Muutos Kimmo Pyykkö-museoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Muutos Kimmo Pyykkö-museoon.


Vieras

#176 Re: Re: Re: Re: Asian ohi

18.09.2013 20:35

#171: - Re: Re: Re: Asian ohi

Siis vielä kerran: en puhu sairaista, lapsista, työttömistä, maahanmuuttajista, uimahallista, kirkonkirjoista,kunnanvaltuuston kokoussalista, kulttuuritalosta, kirjastosta,terveyskeskuksesta, Tuula Komsista vaan KIMMO PYYKKÖ-MUSEOSTA.


Vieras

#177 Re: Re: Re: Re: Asian ohi

18.09.2013 20:40

#171: - Re: Re: Re: Asian ohi

Skitsofreniankin muistit mainita.

Tuula Komsi

#178 Re: Re: Re: Re: Asian ohi

18.09.2013 21:16

#171: - Re: Re: Re: Asian ohi

Ai, nyt vasta huomasin että täällä puhutaan "tuulakomseista". Upeaa, että olen päässyt yleiskäsitteeksi. Ja olen kyllä opiskellut taideaineita ja estetiikkaa, mutta eihän se nyt ole yhtään tämän asian pointti. Minä olen vain halunnut olla se, joka sanoo "eihän keisarilla ole vaatteita" - en siis pidä Pyykköä suurena taiteilijana, mutta jos joku pitää, siitä vaan. Kovin tunnettu hän nyt kumminkaan ei ole, tämän voi varmaan todistaa pienellä gallup-kyselyllä missä päin tahansa Suomessa. Puhumattakaan nyt niistä "valtionpalkinnoista"... Joten mitään kummoisia lipputuloja ei ole siitä museosta luvassa - tarvitseeko olla joku talousoppinut tämän todetakseen? Olen myös yrittänyt korostaa sananvapautta. Muuten en mielelläni vieraile tällä palstalla, jossa minun odotetaan vastaavan kaiken maailman ala-arvoisten nimimerkillä kirjoittavien puskistahuutelijoiden hyökkäyksiin. Itse seison sanojeni takana ja uskallan sentään puhua omalla nimelläni. Ja mielipiteeni myös ovat omiani -en ole keneltäkään kysynyt niihin "lupaa" -, mutta kummasti niihin on löytynyt myös vastakaikua.


Vieras

#179

18.09.2013 21:29

Taas,

#168: - Re: Re: Re: Asian ohi

Kysymyshän ei ole kulttuuritalon vaan Kimmo Pyykkö- museon vastustamisesta.

Tuula Komsi

#180 Re: Re: Huokaus

18.09.2013 21:33

#173: - Re: Huokaus

Voi, mielelläni purkaisin kaikki maailman salaliitot, mutta kun en kerkiä kaikkia. Täytyy tehdä välillä noita leipätöitäkin (kriitikonhommia :)

Rauha

#181 Hyvä Tuula!

18.09.2013 21:36

#178: Tuula Komsi - Re: Re: Re: Re: Asian ohi

En  tuntenut Sinua ennemmin mutta nyt tiedän että olemme samalla puolella. Onnittelen rohkeudestasi! Et tosiaan ole yksin.

Tuula Komsi
Vieras

#182 Re: Re: Re: Re: Asian ohi

18.09.2013 21:53

#171: - Re: Re: Re: Asian ohi

Ja vielä kerran: minä en ole aateloinut itseäni yhtään mihinkään. Sanoin vain mielipiteeni. Siitähän minulla on kuin onkin "kaikenkattava tietämys", ja luulin, että Suomessa on sananvapaus mielipiteensä ilmaisemiseen. En vaadi ketään pitämään Pyykköä huonona taiteilija, kunhan kukaan ei myöskään vaadi minua pitämään Pyykköä suurena taiteilijana. On se ihme, että tullaan syyllistämään siitä, ettei ole sitä mieltä kuin mitä olisi "pakko" olla. (Ja sivumennen sanoen, pakotetuilla mielipiteillä minulta lähtisi leipä, koska olen ammatiltani kriitikko, pidätpä sinä siitä asiasta tai et, nimittäin kriitikon vähimmäisvaatimuksiin kuuluu omilla aivoilla ajattelu, ei niinkään ne hienot korkeakoulututkinnot). Ja lopuksi vielä ihmettelen, että mitä minun unkarintaitoni tähän juttuun liittyy? Tekeekö se minusta jotenkin epäilyttävän? És miért? Te nem szeretsz a magyar nyelvet? :D

