Pysäyttäkää Siuntion ryhmä 14 ja nostakaa demokratia kunniaan!

Heikki Valtavaara

#176 Kirsi Pitkäselle

17.05.2012 01:04

Arja Alhon blogiteksti on avannut silmiä monella suunnalla ja on toisaalla saanut aikaan panikointia.
Oletan, että Calin ja Nordström hosuvat suuntaan jos toiseenkin (ks. esim. seuraava Kirkkonummen Sanomat).

Alhon blogi kertoo kaiken oleellisen http://arjaalho.fi/blogi

Isoin ongelma Calinille ja Nordströmille on se, ettei heidän uhonsa ja pelottelunsa vaikuta enää Rkp:n ulkopuolella. Viimeiset pelkopakolaisetkin on nähty: Pesonen ja Paasikivi. He ovat saaneet poliittisen turvansa Rkp:n ja etenkin Nordströmin helmoissa.

Taivahan talikynttilät!

#177 Voiko tällainen olla mahdollista?

17.05.2012 01:35

Ihmettelen suuresti, että mahtaisiko tällainen suorastaan mielikuvitukselliselta vaikuttava sähköpostivaihto olla mahdollinen, jonka vaihdon aloittaisi Siuntion RKP:n valtuutettu

----------------------------------------------------------------------------------

Välitetty viesti alkaa:
Lähettäjä: … Marc…s
Vastaanottaja: "...
Aihe: Vs: Osaa se RKP ...

Vastaa urpo Eli..lle eikä kaiken maailman rakkikoirille.

----------------------------------------------------------------------------------

----- Reply message -----
Lähde: "…
Aihe: Osaa se RKP ...

Kopio: "… Marc…s"
Hyvä Marc…s,

pahoittelen ja pyydän anteeksi...

ystävällisesti


----------------------------------------------------------------------------------


Tiedätkö, miten säälittävä oikeasti olet? Eli…n avioero ei kuulu pätkääkään julkisuuteen, eikä ole ollut yhdessäkään lehdessä.

Odotin sinulta ihan oikeasti aika paljon enemmän, vaikka ollaankin aivan päinvastaista mieltä asioista.

Se jos jollain vit...n Hakalalla pettää harkintakyky ei oikeuta entistä m...ä loukkaamaan kenenkään yksityisyyttä.

Jatka vielä hetki, niin saat minutkin suuttumaan. Sitten katsotaan, onko yksityiselämän loukkaukset kivoja.

Tiedätkö mikä on säälittävän ja harkitsemattoman ero? Se kulkee siinä, että säälittävä ei myönnä jälkikäteenkään virheitään saatikka osaa pyytää anteeksi.

T. Marc…s


Vieras

#178 Re: Voiko tällainen olla mahdollista?

17.05.2012 09:51

#177: Taivahan talikynttilät! - Voiko tällainen olla mahdollista?

No jopas, jopas! Voisin hyvin kuvitella, että tuollainen voisi ollakin mahdollista.

No joo. Tuo kertoisi suorastaan jo kaiken. En enää yhtään ihmettele, miksi olemme siinä tilanteessa missä olemme, jos asialla on tuommoiset "Vem var det?!!"-tyypit.

Huhhahhei ... ja halitulitei ...

Kide

#179 Miksiköhän tuli jotenkin mieleeni?

17.05.2012 09:56

Sam Vaknin on tehnyt aika hyvän kiteytyksen erään patologisen tilan perusominaisuuksista:
http://www.healingeagle.net/Fin/Quotes/NarcisChar.html
Narsisitin elämää?

#180 Re: Miksiköhän tuli jotenkin mieleeni?

17.05.2012 10:06

#179: Kide - Miksiköhän tuli jotenkin mieleeni?

Tuosta linkistähän löytyy tosi monta kohtaa jotka sopivat tuollaisen viestin kirjoitustyylin omaavan henkilön persoonallisuuteen esim :
" Ei piittaa tekojensa seurauksista",
"Suureellinen. Vakuuttunut siitä että hän tietää enemmän kuin muut ja tekee kaiken oikein. ",
"Projisoi vikansa muihin. Kova syyttämään, ei koskaan hänen vikansa. " ja monta muuta kohtaa.

