IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Punainen vesi rannassa

/ #2303 ANTEEKSI KAIKKI ASIOIDEN HARRASTELIJAT

28.06.2013 12:32

"Töhnät tulee muualta kuin turvetuotantoalueelta" -nimerkki lainasi lehtitekstiä ns. vastineessaan kemiallisen puhdistuksen tarkkailutulos linkkiini. Jutussa on kirjoitettu, että alueella on ollut kemiallinen puhdistus käynnissä vuodesta 1995.
Läheisellä Kiihansuolla (yli 70 hehtaarin tuotantoalue, sama vastaanottava vesistö) on muuten edelleen vain pintavalutuskenttä (eli ei mitään)ja siitä ehkä VAPOn mainoksissa ollaankin sen vuoksi ihan hiiren hiljaa!

Seuraavassa kirjoituksessani ilmoitin puhdistuksen olevan VAPOlla harrastelija tasolla.


Pyydänkin nyt anteeksi kaikilta, minkä tahansa alan harrastajilta, huonoa vertaustani.

YKSIKÄÄN ASIAANSA PEREHTYNYT HARRAASTELIJA EI OLE 18 VUODEN HARRASTUSURAN JÄLKEEN ASIASSAAN EDELLEEN NOIN ONNETTOMASSA LÄHTÖPISTEESSÄ !

Jos asiaa verrataan ammattimaiseen kehitystyöhön, niin voin ilmoittaa, että tuolla tulosvastuulla esimerkiksi Nokia alkaisi (ehkä) tällä vuosikymmenellä jo kiinnittelmään kumiteriin myös jonkinlaisia varsia kiinni!


Kyllä kerta kaikkiaan pitäisi höpö höpö BAT-järjestelmistä olla ihan suu supussa, ja sen sijaan oikeasti tehdä jotain. Tuotanto todellakin tällä tavalla kaivaa, mutta ennen kaikkea omaa poteroaan aina syvemmäksi ja hankalammaksi jatkon suhteen.


Ps. Kyseinen nimimerkki voisi kyllä ilmoittaa minkälainen sidonnaisuus hänellä asiaan on, sillä tekstissään antaa ymmärtää, että esim. alueen mökkiläinen tai alueen asuja ilman maa-sidonnaisuutta? Rohkenen epäillä.
Itse olen entinen alueen asuja ja nykyisin mökkiläinen / virkistyskäyttäjä. Eli omaisuuden arvon menettäjä ja virkistäytyminenkin on pahasti veden laadun tuloksena kääntynyt jo paremminkin kärsimykseksi. Milloinkohan VAPOn säiliöauto tarjoutuu kuljettamaan saunavesiä rannoille???