peruskangasalustalainen

#183 veronmaksaja

19.09.2013 04:06

 

Koulunkäyntini loputtua v. 1952 0lin 15v. ja pääsin töihin, silloin kaikki pääsivät. Koulu oli Kangasalan Kirkonkylän kansakoulu.

Alkoi veronmaksu Kangasalle , mikä jatkuu edelleen.

Kirkonkylä on ollut minulle tuttu siitä asti kun muistan, ensin vilkkaana liikepaikkana, jonka läpi kulki, ainoana tienä Jyväskylän, Lahden, ja Helsingin liikenne. Nyt tilanne on toinen. autoja on paljon, mutta kaikki tulevat läheltä, onneksi edes tulevat.

Lounasaikaan vakeä liikkuu hyvin, mutta hiljenee illaksi nopeasti. K-marketti menee hyvin.

Torillakin on omat hiljaiset päivänsä. Kulttuuritalon sivuun liittyvä Kimmo Pyykkö museo täydentävät hyvin toisiaan.

 

Kristiina Kalliojärvi

#184 Re: Re: Re: Re: Kunnallisdemokratiasta

19.09.2013 06:22

#162: - Re: Re: Re:

Ilmeisesti puhumme täysin eri kieltä. Käsitän kommenttisi niin, että minun pitäisi selvittää itselleni kunnallisdemokratian merkitys siinä mielessää, kuin sitä näytetään ainakin täällä Kangasalla käytetyn. Sitä olen tässä kovasti, monen muun ohella, koettanut selvittää. Tältä se on tähän mennessä näyttänyt:

-Tärkeintä ei ole tehdä taloudellisesti järkeviä ja kestäviä päätöksiä, joitka takaavat mahdollisimman hyvin kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin, turvallisuuden ja viihtyvyyden. Tärkeintä on runnoa läpi pienen vähemmistön kanta. Tämä tehdään pimittäen tietoa, tuoden asiat kiireellä ja vaillinaisin tiedoin päätettäviksi, painostamalla ja käyttäen hyväksi kaikki lakien tarjoamat pienetkin porsaanreiät ja mahdollisuuksien mukaan tukkimalla mahdollisuus vastakkaisen mielipiteen esille tuomiseen.

-Oikean päätöksen kriteeriksi näyttää riittävän se, että se on (tai sen edes voidaan väittää olevan) muodollisesti "kunnallisdemokratian" sääntöjen mukaan aikaansaatu ja lainmukainen (pienestä lain venytyksestäkään ei kyllä tunnu olevan haittaa). Kehottaisin nyt vuorostani sinua lukemaan lakikirjan alusta Olaus Petrin tuomrinoohjeista kohdan: "Mikä ei ole ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan." Ja selvittämään ITSELLESI mitä se tarkoittaa.

-Kunnallisdemokratia on siis tässä valossa kourallisen itsensä muiden yläpuolelle asettaneiden ihmisten hiekkalaatikko, jossa noudatetaan niitä lakeja ja sääntöjä, jotka tämän kourallisen tarkoitusperiä palvelevat, niillä tulkinnoilla ja sovellutuksilla, minkä tämä kourallinen niille antaa.

Tämä oli nyt itsemoderointia käyttäen kirjoitettu versio siitä, mitä olen Kangasalan kunnallisdemokratiasta tähän mennessä oppinut.  (Soveltuu muuten erinomaisesti sovellettavaksi myös koko valtakunnan "demokratian" kuvauksena.)

