Ei tuulivoimaloita Linnansaaren kansallispuiston lähirannoille

että niin se vaan on

#1 Vastustusesta huolimatta...

12.01.2014 08:02

On se merkillistä, kun vastustetaan tuotantolaitoksia, ovathan ne tärkeämpiä,kuin huvilaeläjät,jotka voivat hakeutua muualle,vaikkapa ulkomaille.
Tuulivoimalat voidaan myös sijoittaa kansallispuistoihin, myytäessä ne ulkomaille saataisiin parempaa hintaa suojelualueista.Nythän avautuu taas Venäjällä uusi öljylähde,jossa on arvioitu olevan öljyä n.65000 miljardin euron arvosta.Jolla rahalla voisi ostaa koko Suomen maat, teollisuusden ja tuotantolaitokset.

Vieras

#2

12.01.2014 10:44

En halua maksaa sähköstä 10,5 centtiä/kWh + siirtomaksu+ verot.

Vieras

#3

12.01.2014 12:39

Mielestäni tuulivoima on kannatettava asia mutta kansallismaisemaa ei tule turmella. Valtio tukee voimakkaasti tuulivoimaa joka on hyvin vähän työllistävää ja paikallista hyvinvointia hyödyttävää, mielestäni järkevämpää olisi tukea maa-lämpöä joka työllistäisi asennusfirmoja ja hyvin nopeasti tulisi ostovoimana ja veroeuroina takaisin yhteiskunnalle.
Uskomatonta touhua!

#4 Suojele luontoa,minä tuhoan sen ja sinä lopulta vielä maksat sen!

12.01.2014 18:44

Myös Keskieuroopassa ovat Suomeen rakennettavien tuulivoimaloiden osakkeet myynnissä, myydään sähkö korkealla hinnalla Suomessa ja kääritään tuotot ulkomaisten investoijien taskuun. Kun on saatu haalittua rahaa kasaan riittävästi, laitetaan yhtiö konkurssiin ja jätetään romukasat koristeeksi! Esimerkkejäkin jo löytyy.
Tuhoja on helpoin tehdä sinne, missä oletettu vastustus on pienin. Jos tuulivoimajättiläisiä kaikkialle haluttaisiin, niin ei niitä Haukiveden rannolle edes tarjottaisi,mutta kun monesta paikasta ovat lähtöpassin saaneet, niin vaihtoehdot vähenevät!!
vastutetaan

#5 OK

12.01.2014 19:36

Jos se onkin sellaista peliä,että rahastetaan oikein ukomaita myöten,niin silloin on parasta vastustaa ja oikein rynnäkköiväärien kanssa suojella luntoa tuhoajia vastaan.

Meitä pissitään silmään

#6 Miljardeja euroja tuulivoimateollisuudelle!

12.01.2014 20:23

Miksi meidän pitäisi tukea tuulivoimaa verovaroillamme? Me paikalliset asukkaat saamme kärsiä haitat ja muut käärivät voitot. Sähkölasku ei pienene tuulivoimaa tukemalla. Valtio on varautunut tukemaan tuulivoimayhtiöitä 12 vuoden aikana 2000 miljonaa euroa veronmaksajien rahoilla jotta kuusi prosenttia sähköstä tuotetaan tuulivoimalla.Tuulivoima ei ole päästötöntä energiaa. Fysikaalinen ympäristösaaste jatkuu vuosikymmeniä kauas tunkevan bassomelun, varjovälkkeen, vilkkuvien lentoestevalojen ja maiseman hallitsemisen takia. Linnuille, maaeläimille ja luonnon virkistyskäytölle aiheutuvia vahinkoja ei edes kyetä arvioimaan. Suurta huijausta koko tuulivoima tuotanto.Yhtiöille "vihreä energia" on oiva bisneksen verho. Ei ihme, että veroparatiisien pääomasijoittajat ovat rynnineet apajille. Voimalat ovat pystyssä n. 20 vuotta ja sitten on metsät täynnä ruostunutta romua.
vieras

#7 Tuulivoimaa vastustaa pieni Ydinvoimaa ajava Mafia !

