Sukupuolineutraalista avioliitosta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Sukupuolineutraalista avioliitosta.


Vieras

#26

05.12.2014 15:20

Vastustan sukupuolineutraalia avioliittoa.Kannatan nykyistä avioliittomallia

Vieras

#27 Re:

05.12.2014 15:48

#26: -  

 


Vieras

#28

05.12.2014 16:26

Jos tarvitaan muutoksia, ne tulee tehdä parisuhdelakiin. Avioliittolaki ei tarvitse muutoksia, koska se sellaisenaan on perusteltu ja oikea!

Vieras

#29

05.12.2014 19:33

 

 

 

Muutoksen vaatijoista tulee jossakin vaiheessa ainoita hyväksyttyjen mielipiteiden esittäjiä, kun taas kirkon kaksituhatvuotinen ja vanhempikin oppiperustus tullaan leimaamaan tasa-arvon, ja lain voimaan tultua, lain vastaiseksi. On todennäköistä, että edes vihkimisoikeudesta luopuminen ei tule säästämään kirkkoa repiviltä ristiriidoilta. Näin käy aina, kun lähdetään rakentamaan jotakin kirjoitetun Jumalan sanan vastaista.

Ne, jotka eivät uskalla Jumalan sanan edessä muuttaa avioliittokäsitystään tullaan sysäämään marginaaliin. Heistä sanotaan, että he eivät rakenna yhteyttä. Pyhien yhteys on kuitenkin aina ensin yhteyttä Jumalaan ja hänen kauttaan toinen toiseemme. "Joka minua rakastaa, se pitää minun sanani." 

Vielä vaikeampi tulee olemaan Suomen ortodoksikirkon ja katolisen kirkon tilanne, joissa avioliitto on sakramentti. Ortodoksikirkon arkkipiispa Leo on jo sanomalehti Kalevan mukaan sanonut, ettei kirkko muutu maailman mukana. Kirkko on kirkko, joka on perustettu Kristuksen opetukselle ja raamatun totuuteen. ”Pieni suomalainen yhteiskunta ei ymmärrä tätä.” Näyttää siltä, että ortodoksikirkko ei tule muuttamaan asiassa mitään.

Ote Hannu Kipon kirjoituksesta 
Sanansaattaja-lehden Pääkirjoituksesta (Sley) 3.12.2014 

 


Vieras

#30 Re:

06.12.2014 10:14

#1: -  

 Pelkästään termin muuttaminen ei riitä. Se ei vielä ole kirkon sääntäjen ja Raamatun mukaista.


Vieras

#31 Allekirjoita myös Avioliittolaista suoritettava kansanäänestys

06.12.2014 10:16

Avioliittolaista suoritettava kansanäänestys

Kirjoittakaa nimenne tuonne sielä on jo 9000 Suomalaisen nimet

 

http://www.adressit.com/avioliittolaista_suoritettava_kansanaanestys


Vieras

#32 Re: Allekirjoita myös Avioliittolaista suoritettava kansanäänestys

06.12.2014 19:52

#31: - Allekirjoita myös Avioliittolaista suoritettava kansanäänestys 

 Puhelinluettelosta kopioimalla niitä voi kirjoittaa sinne vaikka kuinka paljon.

 

Tehkää oikea kansalaisaloite, minkä voi allekirjoittaa vain omana itsenään, niin saadaan me muut nauraa teille.


Vieras

#33 Re:

07.12.2014 01:20

#29: -  

Nyt jäi hämäräksi... kristillinen Sanansaattaja-lehti kommentoi maallista lakia, siviiliavioliittoa, joka ei liity kirkon käytäntöihin?

Jospa Ev Lut kirkko yrittäisi selvittää sisäiset oppiriitansa itse ja jättäisi maallisen lainsäädännön eduskunnalle.


