Mielenilmaus 4.6.2013 lainmukaisen lastensuojelun puolesta

sosiaalipuoli valvontaan

/ #25 sanompa minäkin...

02.06.2013 11:23

Tästä näyttäisi tuleen itse itseään pyörittävää toimintaa. On virkaan nimitetyt tai koulutetut ihmiset, myönnetyt rahat, sosiaalitoimistot, puuttuu enää vaan asiakkaat, lapset. Niitä on hommattava jotta toiminta pysyy yllä ja vireänä. Lisäksi tulee sellainen näppituntuma että toiminta on jotenkin elämästä vieraantunutta virkamiestoimintaa. Tuossahan jos missä tarvitaan elämänkokemusta, sydäntä ja viisautta kun kajotaan niin pyhään asiaan kun perhe, toki myös lujuuttakin silloin kun oikeita, vakavia laiminlyöntejä on tapahtunut.
Hyvää kuitenkin on se että lasten suojelu on olemassa, sitä ei kai kukaan täällä ole kiistämässäkään, kyse on siitä miten sitä toteutetaan, kuten tuollaiset mutu tuntumat, ihmisen mielikuvituskin on rajaton vissiin, eikö pitäisi olla selvää näyttöä aina.
Toinen ryhmä mikä kaipaa valvontaa on mielenterveyspuoli, siellä kun on monesti rajatonta valtaa asiakkaisiin nähden, kuka tahansa voidaan julistaa "sairaaksi" tai eristää tahdon vastaiseen hoitoon olematta vaaraksi itselleen tai muille, oikeutta on hyvin vaikea saada.