Keittiömestari

#182 Talkooehdotus

17.05.2012 11:24

Koska Marcus Nordström on edelleenkin katkera ja kateellinen Arja Alhon sienisoppa-illallisesta syksyllä 2011(KS 16.5.-12), ehdotan, että pidämme sienisoppatalkoot, jossa valmistamme Marcus Nordstömille porukalla sienisoppaa ihan pakatettavaksi asti. Itseltäni löytyy kanttarelleja, entä muut. Loppuu tämä ruikutus sienisopasta. Milloin tavataan?

Vieras

#183 Re: rkp lietsoo vihaa suomen ja ruotsinkielisten kesken

17.05.2012 11:30

Lohjalle

#184 Kielilisä!

17.05.2012 13:51

Ovatko ryhmä14. jäsenet jo laskeneet paljonko kunnallisveroa on nostettava, jotta Lostin jälkeen peruspalvelut tulevat hoidetuksi lain vaatimalla tavalla. Saadaakohan nämä palvelut kummallakaan kotimaisella kielellä? Taitaa tämä nykymuotitermi hiilijalanjälki kasvaa Siuntiolaisten kohdalla aika monta numeroa, jos Raaseporiin joudutaan. Joukkoliikenne Tammisaareen taitaa olla vielä vaikeammis saatavilla kuin Kirkkonummen tai Lohjan suuntaan.Kirkkonummihan ei meita halua ja Lohjakin tuskin enää.

Vieras

#186

17.05.2012 14:48

Tuntuu siltä että kaiken takana on tuleva Suur-Raasepori jota RKP johtaa nykyisin elkein.
mitta täyttyi

#187 Re: Re: Miksiköhän tuli jotenkin mieleeni?

18.05.2012 10:40

#180: Narsisitin elämää? - Re: Miksiköhän tuli jotenkin mieleeni?

ilmeisesti se geelin määrä joka m:llä on päässään on päässyt kallon läpi aivoihin(taliaivo)ja hyydyttänyt ne.

EI Lohjalle

#188 Re: Talkooehdotus

18.05.2012 12:33

#182: Keittiömestari - Talkooehdotus

Mielestäsi on kai reilua peliä, että ministeri Virkkunen meni Alhon (joka on ollut eri mieltä asioista, vähän väliä) ja liitosmyönteisten ihmisten kanssa pieneen "salaseura"-tyyliseen neuvonpitoon? Ja siitähän on kiva ivailla ryhmä 14:lle kaiken maailman sienisoppa huumoria, ja aika huonoa sellaista, toivottoavasti nyt jo edes hieman hävettää.

Mietin että miten te ryhmän 14:n haukkujat, ja Alhon omituisen sienikeittoillallisen tuosta vaan hyväksyvät, miten olisitte mahtaneet reagoida, mikäli Virkkunen olisi mennyt alhon ja kumppaneiden sijasta nauttimaan illallista ryhmä 14:n kanssa.

Olisitte varmasti ajatelleet, että ok, ja jos esim laakkonen olisi kritisoinut asiaa, niin uljas keittiömestarimme #182 olisi varmasti jo täällä kokoamassa tallkoohengen nimeen keitonkeittäjäporukkaa kasaan, eikö niin?

Tohdin toki epäillä.

Täällä todellakin nostetaan otsikon mukaan demokratia kunniaan.

Rautakaudella elävä

#189 Re: Re: Re: Miksiköhän tuli jotenkin mieleeni?

18.05.2012 12:36

#187: mitta täyttyi - Re: Re: Miksiköhän tuli jotenkin mieleeni?

Tosiaan Geelin määrä, joka M.N:llä on todellakin estänyt ku..n määrän haihtumisen aivokuoren sisältä. Sillä parbaaritason elämys matkat tuntuu hänellä jatkuvan kohti kivikautta tai vielä pimeämpään aikakauteen. Että tälleen Sjundeåssa.

Vieläkö kerjäät?

#190 Re: Re: Talkooehdotus

18.05.2012 13:18

#188: EI Lohjalle - Re: Talkooehdotus

Vähiin on käynyt R14 itsensäkin demokratian kunniat - itsekunnioituksesta puhumattakaan.

Älä nyt vasta kuin yksi sienisoppa, jonka perään ruikutetaan ja katsotaan, että siinä se demokratia on lillunut sienisopan muodossa lautasella ja siitä olisi pitänyt päästä nauttimaan.

Oli eräältä Tapioltakin aikamoista kielenkäyttöä mennä kirjoittamaan viime syksynä sellaisesta kuin "oikeauskoisten" kokoontumisesta. En olisi ikinä voinut kyseisen henkilön sortuvan moiseen.