Kukin sitten miettiköön tykönään, kuinka pitkälti tämä kuvaukseni on yhteneväinen olemassa olevan totuuden kanssa ja kuinka paljon siinä on tälläisen poliittisesti sivistymättömän ihmisen perspektiiviharhaa. Suosittelen kuitenkin lukemaan nettiosoitteesta   www.muutos.kangasalle.fi/blogi/   aiheesta vähän lisää. Myös tämän adressin kommenntiketjua pitäisin erinomaisen valaisevana.


Vieras

#185 Re: Re: Re: Re: Re: Asian ohi

19.09.2013 06:37

#178: Tuula Komsi - Re: Re: Re: Re: Asian ohi

Luitko Aulis Aarnion kirjoituksen Kangasalan Sanomista?

Kumpaa hän tarkoitti, Heini Niklas-Salmista vai Tuula Komsia puhuessaan jopa lain rikkomisesta? En ole seurannut tätä jupakkaa kuin vasta vahingossa joutuessani tälle sivustolle Pyykön sukua tutkiessani.


Vieras

#186

19.09.2013 07:47

Kourallisen itsensä muiden yläpuolelle asettaneiden ihmisten hiekkalaatikko, Ketä tällä tarkoitat.
Tuula Komsi

#187 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asian ohi

19.09.2013 07:55

#185: - Re: Re: Re: Re: Re: Asian ohi

En osaa vastata Aarnion tarkoituksista, kun en ymmärtänyt hänen kirjoituksensa pointtia Sanomissa vähimmässäkään määrin. Pitäisikö kysyä häneltä itseltään... satutko tietämään, josko joku näistä tämän kommenttiketjun nimimerkeistä olisi Aulis Aarnio? Omalla nimellään häntä ei keskustelupalstoilta löydy...


Vieras

#188 Re: Re: Re: Re: Re: Kunnallisdemokratiasta

19.09.2013 08:24

#184: Kristiina Kalliojärvi - Re: Re: Re: Re: Kunnallisdemokratiasta

Kunnissa järjestetään säännöllisin väliajoin kaunnallisvaalit. Niihin kukin lähinnä omia etujaan ajava ryhmittymä asettaa ehdokkaita. Myös sitoutumattomana on mahdollisuus olla ehdolla.

Vaalitulos vaikuttaa siihen, ketkä toimivat kunnanhallituksessa ja eri lautakunnissa.

Ehdokas, jota on mahdollisuus äänestää, joko pääsee kunnanvaltuustoon tai ei pääse. Valituiksi tulleet ehdokkaat käyttävät pääsääntöisesti ylintä päätösvaltaa. Erilaiset takaisinotot kannattaa katsoa tarkemmasta tietolähteestä.

Kuntalaiset siis luovuttavat omalta osaltaan päätöksenteon HARVOILLE VALITUILLE. Valitusoikeus yksittäisellä ihmisellä on, vaikka ei asuisi paikkakunnalle eikä siis voisi äänestää, mutta sillä perusteella, että hänellä on manttaalia paikkakunnalla ja päätös on vastoin hänen etujaan. (Ihan ulkomuistista näin; korjata saa, jos on tullut muutoksia.)

Minulla on edellisestä kotikunnastani videolle talletettuna parikin kunnan/kaupunginvaltuuston kokousta, jossa sama kymmenet vuodet valtuutettuna toiminut vasemmiston valtuutettu henkilövalinnan yhteydessä varsinkin valittaa, että hän ei ole saanut kotiin tietoa ehdokkaista. Mikään ei kuitenkaan olisi estänyt häntä saamasta henkilöturvatunnusta lukuun ottamatta kaiken mahdollisen tiedon virkoihin hakeneista. Asioihin on paneuduttava. Joillakin paikkakunnilla melkein kokopäivätoimisesti. Ellei ole perehtynyt käsiteltäviin asioihin, on turha myöhemmin valittaa, että minua vietiin kuin Brooke Liamia vihille.

