Pro Lauttasaaren vesitorni

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Lauttasaaren vesitorni.

huolestunut

#26

30.10.2013 19:48

Tietenkin vesitorni tulee säilyttää Lauttasaaren ja myös Helsingin maamerkkinä. Vankka betonirakennus kyllä pysyy pystyssä seuraavatkin vuosisa-dat. Merkillistä päättäjien lyhytnäköisyyttä vainota vähäisiä historiallisia kohteita. Helsinkiä tuhosivat myös sodan jälkeen helsinkiläiset päättäjät enemmän kuin pommitukset. Jätetään torni pystyyn ,aidataan tarvittaessa ja annetaan seuraavien päättäjien saattaa torni arvoiseensa kukoistukseen.
Jos on kyse hyvästä tontista, hävetkää päättäjät ja katselkaa noita meren täyttöja, siellä löytyy tontteja.

Vieras

#27

31.10.2013 12:26

Puuhahenkilöthän voisivat itse rahoitaa tuon niin rakkaan hankkeensa. Halpakin olisi, jos heihin on uskomista. Kaupunki se vain suurentelee kuluja!

Vieras

#28

31.10.2013 14:11

Maamerkkimme on säilytettävä ja sillä sipuli!
Calvin

#29 Vähän realismia

01.11.2013 10:45

Taitaa suhteellisusstaju olla kadoksissa niiltä, jotka säilyttämistä vaativat? Olen käynyt sisällä ja mm. seuraavat asiat puuttuvat: Portaikko, varauloskäynti, sähkö, vesi, viemäri nyt aluksi. Jo niiden rakentaminen maksaa kymmeniä, ellei satojatuhansia euroja. Kenen vastuulle tulee tornin ylläpito? Mitä tuottoja tornista voi saada; ei mitään. Alkuinnostuksessa muutama utelias ostanee kahvikupilleisen; niillä tuloilla ei mitään kateta. Lähikaupan mainosta mukaellen: "Järki käteen!"

Vieras

#30

02.11.2013 09:06

Ellei adressi tuota toivottua tulosta(purkaminen peruutettu),voimmehan ottaa oppia Greenpeacen hörhöistä ja yhtenä miehenä/naisena muodostaa tornin ympärille ihmisrinkulan...
Ex- lauttasaarelainen

#31 Puretaan vaan

03.11.2013 11:21

Itse odotan suurella ilolla sitä päivää kun kaupungin purkukalusto tulee paikalle ja todellakin meinaan itse olla eturivissä hurraamassa kun tämä rumilus viimeinkin häviää pilaamasta kaupunkikuvaa.

Miksi lauttasaarelaiset eivät vaikkapa Lauttasaari-Seuran johdolla kerää rahaa ja osta tätä "kulttuurillisesti merkittävää" tornia ja remointoi sitä ja perusta sinne kahvilaa? Haluisinpa nähdä itsekin kuinka moni oikeasti tulisi käyttämään tätä kahvilaa kun oletetaan, että tuotoilla pitäisi kattaa ylläpitokulut. Tuskin kovin moni saarelainen suostuisi maksamaan 10 euroa pullasta ja 5 euroa kahvikupillisesta, luultavasti kaikki hakisivat pullansa S-marketista halvemmalla ja valittaisivat kun tornin kahvila on niin kallis...

Muistetaan vaikkapa eräs luomukauppa Vattuniemestä. Sekin joutui lopettamaan toimintansa kun ei lauttasaarelaiset suostuneet maksamaan hieman kovempaa hintaa kivijalkakaupan tuotteista vaan menivät S-markettiin halvemman hinnan perässä. Vaikka aina itketään seuran lehdissä kun ei täällä ole mitään ja pitäisi olla sitä ja tätä niin miksi näitä liikkeitä ei sitten tueta asioimalla siellä kun ne kerran saadaan? Niin hintahan näissä erikoisliikkeissä on ymmärrettävästi kovempi...
Sienimetsä

#32 Rapistuva romu

03.11.2013 11:48

Taas tässäkin tapauksessa näkee sen, että kun lauttasaarelaiset jotain haluaa niin jonkun muun se pitäisi maksaa ja kantaa taloudellinen vastuu siitä.
Olisiko Lauttasaari-Seura halukas ottamaan tornin ylläpidon vastuulleen jos kaupunki sen kunnostaa? Seura maksaisi kaikki tornista aiheutuvat kustannukset jatkossa omilla rahoillaan ja jos ei muuten seuralta löydy rahaa, vaikka seuran mukaan torni onkin kultakaivos, niin nostatte jäsenmaksua ja varmasti tulee uusia jäseniä jotka haluaa säilyttää tornin.

