Tampereen jouluvalot säilytettävä

Tampereen jouluvalot säilytettävä / Tiedotteet / Adreesi avoinna sunnuntaihin 1.2.2015 saakka / Kommentit


Vieras

#1

27.01.2015 21:04

Miksi Tampere hävittää kauniit jouluvalot, tuskin Tampereen valot ovat sen huonompia kuin Helsingissä olevat myös kauniit jouluvalot. En ole kuullut että Helsinki olisi hävittämässä omia jouluvalojaan, miksi Tampereella ollaan MUKA nykyaikaisempia kuin muualla Suomessa,monissa kunnissa on jouluvalot eikä niissä ole näin typeriä ajatuksia tullut mieleen.

Vieras

#2

27.01.2015 22:35

Tampereen perinteisten jouluvalojen tunnelmaa pimeimpään vuodenaikaan ei voita mikään. Tampere on nuori kaupunki ja on hienoa että meilläkin olisi polvesta toiseen säilyviä perinteitä jouluun liittyen. Turullahan on oma valtakunnallinen Joulurauhan julistuksensa. Ei kai Tampere niin köyhä ole, että joulutunnelmakin pitää viedä.

Vieras

#3

28.01.2015 03:16

Jouluvalot tuo joulutunnelmaa! Valaistava entiseen malliin kaupunkiamme! Säilytetään siis valot,
Kaupungissa asuva valo

#4 Kuvioiden remppauksesta

28.01.2015 05:51

2010 taloyhtiöiden seinissä olevia vaijerikiinnityksiä vahvistettiin. 2012 valokuvioiden lamput vaihdettiin kaikissa valokuvioissa led-lamppuihin, perusteluna led-lamppujen pitkäikäisyys ja vähäinen energiankulutus. Samassa yhteydessä ilmeisesti tehtiin kunnossapitotöitä, jos ei tehty, niin melkoisen kädetöntä toimintaa. 2013 sääolosuhteiden vuoksi rikkoutuneita led-lamppuja vaihdettiin parempilaatuisiin, ilmeisesti siinä yhteydessä olisi voitu myös tehdä kunnostus/korjaus/uudistustöitä kuvioiden rakenteisiin.

Jos kuviot nyt vain surutta romutetaan - tai niitä on poisotettaessa käsitelty kuin romutukseen meneviä - niin voisi nopeasti ajatella, että koko led-lamppujen vaihtoon käytetty työ ja led-lamppujen energiansäästö ei vain ole millään muotoa maksanut itseään takaisin.

Kaupungissa on paljon työkokeilupajoja ym. joille mielekkään tekemisen tarjoaminen on hankalaa, ja jotka mielellään ottaisivat vastaan oikeasti merkityksellistä työtä. Huonokuntoisten valokuvioiden rakentaminen uusiksi, ja rakenteen modernisointi, olisi hyvin helposti järjestettävissä oleva työ. Materiaalihankinnoissakin olisi hyvin helppo saada alueen yrityksiä osallistumaan toimintaan.

Saattaisipa joku rakennetyöttömänä/-eläkkeellä oleva kokenut insinöörikin lähteä mukaan funtsimaan kuinka kuvion saisi säilytettyä kätevämmin ripustettavalla rakenteella.


Vieras

#5

28.01.2015 07:06

Vanhat valot on säilytettävä. Kuntalaiset maksavat veroa, joten voisi edes jotain meille tärkeää ja piristävää säilyttää. Kaupungilla on rahaa laittaa miljoonia ja miljoonia pelkkään ratikan suunnitteluun. Yhdet valot eivät niin paljon maksa. Tee Ikonen kerrankin kansalaisia miellyttävä teko. Meidän perhe haluaa vanhojen valojen säilyttämistä/kunnostamista. Nyt 6-vuotias poikamme ilahtuu joka vuosi valoista. Hän myös kommentoi, että seiniin heijastettavat kuvat ovat hölmöjä.
Vieras

#6

28.01.2015 07:08

Monesti ne kaupungin tunnelmalliseksi tekevät asiat ovat vähän vanhanaikaisia ja perinteisiä, mutta niistä pitää siksi ehdottomasti pitää kiinni. Rakennetuista miljöistäkin kauneimpia ovat omaan silmääni (ja kaiketi monen muunkin mielestä) vanhat ympäristöt kuten Näsipuisto ja Hämeenpuisto, Finlayson, Juhannuskylä ja Ojakatu. Ennen on osattu ja siitä osaamisesta syntyy kaupunkimainen tunnelma tänne meidän pienelle Tampereellekin. :) Nykyäänhän kauhistellaan sitä vanhojen kauniiden rakennusten hävitysvimmaa, joka Tampereellakin takavuosikymmeninä riehui, ei nyt päästetä valoviikkojen kuvioita saman vimman uhreiksi. 


Vieras

#7

28.01.2015 09:41

Vanhat jouluvalot ovat osa vanhan, entisen työläiskaupungin, identiteettiä. Valoilla aikoinaan luotu tunnelma on tehty juuri siihen tarkoitukseen: Tuomaan kaunista valoa pimeimpään aikaan tavalliselle kadunkulkijalle. Tällaisista asioista syntyy brändi nimeltään Tampere, älkää kajotko siihen!

Vieras

#8

28.01.2015 13:49

On todella pöyristyttävää,että Tampereen kaupunki on suunnittelemassa näin pitkän perinteen lopettamista.Jouluvalot ovat yksi niistä asioista,jotka ovat olleet tekemässä kaupunkia tunnetuksi.Sen lisäksi,että ne ovat lisänneet kaupungin viihtyisyyttä,ne ovat olleet tuomassa valoa vuoden pimeimpään aikaan.Mikäli vedotaan säästöihin,niin tuntuu aika ristiriitaiselta,että samaan aikaan ollaan valmiita laittamaan satoja miljoonia euroja jo käynnissä oleviin hankkeisiin, puhumattakaan suunnitteilla olevista.Kummasti näihin tuntuu rahaa löytyvän.

Tänä talvena olleet valoteokset,joita oli heijastettu keskustassa joidenkin rakennusten seiniin,olivat vain kalpea varjo nykyisistä jouluvaloista ja jäivät suurimmalta osalta edes huomaamatta,sillä niin mitättömiä ne olivat.Tampere ei enää tunnu perinteitä arvostavan,kovia arvoja kylläkin.

Vieras

#9

01.02.2015 12:34

Kaupunkisuunnittelun valmistelussa soisi avoimuutta ja vaikutusmahdollisuutta lisättävän. Tampere haluaa olla älykkäiden kaupunkien eturintamassa (smart cities), toivoakseni myös tunneälykkäiden kaupunkien. Onhan tiedossa, että niistä firmoista, joissa johtaminen tapahtuu tunneälykkäästi, eivät työntekijät halua yhtä intensiivisesti pois kuin niistä, joissa on komentomentaliteetti, olkoon kuinka älykäs tahansa. Voisi kuvitella, että kaupungissa, jota johdetaan tunneälykkäästi, aidosti kaikkien viihtymisestä kiinnostuneina, asukkaat viihtyvät, mikä ei ole vähäpätöinen seikka.