Kansanäänestys sukupuolineutraalin lakiehdotuksen kumoamiseksi


Vieras

#176 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Homolain seuraamukset kauheat

08.12.2014 20:16

#173: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Homolain seuraamukset kauheat 

 "Luuletko etteivät imaamit näin puhu,  minä en luule,  moskeijoiden puheet eivät vuoda julkisuuteen.  Siellä puhutaan paljon,  mistä ei osata aavistellakkaan.  Niitä ei kuitenkaan tutkita."

Niitä ääriislamilaisten saarnammiesten länsimaissa pitämiä vihapuheita on vuotanut julkisuuteen ja johtanut viranomaisten toimenpiteisiin, maahantulokieltohin yms.

Ja mitä oikeutta ne moskeijapuheet antaisivat kristillisille saarnamiehille hyökätä vähemmistöjä kohtaan?

"Suomalaiseen hengelliseen kulttuuriin ei kuulu tuollainen kielenkäytön henki."

Juu, toivottavasti kotimaiset saarnamiehet eivät ota ruotsalaisesta kollegasta mallia.


Vieras

#177 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Homolain seuraamukset kauheat

08.12.2014 22:13

#176: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Homolain seuraamukset kauheat 

 

 

Niin ei Raamattu kuitenkaan anna kenellekkään oikeutta hyökätä kenenkään kimppuun.
Vaikka meidän ihmisten ns. "liha."  Siis inhimillinen mielemme siihen kovasti pyrkii koko ajan.


No,  sitten totuutta ei kuitenkaan saa peittää.  Ja samanaikaisesti täyttyisi olla suolana maailmassa.

Mitenkäs tämän yhtälön itse ratkaisisit?

 


Vieras

#178

08.12.2014 22:23

 


Siunaus on asia,  josta kaiki kristityt ovat yhtä mieltä.  Se on ihanaa!


Se on ihanoo! sanois savolainen.

Kuinkas pohjaalaanen?

 Vaikka meidän elämässä ei olisi mitään näkyvissä.  
Vaikka mää oon ihan tavallinen tallaaja. 

Jumala on mahdottomien tilanteiden Jumala.

 

AABRAHAMIN SIUNAUS  on tullut Jeesuksessa myös    .............................. ( tähän oma nimesi):n osaksi.    TV 7Jan ja Joy Cedercreutz.  http://www.tv7.fi/vod/player/?program=37769

 

                      

Kannatan perinteistä avioliittoa

#179 Politiikoille terveisiä

08.12.2014 22:38

Lopettakaa politiikan sotkeminen avioliittoon ja ihmisten miellyttäminen. 

 

Jumalan hyväksyntä ja lasten etu on kaikkein tärkein.

 

 

 


Vieras

#180 Re: Sairasta menoa

08.12.2014 23:28

#13: P - Sairasta menoa 

 Höpsis, pötyä. Eivät kaikki ole pääkaupunkiseudun mediapainostuksen hypnotisoitavissa. Kansa on perinteisen oikean avioliiton kannalla. 


Vieras

#181 Re: Re: Sairasta menoa

08.12.2014 23:40

#180: - Re: Sairasta menoa 

 

 

No juur noin,  oon tänään ajatellut,  että Suomi pitäis jakaa kahtia.  Muuttaisin Pohjois-Provinssiin.  Olisko muitakin tulijoita? -


Vieras

#182 Re: Re: Sairasta menoa

08.12.2014 23:57

#180: - Re: Sairasta menoa 

Lainsäädännössä kansaa edustaa kansanedustuslaitos eli eduskunta, pitää kääntyä sen puoleen jos tyytymätön.


Vieras

#183 Re: Re: Re: Sairasta menoa

09.12.2014 00:01

#181: - Re: Re: Sairasta menoa 

Ai raja tuohon Uudellemaalle?

Okei mut sitten loppuis myös verokertymän tasaus pääkaupunkiseudulta muulle maalle, pitkä penni vuosittain... Kannattaa laittaa jo vähän sukanvarteen, että saatte siellä Onnelassa eläkkeet maksettua, pidettyä koulut auki ja lääkärit töissä.