13.01.2014 14:18

Uusiutuvaa energiaa kannattaa,jokainen vastuullinen elävä henkilö !
Saksakin luopuu kaikista Ydinvoimaloistaan joita on 40 kpl.
Uraanivoima tuhoaa ajankanssa kaiken elollisen maan kamaralta .Talvivaaran Uraanikaivos on suljetta kaiken elollisen nimissä ikuisiksi ajoiksi,nyt jo tuhot ovat valtavat ,milloin alkaa
järvien sekä saastuneiden maa-alueiden puhdistus ?
Vielä niitä honkia humisee jne

#8 Ottakaa selvää asioista.

13.01.2014 16:38

Kansallispuistot on perustettu aikoinaan tiettyä asiaa varten. Ihmisille virkistykseksi ja eläimille elintiloiksi. Kannatan, että kansallispuistojen lähialueet myös suljetaan tuulivoimaloiden rakentamisen ulkopuolelle. Tuulivoimaa ei tarvitse rakentaa luonnon hiljaisille alueille ja erämaille. Tuulivoima sopii tehdasalueille, teiden varteen, meren rannoille jne. Siis sinne missä on muutakin rakennettua sekä melua ja hälyä. Tuulivoimaa on jo nyt rakennettu tarpeeksi (tilastoja ja lukuja löytyy). Energiaa voi tuottaa muillakin uusiutuvilla luonnon varoilla kuin tuulella. En usko, että täällä on mitään mafiaa joka vastustaa tuulivoimaa (mafiat on esim. siellä missä kansalla itsellään ei ole paljon sananvaltaa asioissa), täällä on asiaan perehtyneitä ihmisiä jotka ovat ottaneet selvää miten tämä tuulivoimakuvio pyörii. Saksa on myös vähentänyt tuulivoimaloiden rakentamista ja myy nyt esim. tyhmille suomalaisille valmistamiaan tuulivoimaloita. En vastusta tuulivoimaa, mutta annetaan olla hiljaiset alueet luonnontilassa ja vaikka jokaiseen etelä-suomen kaupunkiin paljon tuulivoimaloita koska kansa tuntuu niitä haluavan. Linnanmäellä ja monella muullakin mäellä kaupungeissa tuulee, että siitä vaan rakentamaan.
Esko

#9 Lisää elämälle ystävällistä tuulivoimaa kaikkialle

13.01.2014 19:53

Ydinvoimalla tuotettu sähkö ei kuulu enää tällevuosituhannelle.
Uusiutuva energia on otettava käyttöön välittömästi.
Kuten tiedämme puhtaasta vedestä on jo nyt huutava pula.
Uraanivoima kaivoksineen tuhloaa kaikki elämän peruselementit.
Nyt ei enää ole varaa rakentaa Ympäristörikollisten lahjomaa Ydinvoimaa=Uraanivoimaa.
Tietämätön saa olla, mutta ei tyhmä

#10 Re: Tuulivoimaa vastustaa pieni Ydinvoimaa ajava Mafia !

13.01.2014 20:22

#7: vieras - Tuulivoimaa vastustaa pieni Ydinvoimaa ajava Mafia !

Juu. Saksalaiset laittaa silmät kiinni ja sulkee ydinvoimaloita. Mahtaako niitä kukaan rakastaa, Suomessakaan. Mutta kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää. Saksa ostaa vaivihkaa venäläisillä reaktoreilla tuotettua ydin voimaa Tsekistä ja Puolasta, kun omat tuulimyllyt eivät riitä tuottamaan tarpeeksi sähköä. Ei huoleta kun ei tuoteta ydinsähköä omalla maaperällä, pannaan vaan pää pensaaseen. Kansalaisethan  eivät pysty töpselistä näkemään  mistä se sähkö sinne tulee, kuvittelevat vaan että on hienoa vihreää sähköä ja maksavat kaksinkertaisen hinnan sähköstä suomalaisiin verrattuna. Ja samaan aikaan Saksaan pitää rakentaa kovalla kiireellä 15 uutta hiilivoimalaa ja 16 uutta kaasuvoimalaa, että saadaan ei-toivottu ydinsähkö korvattua. Siinä samalla humahtaa hiilidioksidipäästöinä taivaalle Kiotossa sovitut Saksan tavoitteet hiilidioksidipäästöjen leikkaamiseksi. Humps.