Jos torni jätettäisiin pystyyn rapistumaan ja aidataan niin olisiko seura valmis kantamaan vastuun jos torni romahtaa kuten Jyväskylässä hiljattain tapahtui? Jos ei niin miksi ei, tornihan on todella hyvässä kunnossa seuran mukaan.

Vieras

#33

04.11.2013 07:32

Saaren hoitoa laiminlyödään! Katujen ja teiden kunto on alaarvoista, venesatamien valaistukset, laiturit ja lähin ympäristö on rempallaan. Puistot rempallaan. Terveys palvelut eivät ole tästä maailmasta. Nyt piste iin pälle on päätös vesitornin poistosta. Olisko nyt oikea hetki erottaa Lauttasaari Helsingistä. Se olisi varmaan suuri helpotus Helsingille kun pääsisivät saaresta eroon.

Heidi

#34 Mahtava joogasali!

04.11.2013 11:42

Olen Lauttasaarelainen jooganohjaaja. Tältä muuten niin ihanalta saarelta puuttuu se ihana joogasali. Vielä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.11.2013 11:43


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.11.2013 11:44



Vieras

#37

04.11.2013 13:38

Lauttasaaren vesitorni on osa kaupunginosan identiteettiä, jollaiseksi se on vuoien mukana kasvanut. Kaupungin identitettiä ei luoda vaan se muovauttu ja kasvaa omakseen. Luonteikas kaupunki on mielekkäämpi paikka asua.

Lauttasaaren vesitorni on osa lapsuuden maisemaanikin. Siellä asunut isoisä kuntoili päivittäin vesitornin metsissä. Tämän lääkäri ukin ex-libriksessä on mänty, joka kasvoi vesitornin ympärillä olevassa metsässä. mänty kasvaa kalliolla ja juuren etsiytyvät kalliota myötä pitkän matkan maahan.
Pois muuttanut

#38 Re:

05.11.2013 10:42

#33: -

NytTodellakin olisi hyvä aika erottaa Lauttasaari Helsingistä! Johan Lauttasaari-Seurakin tätä jossain lehdessään toivoi aikaisemmin, tosin seuran mielestä vaikka saari irtautuisi Helsingistä niin Helsinki silti olisi velvollinen maksamaan kaikki saaren kulut ja hoitamaan lumityöt jne jne... Lauttasaarelaista logiikkaa taas sekin...

Nyt jos erotetaan Lauttasaari Helsingistä niin vielä ehtisi jättää metropysäkit tekemättä ja puolestani vaikka saareen johtavat sillatkin voisi poistattaa.

Laru-61

#39 Re: Vesitornista mini-Heureka

05.11.2013 12:05

#4: Kari Lehtonen - Vesitornista mini-Heureka 

 Samaa mieltä,tai hieman muokattuna esim. pysyvä Suomen sieninäyttely/museo. Sienen eli vesitornin jalkaa voisi leventää lasiseinämällä ja kerroksilla mihin näyttelytilat tulisisvat. Tornin muoto säilyy lasiseinämän takia ja valaistuksella.Vesitilaan kahvila ja opetustilat..

 


Vieras

#40

08.11.2013 09:44

Heijastetaan siihen vaikka ufon tai majakan valot tai maalataan kärpässieneks .
Upottakaa Laru

#41 Purkakaa se romu

08.11.2013 17:48

Ei ole ok, että aivan keskustan vieressä on tällainen rikkaampien oma puistosaari ja samaan aikaan kaupungissa on valtava asuntopula. Vesitorni tulee räjäyttää ja kerta kaikkiaan tehostettava tilankäyttöä siinä saaressa. Tajuatteko, että jengiä asuu kymmenen ja parinkymmenen kilsan päässä, kun ne voisivat asua siinä, missä teidän rakas vesitorninne ja surkeat rivitalonne ovat tuhlaamassa rakennusmaata.
No voi kamalaa

#42 Re: Mahtava joogasali!

08.11.2013 17:50

Pois muuttanut

#43 Re: Purkakaa se romu

09.11.2013 09:55

#41: Upottakaa Laru - Purkakaa se romu

No hei nyt on ihan pakko korjata tässä kirjoituksessasi ollut vakava virhe! Lauttasaaressa ei suinkaan asu rikkaita vaan enemmänkin keskituloisia ja hieman sitä paremmin tienaavia. Anteeksi vain mutta niin se vaan on.