Vieras

#184

09.12.2014 07:17

Ehdottomasti saatava koko kansan ääni kuuluviin tässä asiassa

Vieras

#185 Re:

09.12.2014 09:24

#184: -  

Olen samaa mieltä, on ehdottomasti saatava koko kansan ääni kuuluviin, koska laki vaikuttaisi kaikkiin. Tasa-arvosanalla hämätään, mutta todellisuus olisi toista. Nytkin se on avikuttanut kirkkoon negatiivisesti, ja sillä olisi myös monia muita huonoja vaikutuksia!


Vieras

#186

09.12.2014 11:13

Totta kai tämäkin laki pitäisi olla yhtä Jumalan lain kanssa.Laki suojaa.Se ei ole kahle.Uskova voi iloita Jumalan tahdon tekemisestä.

Vieras

#188

09.12.2014 18:15

 

Sateenkaaren värit

 

Siinä suuressa kaupungissa, missä keisari asui, vietettiin iloistaelämää, ja sinne tuli joka päivä paljon vieraita. Kerran kaupunkiin ilmestyi kaksi petkuttajaa. He olivat olevinaan kankureita ja kehuivat kutovansa maailman ihaninta kangasta. Sekä värit että malli olivat harvinaisen kauniit, ja lisäksi oli vaatteissa, jotka tästä kankaasta valmistettiin, kummallinen taika: ihminen, joka oli kykenemätön hoitamaan virkaansa tai mahdottoman typerä, ei saattanut ensinkään nähdä niitä.

 

Kudottakoon minulle siitä kankaasta kiireen kaupalla! Ja hän antoi petkuttajille hyvät rahat, jotta he ryhtyisivät työhönsä.

He pysäyttivätkin kahdet kangaspuut ja olivat tekevinään työtä, vaikka heillä ei ollut kangaspuissaan loimia eikä kuteita. Häikäilemättä he vaativat hienointa silkkiä ja kalleinta kultaa, mutta pistivät kaiken omiin taskuihinsa ja hosuivat tyhjien kangaspuidensa ääressä myöhään yöhön asti.

 

Koko kaupunki tiesi, miten merkillinen taika kankaaseen liittyi, ja jokaisen teki mieli nähdä, kuinka typerä hänen naapurinsa oli.

 

Vanha kelpo ministeri meni saliin, missä petkuttajat istuivat tyhjien kangaspuittensa ääressä. Taivas varjelkoon! - ajatteli vanha ministeri ja avasi silmänsä selkosen selälleen. Minähän en näe mitään! Mutta sitä hän ei sanonut ääneen.

 

Voi, se on kaunista! Aivan erinomaisen kaunista! sanoi vanha ministeri tirkistellen silmälasiensa takaa. Tämä malli ja nämä värit! Niin, kyllä minä sanon keisarille, että kangas miellyttää minua kovasti.

 

Petkuttajat vaativat yhä enemmän rahaa, silkkiä ja kultaa. Niitä tarvittiin muka kankaaseen. Mutta he pistivät kaiken omiin taskuihinsa. Kankaaseen ei tullut ainoatakaan lankaa, mutta miehet kutoa helskyttivät tyhjää minkä ehtivät. Pian keisari lähetti toisen kelpo virkamiehen katsomaan. Hänen kävi samallatavalla kuin ministerin: hän katseli katselemistaan, mutta eihän hän nähnyt mitään, koska ei ollut muuta nähtävää kuin tyhjät kangas puut.

 

Kaupungissa ei enää muusta puhuttu kuin tuosta kauniista kankaasta. Hyvänen aika, kuinka ne sopiavat hyvin. Tuo leikkaus on ihastuttava! kuuluu kuin yhdestä suusta. - Mikä malli! Mitkä värit

 

Ja keisari asteli asteli juhlakulkueessa kauniin kunniakatoksen alla, ja kaikki ihmiset kaduilla ja ikkunoissa sanoivat: - Herranen aika, kuinka koreat keisarin uudet vaatteet ovat!

 

- Mutta eihän hänellä ole vaatteita ensinkään! sanoin pieni lapsi. Herranen aika, kuulkaa nyt, mitä tuo viaton lapsi sanoo! virkkoi lapsen isä, ja sanoja kuiskattiin suusta suuhun. - Hänellä ei ole vaatteita ensinkään! huusi vihdoin koko kansa. Keisarin selkää karmi, sillä hänestäkin kansa oli oikeassa, mutta hän ajatteli:- Kyllä minun täytyy kestää tämä loppuun asti. Ja hän ojentui entistä ylpeämmäksi ja kamariherrat kantoivat laahusta, jota ei ollut ensinkään.