Vieras

#34 Re: Re:

07.12.2014 14:14

#33: - Re:  

 

 

 

Voi,  kuvitteletko vaikutusten jäävän siviiliavioliiton marginaaliryhmään, -  ei todellakaan.  Kokemusta on jo  maailmalta paljon,   ja kaikki negatiivisia.  Sehän tässä juuri onkin. 

 Annamme aikuisille ihmisille täyden päätösvallan omissa asioissaan ja valtion tehtävä ei ole ollenkaan ihmissuhteita säädellä.  Sensijaan liitto,  joka synnyttää lapsia,  on varjeltava lainsäädännön keinoin.

 

Mutta keskieuroopasta on juuri kantautunut viestejä,  joissa ilmaistaan,  ettei olekkaan niin paljon tarkoitus synnyttää lisää homoliittoja,  vaan hajottaa avioliittoinstituutio.  

Liittohan ei ole ollenkaan haluttu lopulta homojen piirissä.  Vain pienen pieni ryhmä siihen on mennyt parisuhdelainkin voimassaollessa. Miespuoliset etenkään eivät tahdo ja hyvin ymmärrettävää,  koska 
heidän perheensä on paremminkin rautatieasema,  jossa on vilkas vaihtuvuus. 

Eikä ev.lut. kirjossa ole mitään epäselvyyttä siitä,  mikä oppiperusta siellä vallitsee.  Se on hyvin tarkkaan tiedossa,  niinkuin  muutama piispa sen on ilmoittanutkin.  Jos sitä muutetaan se tapahtuu kirkon perustuslakia l. kirkko-oikeutta/kirkkolakia / kirkkojärjestystä muuttamalla,  niiden pohja on ev.lut kirkon tunnustuksissa,  ja sen pohja on Raamatussa.  Kirkkolaki on alisteinen tunnustukselle.




 

 


 

 


Vieras

#35 Re: Re: Re:

07.12.2014 14:31

#34: - Re: Re:  

 

 

 

Seuraava artikkeli osoittaa,  että sanat eivät aina ihan riitä kertomaan.
Ja käsitteitä käytetään hyväksi:

 Y L E  F I    Tänään:

 

Ben Zyskowicz: Ihmisoikeusasioissa piperretään, painotukset outoja



Ihmisoikeusasioissa on menty piperrykseen,

väittää kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) Hän yhtyy ihmisoikeuskeskuksen johtajan Kristiina Kourosin huoleen siitä, miten kansalaiset suhtautuvat ihmisoikeuksiin, jos pienet ja suuret pulmat esitellään samanarvoisina.Ben Zyskowicz on valvonut ihmisoikeuksien toteutumista muun muassa perustuslakivaliokunnan pitkäaikaisena puheenjohtana. Kuva: Jari Lam / Lehtikuva

Ben Zyskowicz kertoo jo 70-luvulla pitäneensä ihmisoikeuksia arvossa. Hän järjesti silloin Rauhan ja ihmisoikeuksien viikon. Tosin viikko oli vastaveto Teiniliitolle, joka järjesti pelkän Rauhan viikon.

 

Jotkut pitivät ihmisoikeuksista puhumista neuvostovastaisena, Zyskowicz muistelee !

Hän on aiemmin arvostellut suomalaisia ihmisoikeusjuristeja liiallisesta keskittymisestä rikollisen ja rikoksesta epäillyn ihmisoikeuksiin. Juristi Zyskowicz on perehtynyt aihepiiriin muun muassa pitkäaikaisena eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana. Valiokunnan yhtenä tehtävänä on varmistaa, että uusi lainsäädäntö on sopusoinnussa perusoikeuksien ja Suomea sitovien ihmisoikeussopimusten kanssa.

Hämeenlinnassa järjestetyssä Perjantaiparlamentti-keskustelussa Zyskowicz kertoi toisenlaisiakin esimerkkejä mielestään o u d o s t a i h m i s o i k e u s k e s k u s t e l u s t a.      Zyskowicziä haastatteli filosofi Johannes Ojansuu.

