PRO TAPIOLA - Tapiolan kansallismaiseman puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista PRO TAPIOLA - Tapiolan kansallismaiseman puolesta.

Josa Jäntti
Vieras

#1 Ahneus hiipii Tapiolaan

17.10.2010 15:06

Tapiola on menettänyt jatkuvasti vielä
1970- luvun aikaisen ainutlaatuisen kokonaismaiseman. Nyt on uudella kaupunginjohtaja Mäkelällä ensimmäinen näytön paikka
Richard Järnefelt
Vieras

#2 Stockmann pilasi Tapiolan

17.10.2010 16:49

Toki moni muukin, mutta Stockmann ja sen laajennukset ovat pahin roska tapiolalaisessa silmässä.
K
Vieras

#3 Asuntohinnat alas, ekologia ja palvelut ylös kaavoittamalla lisää

18.10.2010 10:07

Minusta olisi ekologista rakentaa korkeaa korkeaa ja tiheää metroasemien ympärille. Lisäksi kohtuuttomat asuntohinnat ja -vuokrat laskisivat tarjonnan lisääntyessä. Yksityiset ja julkiset palvelut paranisivat ja lähenisivät. Valitettavasti nämä NIMBY-lobbyt pitävät hinnat korkeina ja siksi tuo kaava on jo valmiiksi matalahko ja harvahko.

Ellei Tapiolaan tulisi metroa, tuon kaavan tasoinen rakentaminen voisi riittää ja tarvittavat kymmenet miljoonat lisäneliöt voisi kaavoittaa vieläkin suuremmalta osin muualle.
halvalla menevät valtakunnalliset arvot
Vieras

#4 Korkeaa rakentamista tungettuna pääkadun päälle rakennettava muualle kuin Puutarhakaupunki

18.10.2010 18:55

just
Jussi
Vieras

#5 Ehdottomasti suojeltava

19.10.2010 12:46

Tapiolaa pitää suojella ja arvostaa. Tapiolan ainutlaatuisuus ja maailmanlaajuinen tunnettavuus kertoo sen että lisärakentaminen joka ilmeisesti toteutuu, on tehtävä harkiten, ei bisnesihmisten eli rahan määräämänä.
vieras
Vieras

#6 Turha adressi

19.10.2010 14:50

Mitä tällä adressilla vastustetaan? Koko Tapiolan uudistamistako, kaikkia rakennuksia, kunnostamista ym? Liian ympäripyöreää että tätä voisi kukaan ottaa vakavasti.
NÄIN ON NÄREET MYÖS TAPIOLASSA
Vieras