 

H.C.Andersen

 




Vieras

#189

09.12.2014 18:37

 

H.C. Andersenin satuklassikko Keisarin uudet vaatteet 

kertoo miehistä, jotka tekevät silmänkääntötempun koko kansalle. Tarinasta on tullut vertauskuva hyväuskoisten hölmöjen huijaamiselle. Yleensä keisarin uudet vaatteet nähdään jonkun muun yllä, mutta jos katsoo itseään tarkasti, voi omissa asusteissaankin huomata jotain yllättävää. Tarina keisarin uusista vaatteista on ajaton, koska se käsittelee ihmisen olemuksen muuttumatonta ominaisuutta:ihmisen tarvetta tulla hyväksytyksi.

Alusvaatteet

Ihminen on laumaeläin, ja lauman jäsenyys edellyttää, että muu lauma hyväksyy yksilön mukanaolon. 

 

Mikään sosiaalinen ryhmä ei pysy koossa ilman yhdistäviä tekijöitä: ryhmät voivat muodostua yhteisen harrastuksen, ammatin, aatteen tai jonkin muun vastaavan tekijän ympärille. Ihminen hahmottaa paikkansa yhteiskunnassa jäsenyyksiensä kautta ja kuvailee itseään ominaisuuksilla, jotka ovat ryhmiä yhdistäviä tekijöitä. Esimerkiksi porvari, opiskelija, pelaaja, reserviläinen, toimittaja, HIFK-fani ja luonnonsuojelija ovat kaikki piirteitä, jotka yhdistävät ihmisen tiettyyn ryhmään.

Keisarin uudet räätälit tiesivät, miten tärkeää ryhmän hyväksynnän säilyttäminen on yksilölle. Ryhmään kuuluakseen ihmisellä joitakin aiheita koskevien mielipiteiden tulee olla tietynlaisia, muuten yhteys muuhun ryhmään heikkenee.

Keisarin uudet räätälit iskivät tässä kohdassa. He onnistuivat vakuuttamaan ryhmän (tässä tapauksessa koko valtakunta) siitä, että se, mitä he sanoivat, on enemmistön mielipide. Yksi kerrallaan he huijasivat hovin väen puolelleen, ja lopulta kaikki uskoivat kaikkien muiden pitävän totena räätälien tarinaa vaatteista, joita tyhmät eivät näe. Jokainen vaatteiden kauneutta kehunut pelkäsi joutuvansa naurunalaiseksi ja ryhmän narriksi.

 

 

Jos arvostaa jotain asiaa vain siksi, että sitä kuuluu arvostaa, on lähellä keisarin uusia vaatteita. Olennaista keisarin uusissa vaatteissa on, että ihminen on valmis uskomaan jotain sen vuoksi, että hän on vakuuttunut muiden uskovan saman asian. Omaa mielipidettä ei voi muodostaa kaikista maailman asioista, joten joudumme – useammin kuin uskommekaan – luottamaan muihin ilman järkisyitä.

 

Housut jalkaan

 

Jos pohtii, missä asioissa ”oma mielipide” onkin pelkkää enemmistön seuraamista, voi saada käyttöönsä hieman lisää pelimerkkejä. Määrällinen muutoskin on toki askel parempaan suuntaan.

 

Päällystakki

Muiden käytös vaikuttaa minuun, mutta myös minä vaikutan muihin. Ryhmä vaikuttaa muihin samalla tavalla kuin minuunkin, ja ryhmän vaikutus tapahtuu sen jäsenten välillä. Jos olen vakuuttunut keisarin uusien vaatteiden tyylikkyydestä, yritän – niin tietoisesti kuin tiedostamattakin – vakuuttaa muitakin asiasta.

Sopivissa olosuhteissa voi käydä niin, että kukaan ryhmän jäsen ei syvällä sisimmässään ole samaa mieltä ”yleisen mielipiteen” kanssa, mutta jokainen uskoo jokaisen muun kannattavan sitä, ja esittää sen vuoksi yleisen mielipiteen kannattajaa.