Esimerkiksi keskustelu siitä, saako koulun kevätjuhlissa laulaa Suvivirrestä vain ensimmäisen säkeistön, jossa Jumala mainitaan kerran, vai myös toisen säkeistön, jossa Jumala mainitaan kaksi kertaa, Zyskowicz mainitsi.

 

Zyskowiczin mielestä ihmisoikeuskeskustelussa on viime vuosina menty piperrykseen, joilla ei ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien ytimen kanssa.

Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Kristiina Kouros kirjoitti marraskuussa Helsingin SanomienVieraskynä-palstalla, miten liian pitkälle viedyt tulkinnat voivat murentaa ihmisoikeuksien merkityksen ihmisten silmissä. Zyskowicz on samaa mieltä.

 

Vanki sai pitää kirjoituskoneen petoskirjeistä huolimatta Rikollisen ja rikoksesta epäillyn oikeudet ovat Zyskowiczin mukaan edelleen liian vahvat. Eduskunnan oikeusasiamies antoi huomautuksen, kun vangilta otettiin pois kirjoituskone, jolla tämä oli tehnyt rikoksen, lähettänyt petoskirjeen.

 

 


Vieras

#36 Re: Re: Allekirjoita myös Avioliittolaista suoritettava kansanäänestys

07.12.2014 14:47

#32: - Re: Allekirjoita myös Avioliittolaista suoritettava kansanäänestys 

 

Avioliittolain muutos verotti seurakuntalaisten määrää myös Keski-Pohjanmaalla

Avioliittolain muutoksen aiheuttama kirkosta pako on nähtävissä myös Keski-Pohjanmaalla: kirkosta erosi viikonlopun aikana reilut 165 ihmistä. Maakunnan seurakunnista eniten eroilmoituksia sai Kokkolan seurantayhtymän viisi seurakuntaa. Eronneista selvästi yli puolet on miehiä.

  • Eroakirkosta.fi -nettisivuston kautta kirkosta erosi yli 130 ihmistä Kokkolan, Lohtajan, Kälviän ja Ullavan sekä Kaustisen seurakunnista perjantain ja maanantain välisenä aikana.

    Myös Pietarsaaren seudulla kymmenet ovat jättäneet kirkon. Sen sijaan pienissä maaseutukunnissa, muun muassa Halsualla, Toholammilla, Perhossa ja Lestijärvellä kirkko menetti vain muutamia jäseniä. Eronneiden keski-ikä on maakunnassa 41,2 vuotta.

    Pohjois-Pohjanmaalla puolestaan noin kaksikymmentä jätti eroilmoituksensa ainakin Kalajoella, Sievissä ja Ylivieskassa. Nivalan seurakunnan jätti 37 ihmistä.

     


Vieras

#38 Re: Re: Re: Re:

07.12.2014 19:11

#35: - Re: Re: Re:  

Saman tien voisit referoida mitä Ben Zyskowicz sanoi itse avioliitolaista Helsingin Sanomissa 28.11:

"Myönnän ihan avoimesti, että 50 vuoden päästä suomalaiset eivät ehkä ymmärrä, miten puolet eduskunnasta on voinut vastustaa tätä. Kuten me emme ymmärrä, miten sata vuotta sitten naisilla ei ollut äänioikeutta."

Zyskowiczilta kysyttiin, jääkö hän itse äänestyksessä historian väärälle puolelle.

"Kyllä minä luulen että näin käy. Kyllähän tämä on se kehityssuunta."


Vieras

#39 Re: Re: Re: Re: Re:

07.12.2014 22:19

#38: - Re: Re: Re: Re:  

 

 

Jos kuitenkin laittaisit tekstiyhteyden myös!   


Ja vaikka näin oliskin,  niin kyllä totuus voidaan voittaa,  mutta ei se  silti lakkaa olemasta totuus!  

 Ja enpä olis niin varma siitä,  pällisteleekö täällä ennää kenkään 50:n vuaren päästä!   :)   Moi! ja Hyvvää Yätä sun  kanssas!  Ever met in these pages?