#7 TÄMÄ EI OLE TURHA, VAAN VÄLTTÄMÄTÖN ADRESSI

19.10.2010 20:36


TÄMÄ EI OLE TURHA, VAAN VÄLTTÄMÄTÖN ADRESSI JOTTA KAUPUNGIN PÄÄTTÄJÄT JA SUUNNITELMIA LAATIVAT TAHOT USKOISIVAT ETTÄ MAAILMASSA ON IHMISIÄ, JOTKA NÄKEVÄT TUNTEVAT JA VÄLITTÄVÄT VALTAKUNNALLISESTI TUNNUSTETUISTA ARVOISTA MYÖS KAUPALLISTEN PAINEIDEN ALLA. ADRESSITEKSTISSÄ SELITETÄÄN MIKSI JA MILLÄ LAAJUUDELLA TAPIOLA ON KOROTETTU ASEMAANSA JA SUOJELLUKSI ALUEEKSI JA SEN JÄLKEEN KERROTAAN MITÄ VASTUSTETAAN ELI NYT NÄHTÄVILLÄ OLEVAA KAAVAEHDOTUSTA!
JA SAMALLA TOIVOTAAN, ETTÄ JATKOSUUNNITTELUSSA EI MENNÄ YHTÄ VAHVASTI METSÄÄN. '
EI OLE YMPÄRIPYÖREÄÄ VAIN TOSI SUORAA SANOMAA, JOS KÄYTTÄÄ VÄHÄN AJATUSTA JA YMMÄRTÄÄ MITÄ LUKEE.
Tapiola on Espoon merkittävän suuralueen palvelukeskus, jonka suhteen haetaan tasapainoa arvojen säilyttämisen ja elinvoimaisuuden välillä. Tapiolan asukasyhdistys Tapiola Kilta ry tukee kaupungin pyrkimyksiä kehittää Tapiolaa entistäkin viihtyisämmäksi, asukaslähtöisemmäksi ja toimivammaksi kaupunginosaksi, mutta sen mielestä Espoon kaupungin 16.11.2010 asti nähtävillä oleva Tapiolan keskustan asemakaavan muutosehdotus** ja sen liitteenä esillä olevat visiot keskustan kehittämisestä ovat suuressa ristiriidassa Tapiolaan kohdistuvien suojeluvelvoitteiden kanssa. Esitetty rakentamisen määrä ja massoittelu muuttaisi oleellisesti Tapiolan maisemaa ja kaupunkikuvallista kokonaisuutta. Tapiolan kansallismaisema on vakavasti uhattuna.

Osallistu Tapiolan kulttuuriympäristön pelastamiseen ja kansallismaiseman vaalimiseen allekirjoittamalla tämä adressi Tapiolan säilyttämisen ja arvokkaan kehittämisen puolesta. Tapiolan Kilta ry luovuttaa adressin kaupungille yhdessä kaavaehdotuksesta annettavan lausuntonsa kanssa ja toivoo sen vaikuttavan Tapiolan kehittämissuunnitelmiin myös tulevaisuudessa.

vieras
Vieras

#8 Ympäripyöreää

20.10.2010 11:41

Niin, eli vastustatte kaavaehdotusta. Yllä jo kysyinkin että vastustatteko kaikkea siinä, kaikkia rakennuksia, kaikkea kunnostusta, kaikkea mitä suunnitelmassa on? Ei kai nyt joka ikinen uudistus voi teidänkään mielestä olla pahasta?
Miksette ehdota mitään vaihtoehtoja, vastustatte aina vain kaikkea.

Vieras

#9 EI YMPÄRIPYÖREÄÄ

20.10.2010 20:29

Täytynee puuttua tähän keskusteluun, jotta kaikki ymmärtäisivät mistä on kysymys.
Olen ensimmäistä kautta Killan hallituksen puheenjohtajana, ja tänä aikana ei kauttani ole lähtenyt yhtään valitusta ja pyrimme siihen, ettei niitä tulisikaan, vaan käytäisiin yhteistyössä arkkitehtien, konsulttien, päättäjien, Tapiolan Kehitysprojektin kanssa läpi uusia suunnitelmia rakentavasti ja se yhteistyö on alkanut. Emme vastusta rakentamista, ne ovat lämpimästi tervetulleita Tapiolaan. Tapiolan vanhempi väestö on vuosia odottanut uusia hissillisiä kerrostaloja samoin lapsiperheet isompia asuntoja palveluiden ja koulujen lähelle. Asuntojen taso pitää olla laadukasta ja niin, että ne sopivat asukkaille vauvasta vaariin. Asuntojen näkymät eri ilmansuutiin, merelle ja luontoon, sekä tilavia terasseja, sillä helppouden vuoksi kaikki eivät halua asua oma-tai rivitalossa. Nyt esitelty rakennusrypäs on luonnos, johon voi vaikuttaa jokainen kansalainen ja ykkösvaiheen asemakaavasta on kaupungin tiedotustilaisuus 2.11.2010 Tapiolan koululla Opintiellä ja tarkemmin sen auditoriossa alkaen kello 17.30, jossa on tarvittava materiaali esillä.