Status quo ylläpitää itse itseään, ja tilanteen purkautuminen vaatii ulkopuolisen väliintuloa, sillä yksittäinen ryhmän jäsen ei yleensä uskalla lähteä vastustamaan itsestään selviltä vaikuttavia asioita. (Sadun lopussa pieni lapsi, joka ei ollut vielä sisäistänyt yhteisön arvoja, sanoo: ”Mutta eihän hänellä ole vaatteita ensinkään!”) Esimerkki: kun kertoo stereotyypiaan nojaavan vitsin jostakin vähemmistöstä, vahvistaa kuulijoiden käsitystä siitä, millaisena kaikki muut pitävät heitä.

 

Lainauksia poimittuna sieltä täältä sivulta feldon.net

 

 

 

 

 

Totuus ei ole muotia

#190 Re: Re: Re: Re: Re: Homolain seuraamukset kauheat

09.12.2014 19:20

#126: Ariel - Re: Re: Re: Re: Homolain seuraamukset kauheat 

 Ei kannata puhua asioista mitä ei tiedä. Turhaa pahanpuhumista riittää täällä Suomessakin ihan kylliksi. Hedelmistään puu tunnetaan on yksi aika hyvä sananlasku. Kyllä se täällä palstallakin hyvin tulee selville. Totuus ja rehellisyys on meidänkin maassamme alkanut olla ehtyvä luonnonvara. Mitä syvemmälle mennään sekularismiin ja loittoonnutaan Jumalasta sitä kurjemmaksi menee elämä täällä meille itsellemme niin kuin meidän lapsillemmekin. Kiusataan, kirotaan, lyödään, herjataan, panetellaan, mustamaalataan, ja täällä netissä jopa vihataan ihmisiä.

Jos joku haluaa jotain järkevää tänne kirjoittaa, pian joku kommentoi jonkun herjaavan kommenttinsa. Kun homoliitoista puhutaan, on se vaan niin kummallista että koska  se on kaiken järjenkin vastaista  niin eipä sen puolustajat osaa sitä millään järkevällä puolustaakaan. Siihen kun ei ole olemassa mitään järkevää puolustusta. On siis vain herjattava meikäläisiä, kun ei ole muuta sanottavaa. 

Sen sijaan löytyy paljon paljon järkeviä ja hyviä perusteluja, miksi homoliitot ei ole avioliittoja. Ei tarvitse haistatella ketään, koska tosiasiat puhuvat puolestaan. Pelkään että totuudella ei enää ole arvoa monen suomalaisen elämässä. Enemmän merkitsee se, että saa elää niin kuin tykkää, siis aikuiset, ei lapset. Lapsista ei välitetä.

Jos homot saa vallan Suomessa, he myös sitten sanelevat koko elämämme täällä. Meikäläinen kai ensimmäisenä laitetaan vankilaan kun en laita lapsiani enää sellaiseen kouluun, missä opetetaan homo avioliitoista. Avioliitto on aina vain ja ainoastaan miehen ja naisen välinen liitto ja sillä sipuli. 

 


Vieras

#191

09.12.2014 19:21

 

 

SOPPII VILKASTA!

Uusi avioliittolaki muuttaisi kouluopetusta. Länsi-Suomi 27.11. 2014

 

Uusi avioliittolaki rikkoo Lapsen oikeuksien sopimusta. Etelä-Saimaa 19.11. 2014

 

Sukupuolineutraalin ajattelun biologiset myytit. Ilkka 18.11. 2014

 

 


Vieras

#192

09.12.2014 21:25

Jeesus elääääääääää

Vieras

#194 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Homolain seuraamukset kauheat

09.12.2014 22:08

#190: Totuus ei ole muotia - Re: Re: Re: Re: Re: Homolain seuraamukset kauheat 

 "Jos homot saa vallan Suomessa, he myös sitten sanelevat koko elämämme täällä."

Homojen salaliitto etenee Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikkassa, Oceaniassa. Edes Etelä-Afrikka ei säästynyt!

Heti lain säätämisen jälkeen:

Suomessa Tom of Finland -postimerkeistä tulee ainoat viralliset postimerkit ja Euroviisut tulevat uusintana joka lauantai-ilta. Jari Sillanpäästä tulee kulttuuriministeri.

