Espoon Tapiolan koulun tilat oppilaiden etujen mukaisiksi

Toinen äiti Tapiolasta

/ #10 Re: Lautakunnan päätös 14.5.2013

16.05.2013 06:13

#8: äiti - Lautakunnan päätös 14.5.2013

On kuitenkin täysin mahdollista, että Tilakeskus toteaa lähitilojen selvittelyn jälkeen, että Espoonlahti on kuitenkin edullisin ja kätevin. Minä en usko, että tämä Espoonlahden väistötila on millään lailla vielä pois suljettu. Kannattaa katsoa tämä loppuun asti. Suoraan sanoen, näyttää todella huonolta tämä tilanne.

Mitä jo nyt käytännössä tapahtuu Tapiolassa:

- 2001-lasten vanhemmat selaavat ahkerasti painotusluokkalistoja Espoosta ja Helsingistä. Näitähän on jo 5-6:n kilometrin säteellä Tapiolasta vaikka kuinka paljon.

- 2002-lasten vanhemmat harkitsevat muuttamista, tiedän jo useita tapauksia.

Tapiolassa monet asuvat ahtaasti koska on kallista. Mutta perheet ovat ajatelleet, että se ei haittaa koska lähipalvelut ovat loistavat ja Helsinki työpaikkoineen on lähellä. Mutta nyt meille on jäämässä käteen sellainen jackpot, että tällä alueella ei ole lähikoulua murrosikäisille vuosikausiin. Eikä se ole ainoastaan 11 kilometrin päässä, vaan se on 11 kilometrin päässä länteen. Suurin osa vanhemmista lähtee töihin Leppävaaran tai Helsingin suuntaan.

Ja kun sanon ettei täällä ole kohta lähikoulua vuosikausiin, tarkoitan sitä että vuosikausiin. Nimittäin valtuustossa on edelleen sellaista henkeä, ettei Tapiolan koulua pitäisi korjata vaan se pitäisi purkaa. Se taas tarkoittaa monen vuoden viivästystä kun aletaan sorvailla kaavoja uusiksi.

Voin vain arvailla sitä, että tässä tilanteessa moni Tapiolan koulun opettaja hakee jo töitä muualta.