Virallisen tilaston mukaan Saksassa oli vuoden 2012 lopussa tuulivoimakapasiteettia 30 gigawatin verran, mutta ne tuottivat vain 8  prosenttia energiasta. Siis 92 % piti tuottaa muilla energiamuodoilla. Tuulivoimaa rakennettiin lisää asukkaiden vastutuksesta  huolimatta 1000 megawatin verran, mutta heikompien tuulien takia myllyjen sähköntuotto väheni  6 % edelliseen vuoteen verrattuna. Myllyjen todellinen tuotto olikin vain 17 % niiden nimellistehosta. Nämä tilastot löytyy netistä jos osaa tarpeeksi lukea saksaa tai englantia tai käyttää Kuukkelin kääntäjää.
Saksalaisten maksama hinta sähköstä on silti halvempi kuin Tanskassa, joka on tungettu täyteen myllyjä. Kun Tanskassa oikein rajusti tuulee, niin tanskalaiset myllyfirmat hädissään myyvät sähkönsä tappiolla markkinahintaan verrattuna vaikka norjalaisille. Näin tapahtui justiinsa äsken pohjoismaisessa sähköpörssissä. Jos tanskalainen myllyfirma saa siitä vaikka edes yhden euron megawattitunnilta, niin sekin kannattaa, koska firma saa sen päälle valtion tuen. Ja norskit hierovat käsiään, käyttävät tanskalaisten myymän halvan sähkön ja täyttävät sillä aikaa tunturialtaansa  piripintaan. Ja kun Tanskassa tulee tuuleton päivä, niin norskit myyvät tanskalaisille vesisähkönsä kiskurihintaan.  Samaa voi ennustaa tapahtuvan Suomessa. Veronmaksat maksavat tuen sähkölaskussaan ja tuulivoimafirman omistajat skoolaavat sille Bahamasaarilla, onnitellen toisiaan miten tiettämättömiä suomalaiset ovatkaan tuulimylly-bisneksestä.
Valtavien sähkönsiirtoverkkojen rakentaminen merituulivoimaloista Pohjanmereltä läpi Saksan Baijeriin on aiheuttanut kiivasta vastarintaa, kun vanhoja metsiä ja luontoalueita hakataan paljaaksi niiden tieltä. Maaliskuussa 2013 Saksan energiaministeri Peter Altmeier arvioi tarvittavien siirtoverkkojen kustannukseksi 120 miljardia euroa, ja koko Saksan ”vihreän energian” toteuttamisen hinnaksi  käsittämättömät 1000 miljardia euroa. Saksalaisilla sentään vielä on jonkun verran järkeä päässä, ja tukia on siellä nyt ruvettu leikkaamaan. Sikäläiset luonnonsuojelijat  laskivat äskettäin, että tuulimyllyille ja siirtoverkoille tarvittavat hakkuut itse asiassa aiheuttavat niin paljon hiilinielujen katoamista, että se kumoaa tuulivoimalla saavutettavat laskennalliset päästöhyödyt, jotka nekin on pantu kyseenalaisiksi.
Faktaa!

#11 Re: Re: Tuulivoimaa vastustaa pieni Ydinvoimaa ajava Mafia !

13.01.2014 20:55

#10: Tietämätön saa olla, mutta ei tyhmä - Re: Tuulivoimaa vastustaa pieni Ydinvoimaa ajava Mafia !

Kiitos järkevästä selvityksestä, miten Saksan maalla mennään.

 

Realisti

#12 Re: Tuulivoimaa vastustaa pieni Ydinvoimaa ajava Mafia !

14.01.2014 07:03

#7: vieras - Tuulivoimaa vastustaa pieni Ydinvoimaa ajava Mafia !