Nyt rakennettavasta ryppäästä on tehty monia suunnitelmia ja olemme osittain saaneet läpi jopa sen, että asunnoista on näkymä merelle Otsolahteen ja Leimuniitylle, sekä vesielementti lähtien Tapiontorin suihkulähteeltä pitkin Leimuniittyä Vesimuistotalolle ja siitä Otsonlahteen. Tontti on kyllä aika pieni ja tämä rakennusrypäs on liian raskas, eikä ihan suoraan sovellu kansallismaisemaan ja Tapiolaan, joka muodostaa korkean portin , kun saavutaan Tapiolaan. Vielä sitä pitäisi "viilata"! Talot rakennetaan liian lähelle toisiaan, josta on serauksena asuntojen varjostuminen ja samaten on Leimuniityn kanssa. Pitäisikö korkeutta pudottaa rakentaa väljemmin, tai tehdä vielä uusi versio? On ihan selvää, että asunnot myydään heti, jopa luonnosvaiheessa ja sitten huomataankin, että naapuritalon parvekkeelta voi sanoa toiselle parvekkeelle käsipäivää tai pitää ikkunat vehottuna, ettei naapuri näe sisälle, Onko tämä asumisviihtyisyyttä? Sen olen valitettavasti huomannut työssäni, että tulevat asukkaat eivät osaa hahmottaa edes pohjapiirustuksia, miten on sitten tällaisen massan kanssa, kuinka lähellä tai kaukana on seuraava talo ja , miten se vaikuttaa omaan asuntoon. Sen voin sanoa, että alakerrokset ovat tuulitunneleita ja eipä aurinko paista ja kuu kumota, Myöskään lasiseinät eivät enää ole tätä päivää ja miten jouhevasti asuntoihin tulee sisäänkäynti, jotta vanhukset osaavat kotiinsa ja onko autopaikka kilometrin päässä, miten muu logistiikka ja tuskin betonitantereella kasvavat puut. Kuten kerroin jo aikaiseemin jokainen tapiolalainen tai Espoolainen voi tähän vaikuttaa. esittelytilaisuudessa ja muutenkin, Vaihtoehtoja on esitetty ja tullaan esittämään, mutta ei valiteta.

Myöskin muu rakentaminen tulisi kohdistaa tästä rakennusryppäästä länteen ja siihen on hyvä mahdollisuus monen paikan osalta, mutta niin, etteivät nykyiset asunnot taas joutuisi varjoon. Myöskin Merituulentietä voisi kattaa, kun tehdään maansiirtoja ja louhimisia, sekä Pohjantietä tunneliin ja jälleen on paikkoja asunnoille, ja vanhat kaakelikerrostalot eivät olisi niin silmiinpistäviä Siinä yksi visio tai mitäs olisi jos teatterin paikalle rakennettaisiin laadukas kerrostalo joka peittäisi Satakielitalon? Mitäs jos tuleva teatteri rakennus tulisi Kultturitalon yhteyteen ja osittain maan alle ja lisätilaa otettaisiin parkkitalosta ja hiukan kultturiaukiolta, eikä maksaisi kaupunkilaisille liikaa, tulisi jopa väestösuojat samalla.
Tässä niitä visioita ja vaihtoehtoja!
Muuten tiedoksi, että muutama parkkitalo ja muutakin tullaan purkamaan ja liiketiloja kyllä tulee, mutta ei todellakaan mitään Selloja ja Omenoita. Tapiolasta puutuu laadukkaita erkoisliikkeitä ja paljon paljon muuta.

Mikä liittyy kunnostukseen onkin sitten varsinainen pullonkaula. Heikintorin omistus on pääosin Cityconin ja muutaman yksityisen ja korjauksista ja kunnostuksista eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen. Sama koskee pitkälle myös Tapiontoria ja sen liikkeita ja varmaan odottavat Tapiolan rakentamista ja luonnollisesti silloin liikehuoneistojen hinnat ovat korkeat ja otollinen hetki myydä ja sitä ennen ei korjata mitään. Näistä syistä hyvin pitkälle johtuu se, että rakunnuksia ja ympäristöä ei ole kunnostettu.