Kiittäkää RKP:n hännystelijät itseänne ja johtotähteänne siitä, että Siuntion poliittinen retoriikka on saanut hieman kirjavaa väritystä.

Asia on vain niin, että sitä saa mitä tilaa ja kerjäämisestäkään ei voi olla puhumatta tässä yhteydessä.

"Rakkikoirat" sun muut "tosiuskovaisuudet", kauhugallerian ruumisarkkuineen ovat olleet niitä verbaalisia ja esineellisiä ilmentymiä siitä asiattomuudesta mitä kuntalaiset ja heidän valitsemansa tervejärkiset Lohjaliitoksen puoltajat ovat saaneet kärsiä. Ja nyt jälki näiden sienisoppa-ruikuttajien hirvittävän puolitotuuksien, valheiden ja vääristelyn jäljiltä on sen mukaista.

Etten sanoisi, että "entistä sienisoppaa laktoosi-intolerantikon syömänä."

Kun suomalaisen (äidinkielestä riippumatta) saa kerran suuttumaan, niin siitä on oksat pois ja pala latvaa. Kauan saa ärsyttää mutta mitta tulee takuulla täyteen. Kovia olemme täällä saaneet suurin osa kokea sukupolvesta toiseen oli kieli sitten mikä tahansa. Ja sen meistä huomaa, kun sohimaan tullaan.

 

ei tyhmyydelle

#191 Uudistuksia Siuntioon ja äkkiä

18.05.2012 18:29

Siuntio on kuin Kreikka pienoiskoossa. Vuosikymmeniä Kreikan edustajat ovat huijanneet kansaa- uskoteltu, että asiat ovat hyvin ja liityttiin valheen avulla EU:hun ja euroon. Nyt on Kreikka kaaoksessa ja tavallinen kansa kärsii vallankäyttäjien valheista.

Kuulostaako tutulta. RKP on pitänyt Siuntiossa valtaa vuosikymmeniä (mikä on ollut oikeutettua vielä 30 v. sitten). Muihin puolueisiin on solutettu rkp:läisiä, että saataisiin valta pidettyä kielipuolueella.Yksi näistä soluttautujista on kuulemma tänään eronnut Siuntion Kokoomuksesta.Onnittelut Siuntion Kokoomukselle! Siuntiolaisille on uskoteltu asioiden olevan paremmin kuin hyvin, mm. Pro-Sjundeå-liike on tätä tehnyt aktiivisesti. Nyt, kun kaaos on saavutettu, kärsijöinä ovat suomen-ja ruotsinkieliset siuntiolaiset.

Itselleni kaikkein tärkein asia on demokratian kunnioittaminen ja sen myötä rehelliset arvot. Jos poliitikot eivät ymmärrä suoran- ja edustuksellisen demokratian eroa, niin ei kannata lähteä niin pienellä aivokapasiteetillä hoitamaan kuntalaisten asioita eli demokratia ei ole kiinni sienikeitosta eikä kansanäänestyksestä. Vai on todella vielä joku, joka on eri mieltä.
37 vuotta sitten Siuntioon muuttanut

#192 Re: Uudistuksia Siuntioon ja äkkiä

19.05.2012 05:56

#191: ei tyhmyydelle - Uudistuksia Siuntioon ja äkkiä

RKP oli pitkään Siuntion vahvin puolue, ja se näki ehkä aina viime valtuustokauteen saakka koko lailla hyvin Siuntion kokonaisuuden. Viimeiset 10 vuotta on ollut syöksyä alaspäin.  Nyt kun muihin puolueisiin on tullut enemmän päteviä voimia, on RKP vajonnut yhden asian kuppikunnaksi, EI LOHJALLE jyllää.

Toivoisi, että jollakin poliittisella ryhmällä olisi voimaa ottaa RKP:n entinen rooli rakentajana, eikä koko homma jäisi ei-juu RKP, turpiin tyhmille roistoille -sekoiluksi - silloin kaikki ovat yhtä alhaalla kuin mihin RKP on nyt - toivottavasti tilapäisesti - luiskahtanut. Kokoomus aivan viime aikoina ja SDP pitkään (toivottavasti erehdys kannattaa huonosti valmisteltua - kaiketi vihreiden keksimää - kansanäänestystä jäi väliaikaiseksi lipsahdukseksi) ovat näyttäneet lupaavia otteita, keskusta on pienen kokonsa ansiosta käyttäytynyt lähes 100 prosentten hyvin eivätkä sitoutumatkaan ole enää pahemmin sekoilleet.

