SUOMELLE OIKEUS PÄÄTTÄÄ ITSENÄISESTI SUSIKANNASTA

Ronja Ryövärintytär
Keski-Suomi

/ #139

26.10.2007 13:27

Lasse haluaa vissiin olla rikollinen..jotenkin tuntuu että susivastaisissa porukoissa annetaan rikoksille anteeksi ja jopa "ymmärretään" niitä. Sellaista en voi käsittää lainkaan. Oman käden oikeudesta puhutaan jatkuvasti ja oikein kannustetaan siihen ryhtymistä. Sellainen rikokseen kannustaminen on myös rikollista suomen lain mukaan.

Ja Lasse, mitä väliä jos susi on hirviä jahdannut? Se on niiden luonnollista riistaa. Eikö susi enää saa syödäkään joidenkin mielestä? Lihaa varmasti sinäkin syöt. Pitäisikö se kieltää sinultakin?

Matti Virtaselle pakko vielä kommentoida. Sanot että suojelijoilta kuulee aina samoja perusteita. Voin sanoa että joka syksy susia vastustavat sanovat aina samat perusteet omalle mielipiteelleenkin, että katsotaas vähän peiliinkin välillä.
Rajanylitykset ovat susilta vähentyneet viime vuosina ja on sitä paitsi outoa, että jotkut ajattelevat niin..siis että kyllähän niitä Venäjälläkin riittää, suomen kannalla ei ole niin väliä.

Poronhoidossa on se tosiasia, että porot ovat täysin vapaata riistaa petoeläimille, koska porot kulkevat vapaina lähes ympäri vuoden.Susi ei ole poroille se pahin vihollinen, sillä ahmojen tekemät "tuhot" ovat lisääntyneet samoin karhun. Nämä pedot vain jätetään monesti huomioimatta, koska susihysteria on niin suuri tälläkin hetkellä.
Sanot suden olevan pedoista pahin! Ja tuon väitteen perustat mille? Karhu on suurimpia uhkia ihmiselle pedoista. Mutta eihän nallekarhuja pelätä, kun niiden tekoset annetaan anteeksi. Hyvä niin toisaalta, mutta miksi olla niin hysteerinen suden tekemisistä.

Kotieläinten suojelu kuuluu eläinten omistajalle. Se on omistajan vastuu. Petoaita tehoaa, kun sen pystyttää oikein ja huolehtii siitä. Mitkään tavalliset sähköpaimenet eivät tietenkään susia tai karhuja pysäytä.
Sanot ettei aidat mitään auta. Kyllä ne auttavat, mutta eivät ne auta siellä paketeissa, vaan vasta kun ne on pystytetty.
En nyt jaksa enempää itse vuodattaa tässä, mutta sanon vain, että järki käteen paniikissakin!!