Asukasyhdistys Tapiolan Kilta pitää yhdessä kaupungin Asukasfoorumin valmisteluryhmän kanssa tilaisuuden; LÄHIYMPÄRISTÖ - YHTEINEN ASIAMME Suur-Tapiola siistiksi, eli teemaan kuuluu siisteys, kunnostus ja viihtyvyys. Tilaisuudessa on kaupungin edustajat ja päättäjät, sekä olemme ottaneet valokuvia ongelmakohdista, jos jotain saataisiin aikaan. Tilaisuus on 18.11.2010 Tapiolan koulu Opintie ja Auditorio kello 18.00 ja lämpimästi tervetuloa joukolla mukaan.

Näin selkokielellä, jotta asia tulisi ymmärrettyä!

Ystävällisesti;
Marja-Liisa Pietilä
Asukasyhdistys Tapiolan Kilta ry



make love no war
Vieras

#10 asiaa yllä!

20.10.2010 21:06

hyvä! just noin. kuin Pietilä yllä.
On olemassa vaihtoehtoja. ja paljon. ehkä jopa liikaa. mutta on kysymys valinnoista. ja arvoista. ja kulttuurista. Mutta jos mennään aina mistä aita matalin, niin sitä saa mitä kylvää.
vieras
Vieras

#11 Niinpä!

21.10.2010 10:27

Vaihtoehtoja tosiaan on, kyse onkin siitä miksei niitä vaihtoehtoja ole adressissa tai muuten virallisesti esitetä?
Jos Tapiolan kilta kerran ei vastusta koko suunnitelmaa, koko kaavaehdotusta, niin miksi adressi vastustaa sitä?
Miksette vastusta vain osia ja esitä vaihtoehtoja huonoille kohdille? Näin adressista voisi olla oikeasti hyötyäkin ja osat siinä voisivat oikeasti muuttua.

Se, että tälläisillä foorumeilla kirjoitellaan ehdotuksia ei johda mihinkään. Näin ympäripyöreä adressikaan ei johda mihinkään, etenkään jos kaikkea kaavan sisältöä ei tosiasiassa vastustetakaan. Uskooko joku tosiaan, että Espoon kaupunki hylkää suunnitelmansa tämän adressin takia? Ei varmasti hylkää, mutta muutoksia voisi tehdä jos ne vain osattaisiin esittää.
Tapiolalainen
Vieras

#12 Mitä ajatuksia Niinpä vieraalla on?

21.10.2010 13:47

Eköhän tuossa adressissa tule kaikki selväksi ja Pietilän kirjoituksessa, sekä liitteessä. Mitä ajatuksia vieraalla itsellä on? Adressin tarkoitus on tuoda asioita tietoisuuteen, joko kannattaa tai olla kannattamatta ja useasti ei edes tiedetä, mitä omilla asuinkulmilla tapahtuu. Pietilä mainitsee vielä tilaisuudet, missä ja milloin käsitellään Suur-Tapiolan asioita ja niihin voi osallistua ja tuoda näkemyksiään esille.

Yhteistyössä ja rakentavasti kaikki sujuu paremmin!

Vieras

#13 Espoon kaupunki Tapiolan keskustan tiedotus ja keskustelutilaisuus

21.10.2010 17:22

Pidetään TI 2.11.kello 17-18.00 Kino Tapiolassa Mäntyviita 2, ei Tapiolan koululla
Tilaisuudessa voi tutustua karttoihin ja kaavoihin. Kaavahankkeet Tapiolan keskus muutos 210419 ja Tapiolan keskus 210418

Marja-Liisa Pietilä
VPM
Vieras

#14 imago

22.10.2010 10:39

Moi!