Asioiden valmistelua ja avoimuutta tai salassapitoa varten on oma säännöstönsä. Kangasalan kunnan kirjastostakin tietoa löytynee, nykyaikana helpoimmin netistä, ihan kotona. Vaikkapa finlex ja joku hakusana, ja löytynee infoa.

Yhdestä asiasta erikoisesti minäkin luottamushenkilöitä kritisoin. Siitä, että keskivertoedustaja ei taida tietää toimivansa virkavastuulla eli häntä koskevat samat pykälät kuin viranhaltijoita rikosten osalta. Kansanedustaja Ilkka Kanervan juttu koskee hänen toimintaan luottamusmiesasemassa. Aamulehti to 19.9.2013 kannattaa lukea tässä suhteessa. Muistaakseni Mörttisen juttu.

Jääviyksistä kannattaisi pitää suurempaa haloota, mitä nykyään tapahtuu. Mutta kukapa lähtee ruokkivaa kättä puremaan...


Vieras

#189 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asian ohi

19.09.2013 08:53

#187: Tuula Komsi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asian ohi

Aulis Aarnion teksti oli peruskauraa. Siis sitä, jota opetetaan kunnallis- ja hallintotieteiden aikaisemmin arvosanaopetukseksi nimitetyssä koulutuksessa. Luulisin, että nämä asiat paukutetaan luottamushenkilöiden päähän. Ainakin edellisellä paikkakunnalla asuessani ymmärsin luottamushenkilöille juuri näitä asioita selvennettävän.

Luulisin myös, että jo lukiossa yhteiskuntaopin yhteydessä kunnallinen päätöksenteko valituksineen on sinunkin kouluaikanasi käyty läpi. Ainakin Pirkko Helppolainen, sittemmin Kuhanen, tarmokkaasti näitä asioita käsitteli 1960-luvulla. Kangasalan yhteiskoulussa, lukiossa.

Olen saanut sen käsityksen, että samat seikat ovat hämäriä ainakin Heini Niklas-Salmiselle. Näitä asioita ei hoideta kanteluilla. Ei ainakaan niin, että päätös muuttuisi.

"Kangasala-talolle" tuntuu kertyvän käyttöä:

1) jokaiselle kuntalaiselle tarkoitettu kurssi siitä, miten kunnallinen päätöksenteko toimii

2) kunnallistalouden kurssi

3) kansantalouden kurssi

4) yritystalouden kurssi

6) unkarilainen kulttuuri (Tuula Komsi, Outi Karanko-?)

.

.

:)

 

Kristiina Kalliojärvi

#190 Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

19.09.2013 10:07

Eivätköhän nuo kurssit olisi tarpeellisia ennenkaikkea tämän Kimmo Pyykkö-mausoleumin taustavoimille. Pienenä korjauksena esittäisin kuitenkin unkarilaisen kulttuurin kurssin korvaamista matematiikan alkeiskurssilla.

Tuon porukan nykyisen matematiikkan osaamisen mukaanhan: kuralla oleva kuntatalous miinus ties kuinka monta miljoonaa = ei ole mistään eikä keltään pois. Ja auttaa Kangasalan uuteen nousuun?

voi taivas...

#191 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asian ohi

19.09.2013 10:40

#189: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asian ohi 

 Tarvitaanko hallintotieteiden koulutusta jotta voisi sanoa mielipiteensä Kimmo Pyykkö -museosta? Mihin muuhun tarvitaan hallintotieteiden koulutusta? Hallintotieteiden osaamisellako korvataan sydän, järki ja arvostelukyky? Hallintotieteilläkö ajattelit houkutella kävijöitä museoon, joka on taloudellinen ja estettinen ja moraalinen katastrofi?