Siinä olet oikeassa, että vesitornin voisi purkaa ja vaikka parkkipaikka tai lumenkeräysalue talveksi:)


Vieras

#44

10.11.2013 15:58

Mun mielestä kaunis kanttarelli torni kannattaa
säilyttää maa merkkinä Lauttasaaresta .
Sakke

#45 Lauttasaaren vesitorni, suojelun arvoinen kohde - ilman muuta

10.11.2013 17:48

Lauttasaaren vesitorni on kyllä vähintään kaksin verroin kauniimpi kuin moni muu vesitorni, esimerkiksi Herttoniemeen rakennettu. Maamerkkinä se on mahtava näkyessään niin moneen eri suuntaan: merelle, Keilalahteen, Laukkaniemeen, Kaskisaareen, Kuusisaareen, Munkkiniemeen, Seurasaareen, Meilahteen, Töölöön, Hietsuun, Lapinlahdelle, ... Lauttasaaren eri osista nyt puhumattakaan.

Kaunis vesitorni tulisi säilyttää jo yksin arkkitehtonisista syistä. Se on myös osa kaupungin, ja erityisesti Lauttasaaren identiteettiä, alueen omaleimaisutta omalta osaltaan vahvistava, ja siksi myös symboliarvoltaan säilyttämisen arvoinen kohde.

Olisivatko viimeksi mainitut piirteet suurin syy kaupunginhallituksen tekemälle purkupäätökselle? Onko mahdollista, että kyseessä on jonkinlainen kosto Lauttasaaren asukkaille, jotka eivät nöyrän mukisematta ole hyväksyneet kaikkea sitä, mitä esim. kaupungin kaavoittajat ovat saarellemme ja sen liepeille aikojen saatossa kehdanneet ehdottaa? Mikäli näin ei ole, uskoisin kaupungille olevan mahdollista perua jo tehty ikävä päätös, jonka taloudelliset perusteetkaan eivät liene kvantitatiivisesti täysin kiistattomia.

Uutta käyttöä vesitornille voisi saada esimerkiksi päällystämällä sen laaja yläpinta kokonaan tai osittain aurinkokennoin, ottamalla sen alla oleva nykyinen säiliötila käyttöön kahvilana, tilausravintolana/-edustustilana, uima-altaana (kuten joku jo taisi aiemmin ehdottaa), Guggenheim- tai salakuljetus-/kieltolakimuseona, vehreään kaupunginosaamme turisteille suunnattujen, opastettujen patikkakierrosten kohteena, näkötornina tai vaikkapa ihan vain pirtuvarastona (tai edellisten yhdistelmänä). Muitakin, toistaiseksi esittämättä jääneitä ideoita varmasti löytyisi ...
mielikuvitus

#46 Kanttarelliks minäkin sitä ajattelin ,kun vielä heijastettais siihen kullankeltainen valo niin oRe:

11.11.2013 08:30


Vieras

#47

21.11.2013 09:13

Kiitos pro liikkeen aloittajille. Kyllä Suomessa osataan telaketju- ja puskutraktorihommat-Helsinki mukaanlukien. Kun luin tarinaa yli 120 vuotiaasta Eiffel-tornista joka kestää ja jota hoidetaan kuin kukkaa kämmenellä ei voi kuin ihmetellä suomalaisten (suomalaisten päättäjien) ajatuskulkua.

Vieras

#48

21.11.2013 12:10

Kun kuvasimme elokuvan "Opus H O, Rapsodia vedelle" 1962 Muistan ikuisesti kun Harkimon kanssa ihmettelimme mahtavaa kaikua mikä tornissa sisallä oli. Pidetään kaiku tallella ja torni PYSTYSSÄ: Mara Kakko
Arriflex

#49 Mara Kakko

21.11.2013 12:27

Tornin kaiku on asia joka tulisi huomioida useissa eri tarkoituksissa, ja ennen kaikkea TORNIN merkitys maisemassa kun lähestytään mereltä LARUUN ja STADIIN ! Toivon että kerättäisiin kuvamateriaalia tornin rakentamisen eri vaiheista, saataisi se julkisuuteen oikeissa paikoissa koko kansan tietoisuuteen jo nyt historiallisesta TORNISTAMME.

Vieras

#50 Re:

21.11.2013 14:17

#6: -

Antenneja puretaan parhaillaan.