Tapiolan keskustaajama tarvitsee uutta elävöittämistä, jotta se pysyy houkuttelevana keskuksena. Nyt toteuttava suunnitelma tämän lisäksi muokkaa sitä toimistogettoksi, joka syö uskottavuutta toimivalta Tapiolalta. Tässä ratkaisussa mennään aivan liikaa maksimaalisen tuoton ehdoilla. Puistomaisuus ja inhimillinen, humaani ympäristö häviää. Kuntalasiten ääntä ei vilpittömästi oel haluttu kuullakaan päätöstä tehtäessä.

Muutoksen olsi pystynyt toteuttamaan myös kevyemmällä rakentamisella ja massoilla.

VPM

PRP
Vieras

#15 Tiedotustilaisuus

22.10.2010 11:49

Nyt kaikki joukolla uuteen Kino Tapiolaan kuulemaan ja keskustelemaan Tapiolan keskustan suunnitelmista!
Kari Ebeling
Vieras

#16 Jo oli aikakin

22.10.2010 11:50

Hienoa, että Tapiolan Kilta vihdoinkin ryhtyy ajamaan Tapiolan herkkää luonnon ja asuntojen tasapainon ja sopusuhtaisuuden säilyttämisasiaa. On selvää, että Espoon kaupunki tarvitsee rahaa metron rakentamiseen. Kaupungin ei kuitenkaan tarvitse muutamassa vuodessa hankkia kaikkia metron kustannuksia kassaansa, vaan metron rakentamista varten voidaan ottaa järkevää lainaa, mikä maksetaan 20 - 30 vuoden kuluessa takaisin. Nyt kaupunki haluaa myydä asemakaavan muutosten perusteella ylisuuria rakennusoikeuksia ja kerätä näistä oikeuksista jättipotin kassaansa. Samalla kuitenki Tapiolan alueenluonto ja luonnon tasapainoisuus asuntojen kanssa kärsii.
suunnittelijat kyllä osaavat- kunhan tilaaja antaa oikeat speksit
Vieras

#17 Kaupungilta puuttuu kokonaisnäkemys Tapiolasta

22.10.2010 17:02

vieraalle voisi vielä kommentoida että maksamme veroillamme hurjan paljon konsulteille, jotka suunnitelmia tekevät. heillä on kaikki tarvittava tieto moninaisista teknisistä ja toíminnallisista yms rajaehdoista miltä pohjalta suunnitelmia voidaan laatia. on törkeää edes ehdottaa, että asukkaiden/maallikkoiden pitäisi itse alkaa suunnittelemaan näinkin kompleksisia keskustoja! mehän kaikki maksamme jo suunnittelusta jatkuvasti (vaikka tässä kyseisessä kaavaehdotuksessa osan suunnittelusta on oman rakennuskompleksinsa osalta maksanut kiinteistönomistaja, on kokonaisuuden yhteen nivominen maksanut veronmaksajille sekä konsulttipalkkioina että virkamiestyönä)
ymmärtääkseni Kilta peräänkuuluttaa sitä, että jotta alueeseen perehtyneet suunnittelijat voisivat suunnitella jotakin parempaa kuin nyt esitetty, täytyisi kaavoittajan eli Espoon kaupungin asettaa suunnittelulle perusperiaatteet ja sitouttaa osasuunnitelmia laativat yksityiset kiinteistöomistajat suunnitteluttamaan rakennuksensa tässä kaupungin antamassa Tapiolalaisessa hengessä. suunnittelijat kyllä osaavat, kunhan heille annetaan oikea briiffi! nyt on menty väärästä suunnasta puuhun eli alettu tunkemaan maksimaalinen määrä kuutioita mahdollisimman pienelle tontille, kun olisi pitänyt ensin päättää, miten iso ja minkä luonteiden massa Merituulentien päälle on kaupunkikuvallisesti ideaalista rakentaa
oraakkeli
Vieras