Saksa ostaa ydinvoimalla tuotettua sähköä vanhoista itäblokin maista ja rakentaa uusia hiilivoimaloita, koska tuulivoima tarvitsee säätötuekseen AINA muita energiatuotantomuotoja! Tuuli ei ole tasainen energianlähde eivätkä ihmiset suostu elämään siten, että sähköt toimisivat vain hyvissä tuuli-olosuhteissa.


Vieras

#13

14.01.2014 14:29

asia on tosi hyvä !! ,mutten taida asiitä huolimatta maksaa allekirjoituksestani ? Eikö se pitäisi olla päinvastoin ?
Realisti

#14 Re:

15.01.2014 06:44

#13: -

Allekirjoituksen yhteydessä ei peritä maksua - ei olisi edes mahdollista!

maisema myy, ei melu

#15 miksi

16.01.2014 14:45

miksi pilata ympäristö kalliilla tuulivoimalla?

Vieras

#16 Re: Vastustusesta huolimatta...

17.01.2014 15:49

No ota sitten omalle pihalles pari tollasta

 

Majakkaluoto!

#17 Halpaa sähköä???

17.01.2014 16:26

Se joka täällä ihanoi tuulivoimaloita halvan sähkön takia vois ottaa vähän selvää asioista. Ensinnäkin se ei tule vaikuttamaan sähkönhinnassa yhtään vaikka täällä olis 10 tuulipuistoa saimaan rannalla. Herrat ja Rahamiehet ne voitot käärii ja kansa vikisee! Samoinsanoin voin todeta Osikonmäen kultakaivoksen hankkeen suhteen! Sitä ihanoidaan työpaikkojen ja vero Eurojen takia luonnonkustannuksella. Ne harvat Rantasalmelaiset työntekijät jotka sieltä töitä saisi(korostan harvat)ja jotka verot kylään maksaisivat, niin olisiko siitä hyvä hinta ensiksi saastuttaa Alanen joka varmaan saastuisi, siitä kivenheitto ja seuraavaksi liipasimella on kolkonjärvi ja kunnon Tarvivaara toiminnanlla vielä Jorosselkä johon Kolkko laskee ja Haapaselkä jotka ovat samaa järveä. Noh siitä, Virtasalmen kautta sonnat saimaalle tai Tornioselän ja käärmevirran kautta Saimaalle!
Voin tässä vain todeta, että kun se viimeinen puu on kaadettu ja se viimeinen järvi/joki myrkytetty ja ne viimeiset terveet kalat sieltä pyydystetty niin silloin tajuamme että Perkules! Ei sitä rahaa pystykkään syömään!
Faktaa ei fiktiota

#18 Ettei totuus unohtuisi!

17.01.2014 22:18

Työllistävyydestä ja vähän muutakin faktaa. Kun rakennetaan yksi tuulivoimala, se maksaa n. 3,5-4,5 milj.euroa. Rakentaminen ketää 3-4 kk. 75% kustannuksista on turpiinin hinta joka tulee ulkomailta. Tuulivoimayhtiöillä on omat ammatti asentajat. Aliurakat kilpailutetaan (siis maansiirto, sorat, betoni jne). Pitää rakentaa tiet jotka kantaa 200-300 tonnia+120-150 tonnia painavat nosturit. Tiet on oltava 12-15 leveät (siis metsäautotietkin jos tehdään voimalat metsiin tai tiettömille paikoille)ja kaarteissa kaksi kertaa leveämmät. Yksi mies huoltaa monta voimalaa tai on etäohjaus. Elinkaari on nykytiedon mukaan vain 12-15 vuotta.Haittoja on bassomelu, linnusto kärsii, riista häipyy, häiriöt digilaitteissa jne. Tuulivoimaloissa on paljon jalometalleja, mistäs ne tulee. Entäs betonin koostumus, mitä se sisältää. Valuuko pohjavesiin jotain, betonia on sentään 750 kuutiota/voimala. Siirtoverkot täytyy tehdä kuitenkin. No kunta saa kiinteistöverotuottoa jonkun verran ja maanomistaja maavuokraa. Tuulivoimayhtiöiden osakkeenomistajat 161% tuoton. MUISTAKAA MAANOMISTAJAT KATSOA SE VUOKRASOPIMUS TARKKAAN. SIELLÄ VOI LUKEA ETTÄ SOPIMUS VOIDAAN SIIRTÄÄ KOLMANNELLE OSAPUOLELLE! KENELLE, ETTEI VAAN TAAS RAJAN TUOLLE PUOLEN. Tällä hetkellä sähköveroa maksamalla tuemme näiden tuulivoimaloiden rakentamista, että silleen ja luonto kiittää.