 


Vieras

#40

07.12.2014 22:31

Jumala loi miehen ja naisen. Jotta he lisääntyisivät . Muutta luonnollista lisääntymystä Jumala ei tarkoittanut..
Jotka Jumalan sanan hylkäävät he samalla hylkäävät Jumalan ja silloin Jumala hylkää heidät.

Vieras

#41 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.12.2014 22:36

#39: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Olet kiinnostunut mitä kansanedustaja Ben Z ajattelee avioliittolaista, mutta "et ole huomannut" tätä, iso otsikko ennen äänestystä 28.11 Helsingin Sanomissa ja referoitu muuallakin:

"Tasa-arvoista avioliittolakia vastustava Ben Zyskowicz: Uskon jääväni historian väärälle puolelle"

http://www.hs.fi/politiikka/a1417141637593

Demokratiassa lait säädetään enemmistön päätöksellä, riippumatta mikä sinun tai minun oma näkemys on "totuudesta".


Vieras

#42 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.12.2014 00:39

#41: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

 

Yle fi  ei ollenkaan raportoinut noin laajasti Zyskowitzista. Tuon  Hesarin jutun alkuosa puuttui sieltä kokonaan, ja tuntui aivan eri jutultakin  näinollen.   NO näkökulma muuttui tietysti hänen kohdalltaan.   Vaikka ei aivan kokonaan.  

Koen kyllä niin,  että häneen on myös vaikuttanut tuo julkinen paine,  joka on luotu tässä asiassa, muutenhan hän yhtyisi sateenkaariväen kiitosvirteen,  sen kolmanteen säkeistöön,  jossa noustaan ylös - otetaan hattu pois päästä ja osoitetaan kunniaa sateenkaarilipulle. Ja vannotaan homoseksuaalisuuden tasa-arvon, yhd.vert:n ja minkävielä nimeen.  AAMMEN!   :)

  Ja  kritiikki vakavien   termien käytöstä  ja inflaatiosta  jäi kyllä mielestäni voimaan.  Ja kertoo siitä syvällä olevasta vakaumuksesta,  joka on jouduttu laittamaan paineessa sivuun.

Kysymys totuudesta on   minulle sellainen, että ronskisti sanon tietäväni sen,  vaikka kuinka pöljäksi aajattelet.  Olen kulkenut "sitä kautta"  ja nähnyt sen ulottuvuuksiin aikaa laajemmassa. perspektiivissä.

 

 

 


Vieras

#43 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.12.2014 12:36


Vieras

#44

08.12.2014 15:43

Maailmaan perintöä kunniottava ja sukupuolen neutraalia suojettava.ja vielä kun puhutaan viattomia lapsia haluavat atoptoimaan.ehdottamasti väärä asiatovat väärää.!!!!

Vieras

#45

08.12.2014 21:59

Raili Jokela

Vieras

#46 Re:

08.12.2014 22:47

#45: -  

 

 

Hyvä Raili!!!


Vieras

#47

09.12.2014 18:18

Sateenkaaren värit

 

Siinä suuressa kaupungissa, missä keisari asui, vietettiin iloistaelämää, ja sinne tuli joka päivä paljon vieraita. Kerran kaupunkiin ilmestyi kaksi petkuttajaa. He olivat olevinaan kankureita ja kehuivat kutovansa maailman ihaninta kangasta. Sekä värit että malli olivat harvinaisen kauniit, ja lisäksi oli vaatteissa, jotka tästä kankaasta valmistettiin, kummallinen taika: ihminen, joka oli kykenemätön hoitamaan virkaansa tai mahdottoman typerä, ei saattanut ensinkään nähdä niitä.

 

Kudottakoon minulle siitä kankaasta kiireen kaupalla! Ja hän antoi petkuttajille hyvät rahat, jotta he ryhtyisivät työhönsä.