#18

26.10.2010 19:51

Eikö näitä suunnitelmia ole keskustan kehittämiseksi jo palloteltu viimeiset kymmenen vuotta. Omasta mielestäni toi keskusta on jo aivan ihanine kaakelitaloineen siinä kunnossa, ettei sitä millään moderneilla kerrostaloilla pystytä pilaamaan. Päinvastoin. Kommentit keskustan kehittämisestä luontoarvoihin vedoten ovat aika heppoisia. Ei siinä Stockkan päällä kuitenkaan nyt hirveästi mitään lenkkipolkuja ja ulkoilualueita ole. Ja aina sitä voi mennä Maarenniityn kosteikkoihin samoamaan kun kaupungin syke rupeaa liikaa tuntumaan ohimossa. ;)

No joo. Muistetaan kuitenkin, että kaikilla on näihin kommentointeihin yhtyneillä on kuitenkin lopuksi samat päämäärät: Tapiolan kehittäminen sen perinteisiä arvoja kunnioittaen. Kun tähän lisätään sitten nämä: lisää asuntoja lapsiperheille, lisää ulkoilutiloja, ei korkeita rakennuksia niin pitänee lopulta tehdä kompromisseja jonkin alueen osalta.

Tapiolaa ollaan kehitetty ennenkin alueena. Tapiolan uusi pääkonttori, Metsäliitto, siinä takana olevat kerrostalot, terveyskeskus, ei-niin-ihku keskusta-alue, jne. Löytyy seniorikämppää ja uutta pukkaa, johon muuten en ole nähnyt yhtään kommenttia Killalta. Keskustelua voisi virittää siihen, mitkä näistä ovat olleet onnistuneita ja mitkä eivät. Lisäksi aika nihkeetä on ollut keskustelut rakennusten ulkonäöstä. Enemmänkin palaute keskittyy lisärakentamiseen yleensä, eikä siitä mitä lopulta rakennetaan - jotain kun tehdään kuitenkin. Killalle pisteitä siitä, että ovat muistaakseni nostaneet esille kevyenliikenteen väylien ongelmat nykyisessä kaavaehdotuksessa.

Parempi pyy pivossa kuin kymmenen otsalla - vai miten se nyt meni.

-oraakkeli

Lisänä. En juuri ole myöskään nähnyt kommentteja Tapiolan rakennusten peruskorjauksiin liittyen. Mitä tuota nyt on seuraillut, niin kyllähän se aika naurettavaa on, että rakennuksia korjataan vajaavaisesti esimerkiksi sen takia, ettei ulkoseiniä voi tasaisesti paksuntaa ja eristää paremmin. Ei haittaa vaikka talot olisivat miten likaisia ja huonossa kunnossa, mutta odotas jos seinä laajenee 10 senttiä, niin pilaahan se koko alueen täysin - ainakin museoviraston mielestä. Voi olla yksittäistapaus, josta kuulin, mutta asenteesta ainakin kielii jotain. Roskiksetkin on parempi pitää näkyvissä kuin rakentaa niille aitaukset. Eihän niitä aitauksia ollut 50 vuotta sittenkään... Tässä olisi oikeaa avautumisen paikkaa.
KM
Vieras

#19 Kilta seuraa ja osallistuu kyllä laajasti Tapiolan asioihin

27.10.2010 19:57

Kevyen liikenteen ongelmien ohella on nyt nostettu esiin visuaalinen ongelma. Molemmat on saatava kuntoon ettei myöhemmin tarvitse voivotella ja jälkeenpäin arvostella. Tulossa on myös massiivinen liikenneongelma kun kehältä kaartavat kaikki autot Kalevalantielle ja Pohjantielle - ja vielä pikaratikka siihen haukkaamaan siivun kaaoksesta. Näistä kaikista Kilta on keskustellut suoraan virkamiesten, päättäjien ja konsulttien kanssa.