Vieras

#19 Seuraavat henkilöt varmaankin kannattavat kaikkia hyviä asioita

17.01.2014 22:25

ovathan he allekirjoittaneet adressin "Haluamme desantti Johan Bäckmanin uudeksi lapsiasiamieheksi".

Bäckmanin adressin allekirjoittajien laajaa skaalaa (käykäähän vilkaisemassa adressia).
(vasemmalla ID eli allekirjoituksen järjestysnumero; joitakin saattaa olla poistettukin, ehkä on ruvennut kaduttamaan; alkuperäistä numerointia on saatettu muuttaa)

61 Kim Jong-il North-Korea   Overload manager
63 Helli Kuvonen Orimattila   keinosiementäjä
64 Nikolai Toheloi Espoo   lääkäri
65 Pier Aisen Valkeakoski   parfymologi
66 Tersk Annuppi Helsinki   Mannekiini
67 Kok Osukunai Tokio   Ryhmäterapeutti
68 Per Seensuti Espoo   Siivooja

71 Åtta Suihinki Tukholma   Aikuiskouluttaja
72 Molo Isokulli Joroinen   Keinosiementäjä
73 Per Seensuti Istanbul   siivooja/hieroja
75 Anta Pimpsa Pietari   Sosiaalityöntekijä
76 Alli Kupina Oulu   Perinnöllisyystieteilijä
81 Kar Vanenpilllu Pariisi   Turkiskauppias

91 Pervo Hinttinen Hinthaara   hanuristi
92 Tussu Kutina Lemmenjoki   Rohdoskauppias
93 Per Saukko Perähikiä   Kunnanperverssi
94 Anu Saukko Perähikiä   Kunnanperverssin vaimo
95 Nelli Kuukeri Kauniainen   monikulttuuriasiantuntija
96 Lerppa Kullinen Munamäki   seksuaalivalistaja

102 Amalia Alatussukka-Molotov Pietari   simultaanitulkki
103 Lyyli Isopimpsa Leveäperämäki   Jakeluauton kuljettaja
104 Per Sekarvanen Perämäki   Tuunaaja
103 Lyyli Esteri Guggenheim New York   monitaiteilija
111 Tiukka (tipi) Pimpsanen Yli-Kiiminki   Kondomitehtaan myyntijohtaja
112 Mooses Vähäkahjo Vammala   keksijä
113 Erkki Ylälaho-Kaljunen Rovaniemi   metsuri
114 Jammu Setä Alin helvetti   Lasten ystävä
115 Ulpu Toistoperä-Jankkunen Helsinki   uutistoimittaja
116 Täsä Pimpsaa-Johanille Pietari   jakeluekspertti

(Ps. palataan tuulivoima-asiaan, kunhan ensiksi Suomeen on saatu uusi lapsiasiavaltuutettu.)

Kyllä ois kirveellä töitä

#20 Aina asukkaat kärsii!