He pysäyttivätkin kahdet kangaspuut ja olivat tekevinään työtä, vaikka heillä ei ollut kangaspuissaan loimia eikä kuteita. Häikäilemättä he vaativat hienointa silkkiä ja kalleinta kultaa, mutta pistivät kaiken omiin taskuihinsa ja hosuivat tyhjien kangaspuidensa ääressä myöhään yöhön asti.

 

Koko kaupunki tiesi, miten merkillinen taika kankaaseen liittyi, ja jokaisen teki mieli nähdä, kuinka typerä hänen naapurinsa oli.

 

Vanha kelpo ministeri meni saliin, missä petkuttajat istuivat tyhjien kangaspuittensa ääressä. Taivas varjelkoon! - ajatteli vanha ministeri ja avasi silmänsä selkosen selälleen. Minähän en näe mitään! Mutta sitä hän ei sanonut ääneen.

 

Voi, se on kaunista! Aivan erinomaisen kaunista! sanoi vanha ministeri tirkistellen silmälasiensa takaa. Tämä malli ja nämä värit! Niin, kyllä minä sanon keisarille, että kangas miellyttää minua kovasti.

 

Petkuttajat vaativat yhä enemmän rahaa, silkkiä ja kultaa. Niitä tarvittiin muka kankaaseen. Mutta he pistivät kaiken omiin taskuihinsa. Kankaaseen ei tullut ainoatakaan lankaa, mutta miehet kutoa helskyttivät tyhjää minkä ehtivät. Pian keisari lähetti toisen kelpo virkamiehen katsomaan. Hänen kävi samallatavalla kuin ministerin: hän katseli katselemistaan, mutta eihän hän nähnyt mitään, koska ei ollut muuta nähtävää kuin tyhjät kangas puut.

 

Kaupungissa ei enää muusta puhuttu kuin tuosta kauniista kankaasta. Hyvänen aika, kuinka ne sopiavat hyvin. Tuo leikkaus on ihastuttava! kuuluu kuin yhdestä suusta. - Mikä malli! Mitkä värit

 

Ja keisari asteli asteli juhlakulkueessa kauniin kunniakatoksen alla, ja kaikki ihmiset kaduilla ja ikkunoissa sanoivat: - Herranen aika, kuinka koreat keisarin uudet vaatteet ovat!

 

- Mutta eihän hänellä ole vaatteita ensinkään! sanoin pieni lapsi. Herranen aika, kuulkaa nyt, mitä tuo viaton lapsi sanoo! virkkoi lapsen isä, ja sanoja kuiskattiin suusta suuhun. - Hänellä ei ole vaatteita ensinkään! huusi vihdoin koko kansa. Keisarin selkää karmi, sillä hänestäkin kansa oli oikeassa, mutta hän ajatteli:- Kyllä minun täytyy kestää tämä loppuun asti. Ja hän ojentui entistä ylpeämmäksi ja kamariherrat kantoivat laahusta, jota ei ollut ensinkään.

 

H.C.Andersen

 




Vieras

#48 Re:

09.12.2014 18:35

#47: -  

 

H.C. Andersenin satuklassikko Keisarin uudet vaatteet 

kertoo miehistä, jotka tekevät silmänkääntötempun koko kansalle. Tarinasta on tullut vertauskuva hyväuskoisten hölmöjen huijaamiselle. Yleensä keisarin uudet vaatteet nähdään jonkun muun yllä, mutta jos katsoo itseään tarkasti, voi omissa asusteissaankin huomata jotain yllättävää. Tarina keisarin uusista vaatteista on ajaton, koska se käsittelee ihmisen olemuksen muuttumatonta ominaisuutta:ihmisen tarvetta tulla hyväksytyksi.

Alusvaatteet

Ihminen on laumaeläin, ja lauman jäsenyys edellyttää, että muu lauma hyväksyy yksilön mukanaolon. 