Dressmann-kauppaketjun tuotteita käyttäviä miehiä sakotetaan. Timo Soini painostetaan kuntosalille.

Eikö mitään tehdä uhan torjumiseksi, hallitus edelleen toimintakyvytön?!

sanonpa nyt vaan

#195 Re: Re:

10.12.2014 00:40

#45: Massachusetts - Re:  

 katsoin videon - en tosin loppuun asti koska siinä ei ollut mun mielestä mitään järkeä. Suomi ei ole sama asia kuin joku toinen maa ja mitä pahaa tasavertaisuudessa on? Maailma muokkautuu koko ajan niin mitä turhaa pysyä vihassa ja katkeruudessa ja vanhassa ajassa kiinni, kun voi antaa kaikille mahdollisuuden olla oma itsensä... Kenen maailman se kaataa että kaksi miestä tai naista olisi naimisissa. Kirkko saa olla mitä mieltä haluaa mutta ketä muita se oikeasti haittaa? Lapsia ei ainakaan.

right

#196 Re:

10.12.2014 00:48

#56: -  

 is what bible says not what the law says. Notice the difference!


Vieras

#197 Re: Re:

10.12.2014 00:58

#196: right - Re:  

 

..but the Bibble is the 

quintessential

 rute of human rights .

 

 Thats why, -  if we leave out all that,   we also little by little go back to this ancient time,  where those rights were not  protecting those who are the most   

vulnerable

     ones!

 

 

lasten tulevaisuus

#198 Re:

10.12.2014 08:34

#191: -  

 Erittäin hyviä kirjoituksia, siksi nykyisen avioliittolain tulee pysyä samanlaisena.

 

 


Vieras

#199 Tässä Setan tiekartta kohti yhteiskunnan täydellistä romutusta

10.12.2014 09:44

SUKUPUOLINEUTRAALI AVIOLIITTOLAKI ON VÄLITAVOITE

Toteutuessan laki pistää ison myllyn päälle, tätä toivoisi Seta jota edustaa vähemmistö.

Suomessa on tutkittu ihmisten seksuaalista suuntautumista vuosina 1971 ja 1992. Tuloksiksi saatiin, että -71 homoja oli 0,8 % väestöstä ja -92 heitä oli 0,6 % väestöstä. ( Lähde: Wikipedia; Seksuaalivähemmistöjen määrä Suomessa).

EU LGBT survey ( 2013,8) - tutkimuksessa arvioitiin homojen, lesbojen ja bi-seksuaalien määräksi noin 5 % väestöstä.  Helsinki. Ihmisoikeusliitto.

Mutta ottaako Setan tiekartta huomioon enemmistöä tai lapsia?

Sukupuolineutraaliavioliittolaki edistäisi Setan tavoitteita, kuten oheisesta kuvastaa alla voi huomataja helpottaisi heitä seuvaavien askeleiden ottamiseen.

Tässä Setan suunnitelma:

1. Samaa sukupuolta oleville pareille säädetään rekisteröity parisuhde. (toteutunut)

2. Arvoliberaalit sijoittoittavat eroamisensa massa-aaltoihin. (toteutunut)

3. Kirkko siunaa ensimmäisen rekisteröidyn miesparin lähetystyöhön.(toteutunut)

4. Sukupuolineutraali avioliittolaki säädetään. Samaa sukupuolta oleville heteroparien oikeudet. Lin vastustajat pelkäävät, että tulevaisuudessa vaaditaan lukumääräneutraaliutta, jos sukupuolineutraalius toteutetaan. Lain kannattajat vakuuttavat, ettei lukumääräneutraalia avioliittoa tarvita, eikä sitä tulevaisuudessakaan vaadita.

5. Arvoliberaalit liittyvät takaisin kirkkoon, jotta voidaan muuttaa kirkon avioliittokanta. Vasta sukupuolineutraalin avioliittolain mentyä läpi aletaan vaatimaan äänekkäästi kirkon teologisten linjaustEN muuttamista ja homoparien vihkimistä.