Miten käy nyt? Pitäisikö perustaa erityisen Siuntion PERSU, jonne kutsuttaisiin myös rähjä-RKPlaiset, sellainen puolueosasto olisi valtakunnallisestikin ainutlaatuinen. Ja kaikki rähjäämisestä, tietojen halveksunnasta ja vääristelystä sekä yksisilmäisyydestä tykkäävät löytäisivät oikean listan ensi kunnallisvaaleissa. Tosin ruotsalasuusmöykkää pitäisi vähän hillitä, jos ei onnistu niin RKP-persuosasto olisi perustettava erikseen ja syntyisi oikein komea Persujen taistelu. Eikä tarvitsisi valitella soluttautumisesta! Kuka arvon kommentoijista ryhtyy toimeen? Siuntion demokratia näyttäisi tarvitsevan tällaista puoluetta etteivät kaikki joudu mukaan tähän uljaaseen taisteluun, joka muuten näyttäisi vain jatkuvan ja peittävän alleen varsinaiset poliittiset ongelmat.


Vieras

#193

21.05.2012 07:13

On käsittämätöntä, että kielipolitiikka ja suomenruotsalaisten etujen ajaminen syrjäyttää
kaiken muun, jopa lain kirjaimen.

Vieras

#194 Re:

21.05.2012 09:46

#193: -

Jos tuota hieman täsmentää, niin voidaan mieluummin puhua RKP:n puoluepolitiikasta, joka käyttää kielipolitiikkaa keppihevosena muka suomenruotsalaisten etujen ajamiseksi.

Suomenkielisenä voin todeta, että kaikesta päätellen, RKP:n ajama politiikka jättää suomenruotsalaisten ensisijaiset tarpeet jalkoihinsa: peruspalvelut. Näin ainakin Siuntion tapauksessa.

Lisäksi voimme kysyä, että onko se inhimillistä kielipolitiikkaa ja vähemmistöpolitiikkaa, että jätetään Lohjan suomenruotsalaiset yhä kasvavaan kontrastiin ja puristuksiin suhteessa suomenkieliseen enemmistöön?!

Mielestäni RKP:n politiikasta on inhimillisyys kaukana suhteessa suomenruotsalaisiin. Kyse on siis RKP:n valtapolitiikasta ja sen taustalla olevasta "suuren rahan eliitin" etujen ajamisesta.

R14:n tehtäväksi on jätetty asioiden sössiminen siihen pisteeseen, että voidaan jäädä odottamaan valtion taholta tulevaa ohjausta, joka on junailtu RKP:n tavoitteiden mukaiseksi mutta muistakaa, että valtakunnallisen Kokoomuksen taholta (Sasi ym.) saadulla siunauksella.

Johtopäätökseni on se, että suomenruotsalaiset on petetty pahemman kerran ja käytetty rumimmalla mahdollisella tavalla valtapolitiikan pelinappulana.

Piskuisesta Siuntiosta on tulossa Dragsvikin kaltainen tapaus.

Eikö olekin outoa, että Siuntion RKP:n johtama R14 näkee saaneensa siuntiolaisilta demokraattisen mandaatin Porkkala-vaihtoehdon ajamiseksi, vaikka sitä ei edes kysytty neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Samalla he haukkuvat Lohjaliitosta epädemokraattiseksi.

Kuntakyselyssä 2008 nämä vaihtoehdot asetettiin kuitenkin vastakkain (toisin kuin syksyn 2011 kansanäänestyksessä) ja silloin Lohja voitti selvin prosenttiluvuin (40 %), kun taas Porkkala-vaihtoehto oli kaikkein vähiten suosittu liitoskumppanivaihtoehto.

Kaksinaamaisuutta on ilmassa. Mutta kyllähän me se tajuamme, eikö niin!?

Muuten/Förresten, huomasitteko aamun L-U:ssa R14 mielipidekirjoituksen, jossa puhuttiin parlamentarimista kunnallisen päätöksenteon/hallinnon yhteydessä.

Kuinka naurettavaksi R14 aikoo vielä tehdä itsensä? Parlamentarismi eduskunta/hallitus/oppositio-asetelmineen kuuluu valtiollisen hallitusjärjestelmän termistöön:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Parlamentarismi

 

Huomionarvoista

#195 Näin toimii Rkp

21.05.2012 13:32

Olisikohan ollut RKP:n kansanedustaja Cristina Gestrin tänä aamuna Radio Suomessa haastattelussa. Toimittaja kysyi kuntaliitoksista ja Gestrinin mukaan kieliasiat ovat ykkösiä ja vasta toisena tulevat talous- ja terveydenhoitoasiat, koska Perustuslakia, jossa taataan kielelliset palvelut ruotsinkielisille on tärkeintä. Tässä on koko Lohja-kuntaliitoksen kariutumisen syy. Eli RKP ja Kokoomus ovat olleet kaupanteossa ja Siuntio on kaupantekoväline.

