lisääntyneiden sairauspoissaolojen myötä. Ehdotettu korkein sallittu painoindeksi syyskuun alusta lähtien on 27,5. Työntekijät, jotka eivät tähän mennessä pääse indeksiin saavat varoituksen. Tarkastuspunnitukset tehdään kahden viikon välein. Mikäli työntekijä saa kolme varoitusta hänen työsuhteensa puretaan. Kaupunki ei jätä työntekijöitä yksin, vaan sitoutuu järjestämään painonhallintaryhmiä. Ensimmäiset ryhmät aloittavat jo keväällä 2011.....  ;)

 

sojh
Vieras

#23

19.08.2010 13:30

Tupakointiin menee suunnilleen saman verran aikaa jos söisin appelsiinin tai omenan enhän silloikaan voi työskenneelä tekokkaasti, kai se työnantaja kohta kieltää terveellisetkin nautinnot työaikana.

mie
Vieras

#24 Extremeä

20.08.2010 07:29

Kaupunki turvallisemmaksi: Nyt kun ollaan päästy hyvään vauhtiin, voidaan jatkaa.

Seuraavaksi kaikki urheilu on laitettava tarkkailun alaiseksi. Extreme-urheilu kielletään kokonaan (aiheuttaa suuria yhteiskunnallisia menoja ja pitkiä sairaspoissaoloja). Raskas- ja keskiraskasliikunta kielletään, varsinkin työaikana. Ei ainakaan ystävyyskuntaotteluita tai muuta työaikana tapahtuvaa "virkistystoimintaa". Näistä eroon pääsemiseksi järjestetään vieroituis- ja vertaistukiryhmiä sekä lähetetään adressi valtakunnan tason johtohahmojen huonon esimerkin lopettamiseksi esim. Aleksander Stubb. Vieroituksen jälkeen on sallittua harrastaa kevyttä kuntoliikuntaa, kohtuullisesti.

Väljien ja paljastavien vaatteiden käyttö työpaikalla, varsinkin naisilla. Silmiinpistävä vaatetus aiheuttaa ajatuksen harhautumista poistyöasioista, saattaa aiheuttaa "sydämentykytystä", muusta tykytyksestä puhumattakaan ja näin muodois stressiä. Paljastava vaatetus on myös liikenneriski itselle ja muulle liikenteelle. Myös korkokengät kuuluvat kiellettyjen listalle. Matala kantaisilla kengillä kävelyä varten järjestetään uudelleen koulutus.

Omista asioista puhuminen kielletään. Vie työaikaa. Työaikana vain työasioita. Vessassa käynnit ruokatunneilla tai kotona.

Rasvaisen ruuan syöminen työaikana. Lisää sydän- ja sepelvaltimotautiriskiä. Myös ravintolisistä ja vitamiinivalmisteista tullaan tekemään työterveyshuollossa lista sallituista aineista.

Ulkona liikkuminen työaika "omilla asioilla". Liikkenne on suurin yksittäinen tapaturman aiheuttaja Suomessa. Pysytään sisällä. Eväät tuodaan kotoa, ei hankita käymällä päivällä kaupassa. Lääkäri käynnit sijoitetaan niin, että ne eivät lomiudu työajan kanssa; ei esim. työmatkan yhteydessä.

Viherkasvit poistettava työympäristöstä. Voivat aiheuttaa joillekin henkilöille allergisia reaktioita; vaikkei niin vielä olisi tapahtunut. Lisäksi saattavat kerätä homeitiöitä mullan pintaan. Kastelu kuluttaa työaikaa.

Nykyisten kieltojen noudattamisessa on ilmennyt ongelmia, joten on palkattava valvontakomissio. Lähtökohtaisesti tulisi budjetoida johtajan ja ainakin 5 valvovan(pers)silmän paikat sekä tietysti toimisto hoitamaan byrokratiaa. Saattaisi olla hyödyllistä paljata myös suunnittelutiimi, tarkastelemaan kaupungin toimintatapoja kokonaisuutena, jotta kaikki epäterve ja työaikaa kuluttava saataisiin kitketyksi pois. Toiminta aloitetaan kaupungin henkilöstöstä ja pyritään tulevaisuudessa laajentamaan kuntalaisiin.

 

ex-työntekijä
Vieras

#25 Tauot

24.08.2010 08:52

Tauoillahan saa toki edelleen polttaa, jos tauot ovat "omaa aikaa". Esim. terveydenhoitopuolella yleisesti lakisääteiset tauotkin ovat työaikaa, eli silloin ei saa polttaa.