Vieras

#192 Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

19.09.2013 11:01

#190: Kristiina Kalliojärvi - Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

No selkokielellä seuraavasti:

A. Heini Niklas-Salminen on tehnyt kantelun. Sillä tavalla ei päätöstä kumota. Heini Niklas-Salminen on tältä osin se, joka on kurssituksen tarpeessa.

B. Asioita lähempää seuranneena tiedät, onko mahdollinen salaisuuksien rikkoja Heini Niklas-Salminen vai Tuula Komsi. Aulis Aarnio saattoi vastaisen varalle antaa ohjetta. En lähde penkomaan menneitä. Selvittäkää kolmen kopla keskenänne, kuka sanoi ja mitä ja koska. Missä asemassa ollessaan.

Matematiikan suhteen olen samaa mieltä. Menetelmäopintojenkin suhteen. Yrityksen taloustieteessä, sen laskentatoimessa (rahoitus ja verotus) ja kansantaloustieteessä on matematiikkaa tai paremminkin laskemista yllin kyllin. Markkinoinnissa. Psykologiassa. Niiden lisukkeeksi on hyvä opiskella yhteiskuntatieteitä, lakia, kasvatustieteitä, kunnallisasioita ja hallintotieteitä. Kieliäkin. IT-taitojen ja varsinkin 10-sormijärjestelmän hallinta eivät nekään ole pahitteeksi. Kaikessa on jatkuvasti päivittämisen ja parantamisen varaa. Jokaisella.

Ihan mielelläni kuuntelisin uudelleen Kyösti Pulliaisen luentosarjat. Vaikka siellä veistosten kanssa samassa tilassa.


Vieras

#193 Re: Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

19.09.2013 11:49

#192: - Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa" 

 salaisuuksien rikkoja...??? Sinä et varmaan tykkää myöskään tutkivista journalisteista tai poliiseistakaan. Heilläkin on tapana "rikkoa salaisuuksia". Mutta Heinillä tai Tuulalla ei tunnu olevan salattavaa. Siksi he esiintyvät omilla nimillään, toisin kuin sinä...


Vieras

#194 Re: Re: Re: Re: Re: Asian ohi

19.09.2013 16:26

#175: - Re: Re: Re: Re: Asian ohi

Minusta saat vapaasti olla kriittinen, mutta hatarat tiedot sinulla taitaa olla Kangasalasta ja pitäjän kuuluisimmasta kuvanveistäjästä, tai olet  epäluuloinen.


Vieras

#196 Re: Re: Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

19.09.2013 16:36

#193: - Re: Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

Ei varmaankaan, mutta kunnallisessa toiminnassa on.


Vieras

#197 Re: Re: Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

19.09.2013 16:54

#193: - Re: Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

sivu/29/31

http://www.paijat-hame.fi/easydata/customers/paijathame/files/kuntayhteistyo/seminaarit/luottamushenkilosemmat/2013_01_23/esitykset/2013_01_23_virkkunen_valtuutettu.pdf

ASIOIDEN JULKISUUS/SALASSAPITO
Asiaa sääntelevät lukuisat eri lait mm. laki viranomaisen
toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki) ja henkilötietolaki.
Pääsääntönä on, että viranomaisen asiakirjat ovat
julkisia, jollei niiden julkisuutta ole erikseen lailla
rajoitettu.
Asiakirjat voidaan jakaa julkisiin, ei julkisiin ja salaisiin.

Loppu pitää lukea tuolta osoitteesta. On vaikea kopioida tähän.


Vieras

#198 Re: Re: Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

19.09.2013 16:56

#193: - Re: Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

"

Salaisen tiedon ilmaiseminen on rikoslain mukaan

rangaistavaa."


Vieras

#199 Voi hyvät siskot

19.09.2013 18:43

Kyllä teiltä menee vielä yöunet tässä karnevaalitouhussa. Kulttuurihenkilöinä tietänette, että sydämen sivistys ei ole suunpieksentää.

Vieras

#200 Re: Re: Re: Re: Kurssitarjonta tulevassa "Kangasala-talossa"

19.09.2013 19:16