Vieras

#196 Re: Näin toimii Rkp

21.05.2012 13:54

#195: Huomionarvoista - Näin toimii Rkp

Huomionarvoista on myös se, että puhuttaessa Siuntion Kokoomuksen Lohja-liitosta johdonmukaisesti puolustaneista valtuutetuista, he eivät ainakaan ole osallistuneet saatikka olleet informoituina kyseisestä kaupanteosta. Ja luulenpa niin, että he ovat saaneet karvaimmalla mahdollisella tavalla kokea nahoissaan sen, mitä on joutua ihmetyksen valtaan oman puolueensa/piirin tuen puutteen ja nihkeiden suhtautumisten vuoksi.

Toisin on RKP ja sen hännystelijät. Ihmettelen vain niitä kuultuja puheita, että mitenkähän lienee paljon erään isottelevan paikallispoliitikon takana on säätiörahaa, jota on sadellut sotkun ja älämölön ylläpitämiseksi ym. "toimintaan"?

Mutta ennen kaikkea haluan sanoa sen, että suorastaan hävittömintä tässä yhtälössä on suomenruotsalaisten itsensäkin kärsiminen. Ai miten niin? Siten niin, että hekin ovat Siuntiossa pääasiassa ihan tavallisia ihmisiä, jotka tarvitsevat mm. SOTE-palveluita perhekuntineen. Siitä sopii miettiä, onko todella kielipolitiikka se asia, jota kannattaa ensimmäisenä miettiä tavoitteiden asettelussa.

Paikalliset hästlärit tämän kielipolitiikan kieltävät ja selittelevät jonnin joutavia. Folktinget ja valtakunnallinen RKP ei ole vaiennut "kielipolitiikasta", joka på finska tarkoittaa RKP/Folktingetin näkökulmasta RKP:n puoluepoliittisen aseman vahvistamista hinnalla millä hyvänsä.

Hävytöntä!

tyhjän päällä

#197 R14 kuutamolla!!!

21.05.2012 14:14

r14 kirjoitti 21.05.2012 ,että ryhmä on erityisesti siuntiolaisten palveluita ja antaa ymmärtää,että on r14 päätös onko siuntio mukana lostissa vai ei.Kertokaa tämä ihmemies rabbellekin joka samana päivänä Helsingin sanomissa toteaa oikein,että kuntayhtymän sopimukset on katkaistu.r14 armollisesti
mahdollisesti voisi uusia sopimuksen(ehdot?)"paitsi jos Lohjalla ollaan sitä mieltä,että me ollaan hankalia.Sitten pitää MIETTIÄ"USKOMATONTA POTASKAA JA SÄHELTÄMISTÄ.NÄR JAG BLUNDAR (kun suljen silmäni) ei voi paremmin sanoa!!!
huomioitsija

#198 Re: Re: Näin toimii Rkp

21.05.2012 16:24

#196: - Re: Näin toimii Rkp

On tosiaan kerrottu, että eräät RKP:n kunnanvaltuutetut ovat kyselleet puolueeltaan, miten menetellä. Samalla kaiketi toiset ovat lobanneet puoluejohdon suuntaan Lopputulos muodostunee RKP:n kannalta karmeaksi: puolue saanee syyn LOST-yhteistyön loppumisesta (vaikka junaili käsittämättömällä viivästetyllä kokousaikataululla Lohjan tekemään päätökset), siuntiolaisten kunnallisverojen korkeudesta, ennen jokseenkin rauhallisen Siuntion muodostumisesta kielitaistelukunnaksi  ja mahdollisesti vielä uuden Lohjan muuttumisesta yksikieliseksi. Ei hyvä pohja syksyn kunnallisvaaleille!


Vieras

#199 Re: Re: Re: Näin toimii Rkp

21.05.2012 20:57

#198: huomioitsija - Re: Re: Näin toimii Rkp 

 Puhekielestä toki voidaan politikoida , muttei se käy maksuvälineenä edes valtuutettujen kokouspalkkioihin!


Vieras

#200

22.05.2012 12:49

Ei ole kommentia