Kilta on jokaisessa yhteydessä julkisuudessa ja virkamiestapaamisessa korostanut Tapiolan kunnossapidon tärkeyttä. Asukasfoorumin kanssa järjestetään yleisötilaisuuskin kunnossapipidosta ja siisteydestä 18.11. Siellä kannattaa ottaa osaa ja kommentoida noita roskisasioitakin.
Olen samaa mieltä: museon vaikutusvalta jaksaa vain asukastason detaljeihin - suurimmat ja tärkeimmät asiat eli Tapiolan kokonaisuuden varjelu on siellä hukassa.

t.Kati Miettinen, Killan hallituksesta
Arja & Heikki Puutarha-Tapiolasta
Vieras

#20 50.000 k-m2- on liikaa

03.11.2010 11:28

On hienoa, että Tapiolan keskustassa on hyvät tavaratalot ja runsaasti pienmyymälöitä, mutta...
Tiedotustilaisuudessa paljastui, että toimisto-myymälä-rakennusalaan tulisi lisää noin 50.000 k-m2, se on LIIKAA. Vähemmänkin täytyy riittää!
Lasiseinät, joita hienoissa arkkitehti-kuvissa esiintyi runsaasti ovat linnuille varsinaisia surmanloukkoja, ja ovat vaikeita pitää puhtaina.
asukas v:sta-59
Vieras

#21 Kuihtunut Tapiolan keskusta

04.11.2010 23:18

Tuntuu kuin kaikki Tapiolan keskustassa toimivat yritykset/yrittäjät odottaisivat vaan metroa ja sen tuomia asiakasryntäyksiä. Odotusaika on pitkä ja tällä passiivisella menolla karkoittavat loputkin asiakkaat Selloon ja Omenaan.
Severi
Vieras

#22 Tapiolasta uusi Itä-Pasila?

10.11.2010 16:48


Osa Tapiolan ongelmaahan on ollut ikääntynyt väestö ja lapsiperheiden puute (eli väkimäärä on laskenut verrattuna 1970 lukuun), jolloin kaupoille ei oikein riitä asiakkaita. Toisaalta samaan aikaan myös kauppojen määrä on lisääntynyt, ainakin pinta-alaltaan. Suurempi ongelma onkin ollut maksulliset pysäköinnit ja ahtaat maanalaiset pysäköintitilat joihin ei suuremmilla autoilla mielellään mene. Täten lähiseudun suuret kauppakeskukset (Sello, Iso-Omena ja Ruoholahti) ovat imeneet autoilun helppoudella ja parkkipaikkojen runsaudella asiakkaita Tapiolasta. Suunnitelmat liiketilojen lisärakentamisesta 50.000 kerrosneliöllä sotii sitä ajatusta vastaan että Tapiola olisi kuihtumassa koska kaupoille ei riitä asiakkaita. Kannatan liiketilojen maan alle rakentamista jos on pakko rakentaa.

Mutta tätä pysäköinti-ongelmaa ja ylimitoitettua liiketilaa ei Espoon päättäjät ota huomioon vaan haluavat nyt rakentaa Tapiolan umpeen. Miten tähän tultiin?

Espoon edellinen kaupunginjohtaja, kokoomuksen Marketta Kokkonen linjasi 2006 Kanta-Tapiolaan 200.000 asuin-kerrosneliötä lisää. Eli sehän tarkoittaa

a) tuhatta pientaloa á 200 m2 tai
b) 100 kerrostaloa á 2000 m2.

Lähde: Kokkosen radioitukin puhe:
http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;11869;37330;25024;25025;55901


Tästä riemastuneena 2007 Helsingin Kaupunkisuunnittelulautakunta katsoi asiakseen suositella Tapiolan alueelle mieluummin lisää kerrostaloja kuin pientaloja, koska sen mukaan Espoon tulisi asuttaa kaikki ne jotka eivät Helsinkiin mahdu:
http://www.hel2.fi/ksv/hela/Kaupunkisuunnittelulautakunta/Esityslistat/070640063.htm#P306_3709

Onhan Silkkiniityllä tilaa mutta...
Koska haluan säilyttää Tapiolan nykyisen kaltaisena puutarhakaupunginosana enkä muuttaa sitä betoniviidakoksi minä sanon:

- Ei kiitos Marketta Kokkonen & co.
- Ei kiitos kokoomus.
- Ei kiitos Helsingin Kaupunkisuunnittelulautakunta.