6. Vaatimus, että uskonnollisten yhdyskuntien vihittävä homoparit(sitä mukaa, kun kussakin yhdyskunnassa ilmaantuu ensimmäinen homopari, jonka osapuolet ovat yhdyskunnan jäseniä ja vaativat vihkimistä).

7. Luterilainen kirkko alkaa vihkimään homoparit.

8. Uskonnolliset yhdyskunnat häviävät oikeustaistelut, ja heidän on valtion viranomaisvaltaa käyttävinä vihittävä samaa sukupuolta olevat yhteisönsä jäsenet, tai joutuvat luopumaan vihkioikeidestaan.     TÄMÄKÖ ON IHMISOIKEUTTA JA TASA-ARVOA?

9. Suurempi julkinen tuki (RAHAA) seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestäjille.

10. Ehto steriloinnista juridisen sukupuolen korjauksen yhteydessä poistetaan.

11. Sukupuoli-identiteetti rikoslakiin koventamisperusteena mainittujen vihamotiivien luetteloon.MITÄ EPÄKOHTIA LAKI LISÄÄ, ETTÄ TÄLLÄINEN TARVITAAN KUN EI OLLA ENNENKÄÄN TARVITTU?

12. Perusopetuksen OPS uudistetaan niin, että se velvoittaa opettajia pitämään seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden opetuksessaan esillä.

13. Poliisille erilliset htblti-viharikosyksiköt. (Ruotsin malli). EI TÄLLAISIA ENNENKÄÄN OLE TARVITTU, NÄKÖJÄÄN LAKI LISÄISI ERIPURAISUUTTA.

14. Erilliset liikuntaryhmät pojille ja tytöille puretaan.

15. Kolmas sukupuoli kirjataan lakiin.

16. Rahoituksen lisääminen sukupuolenkorjausleikkauksiin.

17. Lukumääräneutraali rekisteröity suhde säädetään.

18. Avioliitto-käsite poistuu laista ja sen korvaa rekisteröity suhde, jossa yhdistetään sukupuolineutraali avioliitTo ja lukumääräneutraali rekisteröity suhde. TÄMÄKÖ ON IHMISOIKEUKSIA JA TASA-ARVOA?

19. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolait säädetään kieltämään uskonnollisissa yhteisöissä kaikenlainen toiminta, jossa heteroseksuaalisuus olisi lähtökohtana (työntekijöiden valinta, perinteisen heteroparisuhdemallin opettaminen jne.) TÄMÄKÖ ON IHMISOIKEUKSIA JA TASA-ARVOA?

20. Julkisiin tiloihin on rakennettava sukupuolineitraalit WC:t ja suihkutilat miesten ja naisten vastaavien viereen.

21. Juridisen sukupuolen korjaamisen (18v) poistetaan. KARSEETA!

22. Biologisesti miehenä syntyneet saavat kukupuolenkorjausten jälkeen kilpailla niasten sarjoissa.

23. Postetaan henkilörekistereistä tieto siitä, että henkilö on ollut eri sukupuolta syntyessään.

24. Nimien historialliset sukupuolimerkitykset neutralisoidaan. Pojsita tulee Liisoja aj tytösitä Jaakkoja ja tosinpäin.    

25. Sukupuolten korvaaminen henkilöpapereissa ja lomakkeissa henkilönimikkeellä.

26. Henkilö-nimike korvaa sukupuolitermit, jotka poistetaan laista.

 

NÄIN SETAN TAVOITE ON SAAVUTETTU! Tämähän kuulostaa tosi tasa-arvoiselta ja lapsien etua eteenvievältä asialta…hhhmmmm

Arvio kehityskulusta on koottu Setan, Trasekin, hlbti-vaikuttajien ja oikeusministeriön selvitysryhmän tavoiteasetteluiden pohjalta.

 

 

 

Lähde: Linkki Setan tiekarttaan


Vieras

#200

10.12.2014 10:07

Ajatuksena jo avioliitto samaa sukupuolta olevien kanssa on pöyristyttävä. Sukupuolineutraali avioliitto loukkaa myös jo avioliitossa elävien pariskuntien tunnetta ja asemaa, halventaen myös kristillistä avioliittokäsitettä. Lasten kannalta asiaa tarkasteltaessa sukupuolineutraali avioliitto loukkaa lapsen oikeuksia isään ja äitiin.