Espoon Tapiolan koulun tilat oppilaiden etujen mukaisiksi


Vieras

/ #14 LÄNSIVÄYLÄ 19.5.2013

19.05.2013 13:24

Tapiolan koulun hätäratkaisu: lisää parakkeja!

PAIKALLISET 19.5.2013 08:00, Päivitetty: 17.5.2013

Enemmistö oppilaiden vanhemmista vaatii edelleen tiukasti, että Tapiolan yläkoululle pitää löytyä väistötilat nimenomaan Tapiolan alueelta.Vaatimusta tehostetaan nettiadressillakin. Espoonlahden Rehtorintielle siirtymistä vastustetaan muun muassa pitkän bussimatkan ja sosiaalisen ympäristön muuttumisen takia.

Kyseisessä Rehtorintien koulussa viime maanantaina vanhemmille järjestetyn tilaisuuden tunnelma oli kireän vihainen.

Jokin kaupunginosa ei voi olla erityisasemassa, muistuttaa Espoon Tilakeskus -liikelaitoksen toimitusjohtaja Carl Slätis. – Kuntalaisia on kohdeltava tasapuolisesti. Muillakin alueilla kouluja joutuu siirtymään väistötiloihin eri puolille.

Tapiolan koulun nykyisille väistötiloille Otaniemen Miestentiellä haetaan vaihtoehtoa, koska osa henkilökunnasta ja oppilaista oirehtii sisäilmaongelmien vuoksi. – Rehtorintie olisi edullisin ratkaisu, siellä on riittävästi tilaa ja vasta remontoidut keittiö ja ruokala. Urheilukentätkin ovat vieressä, Slätis toteaa.

Miestentiellä opetus jatkuu ainakin ensi syksyn ja vahvistukseksi pihaan tuodaan lisää parakkeja jopa 17:ää opetustilaa varten. Parakit ovat kevyempiä ja nopeammin hankittavia kuin varsinaiset siirtokelpoiset koulurakennukset.

Ensi vuoden alun tilanne on vielä auki. Lähtö Espoonlahteen on mahdollista, mutta tilakeskus hakee edelleen koululle korvaavia tiloja myös Tapiolasta. Väistötilojen tai parakkien tarvetta on neljällä–viidellä muullakin espoolaiskoululla ja Slätis kuvaakin tilannetta palapeliksi, jossa kustannukset yritetään pitää mahdollisimman kohtuullisina.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta käsittelee väistötila-asiaa seuraavan kerran kesäkuussa.