Tarkastelkaa kaavasuunnitelmia lännestä itäänpäin. Merituulentien eteläpuolelle on tulossa 8 kerroksinen talo jolla on pituutta noin sata metriä. Mielikuvat puutarhakaupunginosaan saapumisesta voi unohtaa. Jos tätä järjettömyyttä ei pysäytetä niin voimme toivottaa tervetulleeksi uuden Tapiolan: Itä-Espoon uuden Itä-Pasilan.


1958 alkaen
Vieras

#23 Mistä kulutusympäristön energia?

16.11.2010 09:28

Oleskelutiloja ja kulutusympäristöä lisää Tapiolan keskustaan - mistä halpaa energiaa sähköön, jota suunnitelman toteutuminen vaatii? Energiankulutusta on nykyisestään vähennettävä ja kestävämpiä menetelmiä käytettävä. Kaiken suunnittelun pohjana on oltava jo sopimiemme säästöjen ja rajoitteiden toteutuminen, sitten vasta voidaan ajatella uutta, kehitetylle pohjalle.
Nykyisissä isoissa kauppagallerioissa yms. viihtyvät päivisin toimettomat tuillaeläjät. Tervetuloa pian viihtymään Tapiolaankin!
Hyvä Severi!
Vieras

#24 Kuka katsoisi tulevaisuuteen?

20.11.2010 17:26

Suunnitelmat perustuvat kasvavaan kulutukseen. Tapiolan, samoin kuin muunkin maailman, tulevaisuus taas tulee olemaan kulutusta hillitsevä,ohjaava ja suuntaava. Menemme vääjäämättä kohti kierrätystä, uusiokulutusta, luomuenergiaa, lähituotantoa ja yhteisöllisyyttä. Pilipalia ja kauppaketjuja täynnä olevat kauppakeskukset kuihtuvat ja sosiaaliset häiriköt ottavat vallan (IsoOmena, Sello, Itäkeskus... jopa Kamppi on jo iltaisin jengiytymässä ja kerjäläisten piirittämä).
Tapiola toimisi, jos keskustassa olisi peruspalvelut: ruokaa, juomaa, pari ravintolaa ja kahvilaa, pankki, posti, valokuvaamo, lääkärit, urheilukamat, pienrauta, kankaat, sisustus ja Stocka+H&M yms. Metrolla hurauttaa Hgin keskustaan putiikkeihin. Keskusta ei tarvitse lasigalleriaa lisäämään massiivisia siivous-kunnossapito-järjestys-lämmityskuluja. Keskusta tarvitsee nuorisotiloja, harrastepaikkoja, pienkokoontumistiloja, mediakirjastoa, treenikämppiä, taidestudioita yms.
Mieluummin ollaan rakentamatta mitään, jos vaihtoehtona on Itäkeskus-Itä-Pasila-Espoon Keskus hybridi kaikkine heikkoine ratkaisuineen. Espoon kaupungin pitäisi nähdä ja ymmärtää millaisen virheen on tekemässä antamalla lyhytnäköisesti kiinteistösijoittajien "kehittää" Tapiola (myyvät sen varmasti ennen alamäkeä suht pian valmistumisen jälkeen)
Kohta entinen tapiolalainen
Vieras

#25 Ei enää puutarhakaupunkia

25.11.2010 14:30

Olen muuttamassa pois Tapiolasta. Onneksi. Toivottavasti kukaan ei enää koskaan puhu minulle 'puutarhakaupungista', sen viimeisen Tapiolan 'kehittämissuunnitelman' toteuduttua.