 

Mikään sosiaalinen ryhmä ei pysy koossa ilman yhdistäviä tekijöitä: ryhmät voivat muodostua yhteisen harrastuksen, ammatin, aatteen tai jonkin muun vastaavan tekijän ympärille. Ihminen hahmottaa paikkansa yhteiskunnassa jäsenyyksiensä kautta ja kuvailee itseään ominaisuuksilla, jotka ovat ryhmiä yhdistäviä tekijöitä. Esimerkiksi porvari, opiskelija, pelaaja, reserviläinen, toimittaja, HIFK-fani ja luonnonsuojelija ovat kaikki piirteitä, jotka yhdistävät ihmisen tiettyyn ryhmään.

Keisarin uudet räätälit tiesivät, miten tärkeää ryhmän hyväksynnän säilyttäminen on yksilölle. Ryhmään kuuluakseen ihmisellä joitakin aiheita koskevien mielipiteiden tulee olla tietynlaisia, muuten yhteys muuhun ryhmään heikkenee.

Keisarin uudet räätälit iskivät tässä kohdassa. He onnistuivat vakuuttamaan ryhmän (tässä tapauksessa koko valtakunta) siitä, että se, mitä he sanoivat, on enemmistön mielipide. Yksi kerrallaan he huijasivat hovin väen puolelleen, ja lopulta kaikki uskoivat kaikkien muiden pitävän totena räätälien tarinaa vaatteista, joita tyhmät eivät näe. Jokainen vaatteiden kauneutta kehunut pelkäsi joutuvansa naurunalaiseksi ja ryhmän narriksi.

 

 

Jos arvostaa jotain asiaa vain siksi, että sitä kuuluu arvostaa, on lähellä keisarin uusia vaatteita. Olennaista keisarin uusissa vaatteissa on, että ihminen on valmis uskomaan jotain sen vuoksi, että hän on vakuuttunut muiden uskovan saman asian. Omaa mielipidettä ei voi muodostaa kaikista maailman asioista, joten joudumme – useammin kuin uskommekaan – luottamaan muihin ilman järkisyitä.

 

Housut jalkaan

 

Jos pohtii, missä asioissa ”oma mielipide” onkin pelkkää enemmistön seuraamista, voi saada käyttöönsä hieman lisää pelimerkkejä. Määrällinen muutoskin on toki askel parempaan suuntaan.

 

Päällystakki

Muiden käytös vaikuttaa minuun, mutta myös minä vaikutan muihin. Ryhmä vaikuttaa muihin samalla tavalla kuin minuunkin, ja ryhmän vaikutus tapahtuu sen jäsenten välillä. Jos olen vakuuttunut keisarin uusien vaatteiden tyylikkyydestä, yritän – niin tietoisesti kuin tiedostamattakin – vakuuttaa muitakin asiasta.

Sopivissa olosuhteissa voi käydä niin, että kukaan ryhmän jäsen ei syvällä sisimmässään ole samaa mieltä ”yleisen mielipiteen” kanssa, mutta jokainen uskoo jokaisen muun kannattavan sitä, ja esittää sen vuoksi yleisen mielipiteen kannattajaa.

Status quo ylläpitää itse itseään, ja tilanteen purkautuminen vaatii ulkopuolisen väliintuloa, sillä yksittäinen ryhmän jäsen ei yleensä uskalla lähteä vastustamaan itsestään selviltä vaikuttavia asioita. (Sadun lopussa pieni lapsi, joka ei ollut vielä sisäistänyt yhteisön arvoja, sanoo: ”Mutta eihän hänellä ole vaatteita ensinkään!”) Esimerkki: kun kertoo stereotyypiaan nojaavan vitsin jostakin vähemmistöstä, vahvistaa kuulijoiden käsitystä siitä, millaisena kaikki muut pitävät heitä.

 

Lainauksia poimittuna sieltä täältä sivulta feldon.net

 

 

 

 

 


Vieras

#49 Re: Re:

10.12.2014 10:16

mummeli

#50 mummeli

10.12.2014 10:20

Pariliitto on hyvä nimike.Poistetaan vielä alttarilla vihkiminen. Sopiikohan se homoille ja lesboille ? Vihitään kaikki sakastiassa.