17.01.2014 22:45

Tuulivoimala tuottaa melua ns. matalataajuista bassomelua. Melumallinnukset eivät huomioi tätä bassomelua. Esim. Haukivedellä kun maanpinnassa on tyyntä ja ylempänä vielä tuulee ja tuulivoimalan lavat pyörii, voi bassomelu kuulua 8 km päähän. Myös havainnekuvat ovat hölyn pölyä. Kun vaaleat voimalat kuvataan pilvistä taivasta vasten, objektiivia muuttamalla saadaan näyttämään ettei näytäkään pahalta. Jos otetaan tavallisella kameralla kuva siitä mitä ihmissilmä oikeasti näkee, voi näyttää tosi pahalta. Siis objektiivia muuttamalla voidaan saada tuulimyllyt näyttämään pienemmiltä kuin todellisuudessa ovat. Jos voimalat ruostuu 12-15 vuodessa ja tuulivoiman rakentamiseen myonnetty valtion tuki loppuu, niin mitä sitten tapahtuu, eipä tunnu ministeriönkään virkamiehet tietävän. Sinne ne ruostuu luontoon ja tuulivoimayhtiöt ei välitä "kukkasen" vertaa, rahat on saatu ja suomalaisia taas kusetettu.
Venäläisen sielunelämän tuntija

#21 Venäläiset halveksivat heidän saappaidensa nuolijoita, jotka sylkevät oman kansansa päälle

17.01.2014 23:40

Tuollainen nuolija on Johan Bäckman.
Venäläiset ovat pohjimmiltaan reiluja eivätkä hyväksy tuollaisia valehtelevia pyrkyreitä (ainakaan omiin riveihinsä).


Vieras

#22 Re: Venäläiset halveksivat heidän saappaidensa nuolijoita, jotka sylkevät oman kansansa päälle

17.01.2014 23:41

Energian pihtaaja

#23 Tuki suomalaisille työntekijöille ja yrityksille!

21.01.2014 17:23

Kyllä kansallispuistot ja lähialueet on jätettävä tuulivoiman rakentamisen ulkopuolelle. Rumia peltipönttöjä on kauhea katsella. Ei myöskään ydinvoimaa lisää. Sähköä ja energiaa voi tuottaa esim energiapuulla, maalämmöllä ja aurinkoenergialla. Näin tuetaan suomalaista työtä ja yrityksiä. Vähän kalliiksi tulee tuo tuulivoiman tukeminen verovaroilla kun sähkön tuotanto oli vuonna 2013 vain 1% koko sähkön tuotannosta. Hoidetaan tuolla tukirahalla vaikka vanhusten hoito kuntoon. Kaikkein tärkeintä olisi oppia säästämään sähköä ja pienentämään energian kulutusta.
Uraanivoima on kaiken elollisen vastaista

#24 Ydinvoima on kaikista kallein sekä halpamaisin energian tuottamis tapa

22.01.2014 20:49


Olkiluoto kolmosen kustannus arvio on ylitetty kolmin tai jopa nelinkertaisesti.
Uraanivoimalat tuhoaa Uraanikaivoksineen vesistöt sekä laajat maa-alueet .
Uraanivoimalat tuottaa ikuista tappavaa jätettä,sekä tuo valtavasti syöpiä ihmisiin.
On totta että vain lajotu Mafia ajaa enää Uraanivoimaa ,sillä Uraanivoimalta puuttuvat kaikki
kestävät perusteet kokonaan.
vieras

#25 Lopparit on tuhoisa lahjova joukko ,joiden toiminta tulee lailla kieltää.

22.01.2014 21:07


Suomessa on ainakin seuraavat Uraanilouhokset aloitettu !
-1. Uraanikaivos Talvivaara
2. Kittilän Uraanikaivos
3. Raahen Uraanikaivos
4. Virroilla toimiva uraani kaivos
?. Montako on lisää tulossa ?
---Tuhotaan puhdas Suomi sekä sen puhtaat vesistöt vain pienen
Mafian rahan himoisten Ympäristö Terroristien tähden.
Kaikki edellämainitut Uraanikaivokset kiinni ,,,välittömäst kiinni !
Suomen vesistöt ovat kansallis omaisuutta,,,,Ympäristö rikolliset välittömästi telkien taa.

Onko tarkoituksellisen tietoisen järjestelmällisesti,tappaa ja  tuhota Suomen vesistöt ,sekä alistaa

Suomalaiset Uraanin aiheuttaville Syöpä sairauksille,,,?